Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ολογράμματα και μπαταρίες που φορτίζουν με αέρα προβλέπει η IBM έως το 2015


Κινητά τηλέφωνα που προβάλλουν τρισδιάστατα ολογράμματα των συνομιλητών και μπαταρίες που φορτίζουν «αναπνέοντας» απλό αέρα ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι το 2015, σύμφωνα με την IBM. Οι παραπάνω εκτιμήσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει κάθε χρόνο η εταιρεία, κατά την οποία ζητά από τους 3.000 ερευνητές της να κάνουν τις προβλέψεις τους για τα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα μας απασχολήσουν στα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι 3D ολογραφικές συνδιαλέξεις που προβάλλονται μέσα από κινητά τηλέφωνα κατέλαβαν την πρώτη θέση στη φετινή λίστα. Οι προβλέψεις επίσης περιλάμβαναν μπαταρίες υψηλής αντοχής που φορτίζουν με αέρα, λογισμικό που προβλέπει το πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση, περιβαλλοντικές πληροφορίες που παράγονται από αισθητήρες ενσωματωμένους σε αυτοκίνητα και τηλέφωνα, αλλά και ολόκληρες πόλεις που τροφοδοτούνται από την θερμότητα που εκλύεται από servers.
Εκπρόσωπος της IBM διευκρίνισε πως όλες αυτές οι προβλέψεις είναι κάπως «τραβηγμένες», παρόλα αυτά δεν είναι απαραίτητα εκτός πραγματικότητας και πολλές από αυτές βασίζονται σε εγχειρήματα τα οποία ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.
Για την ιστορία, στην πρώτη λίστα προβλέψεων που είχε εκδώσει η εταιρεία στο τέλος του 2006, την πρώτη θέση καταλάμβανε η μετάφραση προφορικού λόγου σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί μια τέτοια λειτουργικότητα να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα στο ευρύ κοινό, είναι όμως χαρακτηριστικό πως τον περασμένο Σεπτέμβριο η Google έκανε επίδειξη αυτής ακριβώς της δυνατότητας.

Πηγή: freeweird.com - Bloomberg

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin