Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Τουρκία : "όσοι μιλούν για Γενοκτονία Αρμενίων έχουν πλήρη άγνοια"

 
«Προπαγάνδα που προωθείται από εξτρεμιστικούς κύκλους», είναι κατά την Άγκυρα κάθε αναφορά στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων.

Η θύελλα ξέσπασε όταν στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας η βουλευτής Τσέρι Μπάρτον χαρακτήρισε αναμφισβήτητη την γενοκτονία του 1915, υπογραμμίζοντας πως η Αυστραλία θα πρέπει να προσέξει και να μην εκτρέφει τον άκρατο εθνικισμό και ρατσισμό γιατί αυτός οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.

«Όσοι μιλούν για γενοκτονία έχουν πλήρη άγνοια», υποστήριξε η πρόξενος της Τουρκίας στο Σίντνεϊ, Γκιουλσερέν Τσελίκ και πρόσθεσε: «Χάθηκαν χιλιάδες ζωές, ναι. Αλλά από όλες τις πλευρές. Υπήρξε πείνα, ασθένειες. Κάποιοι παραστρατιωτικοί Αρμένιοι είχαν συνεργαστεί με τους Ρώσους και επιτίθεντο στους Οθωμανούς που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα σύνορα».

«Δεν εξέφρασα άποψη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και δεν επέκρινα τη σημερινή τουρκική κυβέρνηση. Απλά αναφέρθηκα σε ένα ιστορικό γεγονός», απάντησε η βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι η αναφορά της δεν αποβλέπει στις ψήφους των Ελλήνων.

Αναφέρθηκε δε στη συνεργασία της με τον ομογενή ακαδημαϊκό Παναγιώτη Διαμαντή, διευθυντή του Κέντρου Μελέτης του Ολοκαυτώματος και των Γενοκτονιών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σίντνεϊ.

«Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στην άποψη πως υπήρξε γενοκτονία», είπε με τη σειρά του ο κ. Διαμαντής. «Η Τουρκία αρνείται να το αποδεχθεί γιατί αισθάνεται πως θα κουβαλά πάντα ένα στίγμα από τη διεθνή κοινότητα».


πηγή : radar-gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin