Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Μην πυροβολείτε τις ξανθιές!

T ' ανέκδοτα κάνουν τις ξανθιές ή οι ξανθιές τ' ανέκδοτα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες δε φταίει το χρώμα των μαλλιών που κάνει μια γυναίκα λιγότερο έξυπνη, αλλά τα ίδια τα ανέκδοτα που επηρεάζουν την ευστροφία της!


Μια ξανθιά επιστρέφει στο σπίτι και ρωτάει τον άντρα της: 
-"Γιώργο που είναι τα παιδιά"; 
- "Στ ' αγγλικά".
 -"George, where are the kids"?


Μετριέται ο δείκτης νοημοσύνης από τα μαλλιά; Τρίχες! Κι αν τα μαλλιά είναι βρώμικα; Κι αν είναι βαμμένα; Ποιoς λέει ότι στις ανοιχτόχρωμες "κόβει" λιγότερο; Και με τους Πόντιους - εντελώς καλοπροαίρετα - γελάμε και οι 'Αγγλοι με τους Σκωτσέζους, αλλά δεν το κάναμε θέμα! Οι Γερμανοί πάντως -ως ξανθοί- φαίνεται να πήραν το χρώμα στο μαλλί πολύ σοβαρά και άρχισαν τα πειράματα και τις μελέτες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρέμης λοιπόν πήραν ως δείγμα 20 μελαχρινούς και 20 ξανθούς φοιτητές και τους έδωσαν ένα τεστ ακριβείας και ταχύτητας. Αφού στην ομάδα των ξανθών επεσήμαναν μερικές φορές το αρνητικό στερεότυπο που έχει σχέση με την ευφυΐα τους, τους άφησαν "να κάνουν παιχνίδι".

Οι ξανθοί τα πήγαν χάλια, άφησαν τις περισσότερες ερωτήσεις αναπάντητες και σε πολλές απάντησαν λάθος. Οι Γερμανοί δεν πείστηκαν ότι για όλα φταίνε οι τρίχες και προχώρησαν παρακάτω. Ζήτησαν επίσης από μία ομάδα κοριτσιών και μια αγοριών να λύσουν ένα τεστ μαθηματικών. Στα μισά κορίτσια είπαν ότι οι κοπέλες δεν είναι τόσο καλές στα μαθηματικά όσο τ' αγόρια, ότι τα κορίτσια σκέφτονται διαφορετικά από εκείνους κι έχουν άλλες ικανότητες. Οι κοπέλες αυτές τα έκαναν θάλασσα!

Επιστημονικό συμπέρασμα; Οταν κάποιος έχει να αντιμετωπίσει ένα στερεότυπο είναι πιο προσεκτικός και πιο αργός στις κινήσεις του, (γεγονός πάντως που θα μπορούσε να έχει ενίοτε και θετικά αποτελέσματα, έτσι δεν είναι;), ενώ όσοι δείχνουν αυτοπεποίθηση είναι πιο γρήγοροι, αλλά συχνά πιο απρόσεχτοι. 'Αρα σύμφωνα με τους Γερμανούς οι ξανθιές επηρεάζονται από τα ανέκδοτα.

Δηλαδή όταν μια ξανθιά ακούει το "γιατί οι ξανθιές γράφουν στο ταβάνι αχ"; -"για να μην ξεχνάνε τα λόγια", αρχίζουν πράγματι ν' αναρωτιούνται;
Μήπως τα δεκάδες ανέκδοτα που βγήκαν για τις ξανθιές (και όχι για τους ξανθούς) τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν είναι ένας αθώος κοινωνικός ρατσισμός αλλά ένα σεξιστικό παιχνίδι; Όταν οι άντρες δεν μπορούν να τα βάλουν με τις γυναίκες αναγκάζονται να τις υποτιμούν! Όπως και να' χει, οι επιστήμονες αποφάνθηκαν. Οι ξανθιές δεν είναι χαζές. Και δεν είναι ανέκδοτο!

Μαρία Πανάγου

Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin