Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Δεκάδες νεκρά ψάρια σε λίμνη της Αϊτής


Την κατανάλωση ψαριών, απαγόρευσαν από χθες Κυριακή σε περιοχές γειτονικές της λίμνης Αζουέι στην οποία βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες νεκρά ψάρια, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.
«Ασυνήθιστη ποσότητα ψαριών, πολλές εκατοντάδες, βρέθηκαν νεκρά στην επιφάνεια και στις ακτές της λίμνης Αζουέι στην περιοχή Μαλπάς κοντά στα σύνορα με την Δομινικανή Δημοκρατία», ανακοίνωσε ο Μισέλ Τσάνσι, επικεφαλής της υπηρεσίας για την Ζωική Παραγωγή.

Οι υπεύθυνοι της αϊτινής Πολιτικής Προστασίας και τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Γεωργίας ειδοποιήθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής που εντόπισαν τα νεκρά ψάρια πριν τρεις ημέρες.

«Μπορεί να πρόκειται για δηλητηρίαση, αλλά υπάρχουν και άλλες πιθανότητες», τόνισε ο Τσάνσι και πρόσθεσε πως δείγματα από το νερό της λίμνης και τα ψάρια έχουν σταλεί για ανάλυση σε εργαστήρια στην Αϊτή και το εξωτερικό.

Αναμένοντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων, οι αρχές ζήτησαν από τον κατοίκους να μην καταναλώνουν, αλλά ούτε και να διοχετεύουν στο εμπόριο ψάρια και άλλα προϊόντα από την λίμνη Αζουέι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin