Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Τοποθετήθηκε ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη: Στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του δημαρχείου, βρίσκεται από την Πέμπτη ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, το άγαλμα τοποθετήθηκε και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν. Σε δήλωσή του, άλλωστε, ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε επισημάνει ότι η τοποθέτηση του ανδριάντα είναι μια ένδειξη τιμής στον άνθρωπο και τον πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Μπουτάρης προανήγγειλε επανεξέταση του θέματος στην αρμόδια επιτροπή και επισήμανε πως θα μελετηθεί η πρόταση που είχε διατυπώσει η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» σχετικά με τη χωροθέτηση του αγάλματος στο πάρκο κοντά στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

«Ήδη υπήρξε επικοινωνία του νέου δημάρχου με τον μελετητή της νέας παραλίας ώστε να διερευνηθεί αν η τοποθεσία αυτή είναι κατάλληλη, αν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις σχετικά με το πού θα είναι στραμμένο το άγαλμα και το πώς θα είναι ο περιβάλλων χώρος» τόνισε από την πλευρά του ο Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος από τις αρχές του χρόνου αναλαμβάνει την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την τοποθέτηση του ανδριάντα στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά μετά τις αντιδράσεις προκρίθηκε το σημείο της νέας παραλίας, στο ύψος του δημαρχείου.



πηγή : echedoros

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin