Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Καύσιμα… από ζωικό λίπος


Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους παραγωγής καυσίμων που θα αντικαταστήσουν τα ορυκτά- από την άλγη και το πριονίδι έως τα απορρίμματα. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρέατος στον κόσμο, η αμερικανική Tyson Foods σε συνεργασία με την εταιρεία έρευνας συνθετικών καυσίμων Syntroleum Corporation πιστεύουν ότι λύση του μέλλοντος βρίσκεται στο ζωικό λίπος.

Οι δύο εταιρείες έχουν θέσει σε λειτουργία μια μονάδα στο Γκίσμαρ της Λουιζιάνα όπου δοκιμάζουν τη δυνατότητα μετατροπής μη βρώσιμων ελαίων και λιπών σε ανανεώσιμο καύσιμο, κατάλληλο για χρήση σε οχήματα.

Η μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο και ήδη παράγει 397 χιλιάδες λίτρα καυσίμου ημερησίως, ενώ υπάρχει η παραγωγική δυνατότητα 284 εκατομμυρίων λίτρων ετησίως.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους το ανανεώσιμο καύσιμο δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα όπως τα βιοκαύσιμα που παράγονται από σόγια. Επίσης, η καύση αυτού του καυσίμου προκαλεί μικρότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το παραδοσιακό.

Τέλος, μπορεί να αναμειχθεί χωρίς πρόβλημα τόσο με το πετρέλαιο όσο και με τα βιοκαύσιμα. Για το ανανεώσιμο καύσιμο από ζωικό λίπος έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον ο αμερικανικός στρατός.

Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin