Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Καθημερινή εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών



Το Ελληνορθόδοξο Ημερήσιο Σχολείο «Μεταμόρφωση» της Ι. Μητρόπολης Καναδά το οποίο λειτουργεί στο Τορόντο, άρχισε με 16 μαθητές και σήμερα έχει περισσότερους από 200.
Σε συνεδρίαση που είχε ο Μητροπολίτης Σωτήριος με την διευθύντρια του σχολείου κα Άννα Σαραντίδου, την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κα Τούλα Ρέππα και από τα μέλη του Δ.Σ. την κα Λούση Γρηγοριάδη και τον κ. Γιάννη Δαγώνα, συζητήθηκε η ανάγκη επέκτασης των σχολικών εγκαταστάσεων ώστε να εξυπηρετηθεί ο  αυξανόμενος αριθμός μαθητών (20% περίπου ετησίως).
Μετά από μελέτη αποφασίστηκε πως θα χρειαστεί σύντομα να δημιουργηθούν οκτώ καινούργιες αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικοί χώροι. Για να γίνει η επέκταση αυτή ήδη προσελήφθη αρχιτέκτων ο οποίος θα κινήσει τις διαδικασίες για να χορηγηθούν οι απαραίτητες άδειες από τον Δήμο του Τορόντο.

Το σχολείο «Μεταμόρφωση», που είναι ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Τορόντο, αρχίζει από το Νηπιαγωγείο και φθάνει μέχρι την ογδόη τάξη. Οι μαθητές του διδάσκονται ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Tα δίδακτρα ετησίως για τον κάθε μαθητή είναι $7.500.00.

Για την επέκταση του σχολείου θα χρειαστεί να δαπανηθεί $1.200.000 - $1.500.000.
Ως γνωστό η ίδρυση του μοναδικού, για την ώρα, ημερήσιου ελληνορθόδοξου καναδικού σχολείου, στηρίχτηκε στις μεγάλες δωρεές της προέδρου του Δ.Σ. κας Τούλας Ρέππα, η οποία μετά τις πρώτες $500.000 που είχε προσφέρει για να υλοποιηθεί η ιδέα, συνεχίζει κάθε χρόνο να προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά. Πριν λίγες ημέρες για την επέκταση του σχολείου πρόσφερε το ποσό των $300.000.  

Η κα Τούλα Ρέππα έχει φυσιοθεραπευτικές κλινικές σε όλο το Ontario. Είναι έγγαμη και έχει τρεις κόρες οι οποίες απεφοίτησαν από το ημερήσιο σχολείο και τώρα διαπρέπουν σε καναδικά πανεπιστήμια. 

Πηγή : emphasisworld

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin