Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Πρωτοχρονιά με φορο-καταιγίδα

Με τους χειρότερους "οιωνούς¨έρχεται το 2011 για τα ελληνικά νοικοκυρία. Η αύξηση της φορολογίας είναι δεδομένη τη στιγμή που οι μισθοί έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες...



Από το 2011, ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από το 11% στο 13%, με εκτιμώμενη απόδοση 800 εκατ. ευρώ, ενώ ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας επιβάλλεται και σε επαγγέλματα που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν για πρόσθετα έσοδα 100 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες επιβαρύνσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, από την οποία το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα εισπράξει 600 εκατ. ευρώ, ενώ και οι κερδοφόρες επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά 1 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει ο προϋπολογισμός του 2011 στα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, παράλληλα με την επιτάχυνση των διαδικασιών είσπραξης των προστίμων, από όπου προσδοκά να εισπράξει περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

Αυξήμενες στα 700 εκατ. ευρώ είναι και οι προβλέψεις για τα έσοδα από τα τεκμήρια φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ από την 1η Ιανουαρίου επιβάλλεται φόρος και στις παροχές σε είδος, όπως για παράδειγμα στα αυτοκίνητα, για είσπραξη επιπλέον 150 εκατ. ευρώ.

Από την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και τον λογιστικό προσδιορισμό όλων των εισοδημάτων αναμένονται πρόσθετα έσοδα 50 εκατ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα επιβαρυνθούν εκ νέου με την επιβολή φόρου στα αυθαίρετα, απ' όπου προσδοκώνται έσοδα 300 εκατ. ευρώ, ενώ από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την ένταξη περίπου 4.500 οικισμών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αναμένονται έσοδα 270 εκατ. ευρώ και από τα πράσινα τέλη 150 εκατ. ευρώ.

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin