Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ομογενής καθηγήτρια για την καταπολέμηση του AIDS κάνει έρευνα στις φυλακές της Τζαμάικας


Είναι μια από τις νεότερες ερευνήτριες που ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση του ιού HIV (Human Immunodeficiency Virus), που προκαλεί την νόσο του AIDS. Πρόκειται για τη Δρ. Κατερίνα Ανδρινοπούλου, καθηγήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστήμιου «Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine» της Νέας Ορλεάνης, όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας.

Η νεαρή ομογενής ξεκίνησε τις έρευνες το 2004, όταν σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το Σωφρονιστικό Τμήμα της Τζαμάικας ασχολήθηκε με την προώθηση των εξετάσεων και τη θεραπεία των κρατουμένων της μεγαλύτερης φυλακής της Τζαμάικας, που ήταν φορείς ή έπασχαν από το AIDS. Την περίοδο εκείνη η Δρ. Ανδρινοπούλου παρέμεινε περίπου δύο χρόνια και με την επιμονή της κατάφερε να καθιερώσει τις εξετάσεις και τη θεραπεία στους κρατούμενους. Τώρα, επιστρέφει προκειμένου να ασχοληθεί με την έρευνα σχετικά με την τύχη των κρατουμένων που αποφυλακίζονται και επιστρέφουν στην κοινωνία.
Η νέα της αποστολή έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι έχει άμεση σχέση με την ίδια την κοινωνία της νήσου της Τζαμάικας, επισημαίνει η ομογενής καθηγήτρια στον «Εθνικό Κήρυκα». Ερωτηθείσα για τα ποσοστά των κατοίκων του νησιού που πάσχουν, ή είναι φορείς του AIDS, είπε ότι ανέρχονται στο 1,6% του πληθυσμού, ενώ το ποσοστό στους κρατούμενους στα σωφρονιστικά ιδρύματα ανέρχεται στο 3,3%. Τα έξι προηγούμενα χρόνια, πάντως, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος ως προς την πρόληψη και τη θεραπεία των κρατουμένων που πάσχουν από AIDS.
Αυτή τη φορά, η Δρ. Κατερίνα Ανδρινοπούλου θα ερευνήσει τη συμπεριφορά των κρατουμένων που εκτίουν την ποινή και επιστρέφουν στην κοινωνία. Στόχος της είναι η συνέχιση της θεραπείας μετά την αποφυλάκιση και οι τακτικές προληπτικές εξετάσεις.
Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος, τόνισε η Δρ. Κατερίνα Ανδρινοπούλου, παραμένει η πρόληψη, η θεραπεία των πασχόντων και φορέων του AIDS, η χρήση προφυλακτικών, η διαπαιδαγώγησή τους και η παρότρυνσή τους προς τη μονογαμία. Σημειώνεται, ότι από το AIDS έχουν ήδη πεθάνει είκοσι πέντε εκατομμύρια άτομα, ενώ άλλα σαράντα εκατομμύρια υπολογίζεται ότι είναι φορείς του θανατηφόρου αυτού ιού.
Η ομογενής καθηγήτρια είναι το δεύτερο από τα τρία κορίτσια του ζεύγους Γεωργίου και Ιωάννας Ανδρινόπουλου. Ο πατέρας της γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ η μητέρα της στη Σπάρτη και διαμένουν στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Η Κατερίνα Ανδρινοπούλου είναι νυμφευμένη με τον δικηγόρο Σπύρο Λάτσα και είναι υπερήφανη για την ελληνική της καταγωγή.
Μετά την αποφοίτησή της από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας έγινε δεκτή και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Υγείας Μπλούμπεργκ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, όπου πήρε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin