Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Δυνατό ξεκίνημα για τα Windows Phone 7


Έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από τότε που η Microsoft ανακοίνωσε τα Windows Phone 7 και ήρθε η ώρα να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την πορεία του νέου λειτουργικού. Σύμφωνα με τη Microsoft, λοιπόν, οι κατασκευαστές κινητών έχουν διαθέσει στην αγορά περίπου 1,5 εκατομμύριο συσκευές που βασίζονται στο νέα Windows. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πουληθεί κιόλας 1,5 εκ. smartphones.

Το νούμερο που δίνει η Microsoft αφορά τις συσκευές που στέλνουν οι κατασκευαστές στους εμπόρους και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και όχι τα smartphones που καταλήγουν στα χέρια καταναλωτών. Κι επειδή είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσει κανείς το δεύτερο, ας πούμε ότι έχουν φτάσει σε καταναλωτές περίπου τα μισά. Ακόμα κι έτσι, 750.000 συσκευές σε δύο μήνες για ένα νέο λειτουργικό είναι ένας πολύ καλός απολογισμός.

Στο θέμα των εφαρμογών, τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα και φαίνεται ότι όλα πάνε καλά για τη Microsoft. Το Marketplace έχει ήδη 4000 applications, τη στιγμή που το Android χρειάστηκε πέντε μήνες για ξεπεράσει τις 2000. Ακόμα και το App Store της Apple, είχε λιγότερες από 4000 εφαρμογές στους πρώτους δύο μήνες.

Είναι, βέβαια, πολύ νωρίς για να πει κανείς αν τα Windows Phone είναι πετυχημένα. Μια καλή αρχή δε λέει τίποτα αν δε συνοδευτεί και από ανάλογη συνέχεια. Ο χρόνος θα δείξει αν η Microsoft τα κατάφερε.

Πηγή: t3mag.gr - ars technica

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin