Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πακιστάν: Εκατοντάδες βρέφη νεκρά σε χωματερές και υπονόμους

Πακιστάν: Εκατοντάδες βρέφη νεκρά σε χωματερές και υπονόμους 

 Μέσα σε μια χωματερή στο Καράτσι του Πακιστάν βρέθηκαν νεκρά πριν από λίγες ημέρες δύο νεογέννητα βρέφη.

"Δεν έζησαν περισσότερες από δύο ημέρες", εξηγεί ο Μοχαμάντ Σαλίμ από το νεκροτομείο του Ιδρύματος Εντχι στο Καράτσι.


Οι υποθέσεις βρεφοκτονίας αυξάνονται στο Πακιστάν, όπου τα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου είναι καταδικασμένα και η μοιχεία τιμωρείται με την ποινή του θανάτου.
Η οικονομική κρίση, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες του τελευταίου έτους που έπληξαν τη χώρα, επίσης σπρώχνει ολοένα και περισσότερες οικογένειες στη βρεφοκτονία.
Περίπου 1.200 βρέφη εγκαταλείφθηκαν ή σκοτώθηκαν στη χώρα το 2010, 999 το 2009 και 890 το 2008, σύμφωνα με το Εντχι. Τα πιο πολλά από αυτά τα βρέφη έζησαν λιγότερο από μια εβδομάδα.

Τα ελλιπή στοιχεία για τις υποθέσεις αυτές συλλέγονται μόνο στις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στις αγροτικές περιοχές.
Μόνο τον Δεκέμβριο, το Ίδρυμα Εντχι βρήκε 40 νεκρά βρέφη σε χωματερές ή υπονόμους.
Ο διευθυντής του ιδρύματος Ανουάρ Κάζμι αναφέρει δεκάδες περιστατικά, όπως αυτό ενός βρέφους έξι μηνών που βρέθηκε στραγγαλισμένο και καμένο και ενός άλλου που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου μετά την διαταγή ενός ιμάμη, ο οποίος αμέσως μετά εξαφανίστηκε.

"Μην τα σκοτώνετε, αφήστε τα εδώ", γράφει αφίσα έξω από τα γραφεία του ιδρύματος, το οποίο έχει διαμορφώσει μια αίθουσα με κούνιες για τη φιλοξενία των βρεφών.
"Οι άνθρωποι ξεφορτώνονται τα παιδιά γιατί τα θεωρούν παράνομα, όμως πάνω απ' όλα είναι αθώα και δεν ζητούν παρά μόνο αγάπη", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμπντούλ Σατάρ Εντχι ιδρυτής αυτή της μη κυβερνητικής οργάνωσης και ο σημαντικότερος φιλάνθρωπος της χώρας.
Το ίδρυμα έχει αγοράσει στα προάστια του Καράτσι μεγάλη έκταση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες ελάχιστοι ανώνυμοι τάφοι.

Το 90% των παιδιών που βρίσκει νεκρά το ίδρυμα είναι κορίτσια, επισημαίνει ο Κάζμι. "Ο αριθμός των βρεφοκτονιών κοριτσιών έχει αυξηθεί υπερβολικά" εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, τις οποίες επιδείνωσαν οι καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου καλοκαιριού, εξηγεί ο ίδιος.

Στο Πακιστάν, τα κορίτσια θεωρούνται ως ένα αβάσταχτο βάρος για τις οικογένειες, οι οποίες πρέπει να δαπανήσουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο ρουπίες (8.900 ευρώ) για να τα παντρέψουν 

Περίπου 200 βρέφη παραδίδονται στα 400 γραφεία του ιδρύματος σε όλη τη χώρα. Το ίδρυμα δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες αιτήσεις για υιοθεσία από άτεκνα ζευγάρια.
Η άμβλωση απαγορεύεται στο Πακιστάν, και επιτρέπεται μόνο όταν απειλείται η ζωή της μητέρας. Ορισμένοι θεωρούν ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων θα μειώσει τον αριθμό των βρεφοκτονιών και θα σώσει πολλές γυναίκες που γεννούν στους δρόμους και πεθαίνουν.

Η ανθρωποκτονία από πρόθεση μπορεί να τιμωρηθεί και με την ποινή του θανάτου στο Πακιστάν, όμως η εγκατάλειψη βρέφους στοιχίζει το πολύ επτάχρονη κάθειρξη και η παράνομη ταφή, φυλάκιση δύο χρόνων. Βέβαια αυτοί οι νόμοι σπάνια εφαρμόζονται.
"Τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα δεν ασχολούνται με τις υποθέσεις βρεφοκτονίας", αποκαλύπτει ο δικηγόρος Αμπντούλ Ρασίντ.

πηγή : newpost

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin