Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Tα κλειδιά του μουσείου στο... Τμήμα!

 
Ο κ. Κώστας Κωνσταντάρας ήταν μέχρι πρότινος η ψυχή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Λέρου. Μόνιμος φύλακας, ευγενικός με τους επισκέπτες, όπως κάποιοι επαγγελματίες που προστατεύουν και κυρίως γνωρίζουν την ιστορία του τόπους τους. Τα καλοκαίρια που το νησί γέμιζε από τουρίστες ήταν πάντα εξυπηρετικός, όπως και τους δύσκολους μήνες που κατέφθαναν στο νησί πολύ λιγότεροι, σχολεία αλλά και πολλά ΚΑΠΗ. Όταν έμπαινε ο χειμώνας αέριζε και ζέσταινε το μουσείο, μάζευε τα φύλλα για να μην μπλοκάρουν τις υδρορροές και προκαλούν προβλήματα υγρασίας.

Η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων είχε μήνες τώρα ενημερωθεί ότι ο αρχαιοφύλακας θα έβγαινε σε σύνταξη. Το ίδιο και οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ. Ωστόσο, το μουσείο έκλεισε και τα κλειδιά παραδόθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα! Κανείς δεν αναλάμβανε τέτοια ευθύνη.

Είναι μια από τις πολλές ιστορίες που «ζουν» πάλι τα μουσεία της χώρας. Στο έλεος, όπως κάθε Ιανουάριο και Φεβρουάριο, της αδυναμίας της πολιτείας να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, όχι μόνο για τη λειτουργία αλλά και την ίδια την ασφάλειά τους.
Προσωπικό θα βρεθεί. Και από τις μετατάξεις. Όμως πάλι θα είναι λύσεις προσωρινές για κάποιους μήνες. Αν δεν μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα μουσεία ας σταματήσουμε να ιδρύουμε καινούργια ή να περιμένουμε απ’ αυτά να συντηρηθούν μόνο από τα εισιτήρια.

πηγή : arxaiologia

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin