Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Baobab: Το δέντρο της ζωής

Το δέντρο baobab 

Το δέντρο Baobab ή το «ανάποδο» δέντρο μπορείτε να το συναντήσετε στην Αφρική αλλά και στην Αυστραλία. Ο μύθος λέει ότι όταν  φυτεύτηκε από τον Θεό εκείνο συνέχισε να κινείται, έτσι ο Θεός αποφάσισε από τότε να φυτρώνει ανάποδα.

Μπορεί να φτάσει σε ύψος  από 5 έως 30 μέτρα, έχει διάμετρο κορμού από 7 έως 11 μέτρα και ζει τουλάχιστον 3.000 χρόνια, όπως διαπιστώθηκε με την μέθοδο του άνθρακα. 

Ο φλοιός του είναι ανθεκτικός στη φωτιά και χρησιμοποιείται για δημιουργία υφάσματος αλλά  και σκοινιού. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για αρτύματα αλλά και φάρμακα.
Ο καρπός του που ονομάζεται και «ψωμί μαϊμού», είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τρώγεται. Το δέντρο μπορεί να αποθηκεύσει εκατοντάδες λίτρα νερού, το οποίο αξιοποιείται σε ξηρές περιόδους.

Τα ώριμα δέντρα είναι συχνά κούφια, παρέχοντας καταφύγιο για ζώα και  ανθρώπους. Τα δέντρα χρησιμοποιούνται ακόμη και ως μπαρ, καταστήματα αλλά  και αχυρώνες από τους ντόπιους.

Το δέντρο  Baobab χαρακτηρίζεται επίσης και ως το «Δέντρο της Ζωής» στην ταινία  της Disney «Lion King» και  ανακηρύχθηκε προστατευόμενο δέντρο στο πλαίσιο της δασικής πράξης στη Νότιο Αφρική το 1941.

πηγή : dinfo

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin