Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Το ΕΚΕΒΙ θέτει σε λειτουργία ιστοχώρο για το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου

Στον αέρα βρίσκεται ο εξειδικευμένος ιστοχώρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για το «Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου» και τα ebooks. Μεταξύ των στόχων της νέας υπηρεσίας συγκαταλέγονται η ενημέρωση των επαγγελματιών για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον κόσμο του ψηφιακού βιβλίου, η επιμόρφωση μέσω ημερίδων, σεμιναρίων,  συναντήσεων  κλπ, και η τεκμηρίωση της ανάληψης των αναγκαίων πρωτοβουλιών από την πολιτεία σε νομοθετικό και ρυθμιστικό επίπεδο.

Προς το παρόν το ΕΚΕΒΙ δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου, πράγμα που σημαίνει πως ενδέχεται η λειτουργία του να είναι ακόμη πιλοτική. Παρόλα αυτά, διαθέτει ήδη αρκετό και ενδιαφέρον περιεχόμενο.
Πιο συγκεκριμένα, έχει αναδειχθεί μέρος της ενότητας Ανοιχτή γραμμή για την ψηφιοποίηση από τον κυρίως ιστοχώρο του ΕΚΕΒΙ, οι ενοτητες με link για ιστοχώρους σχετικούς με το ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω της ανοιχτής γραμμής.
Επίσης, έχουν προστεθεί δύο εντελώς νέες ενότητες. Πρόκειται για  το δίγλωσσο γλωσσάρι όρων, που συγκεντρώνει ορισμούς και σύντομες εξηγήσεις στα ελληνικά και τα αγγλικά για όρους που αφορούν την ηλεκτρονική ανάγνωση, και την ενότητα επιμόρφωση-κατάρτιση, που απευθύνεται κυρίως σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το ηλεκτρονικό βιβλίο και περιλαμβάνει πηγές με επιμορφωτικό υλικό και πληροφορίες για τα σχετικά σεμινάρια που διοργανώνει το ΕΚΕΒΙ.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου στη διεύθυνση ebooks.ekebi.gr.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin