Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Τα προβλήματα του σεξ


«Partners do count» («Οι σύντροφοι παίζουν ρόλο») είναι το µήνυµα της φετινής καµπάνιας των Κέντρων Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας της Ευρώπης µε αφορµή την Πανευρωπαϊκή Ηµέρα για τη Σεξουαλική Υγεία (14/2). Στόχος τους είναι να παροτρύνουν τους συντρόφους να µοιράζονται τα σεξουαλικά τους προβλήµατα και να κάνουν από κοινού το καλύτερο δυνατό προκειμένου να τα επιλύσουν.

Είναι αλήθεια ότι πολλές καταστάσεις προκαλούν αμηχανία και οι αντιδράσεις δεν είναι πάντα ενθαρρυντικές. Εσείς άραγε γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε τα προβλήματα του συντρόφου σας;

Αδυναµία στύσης
Αν είναι η πρώτη σας επαφή, ενδεχοµένως να οφείλεται στο άγχος της απόδοσης και του εντυπωσιασµού, οπότε προσπαθήστε να τον χαλαρώσετε. Αν πάλι συµβαίνει για πρώτη φορά µέσα στη σχέση, πιθανόν να είναι αποτέλεσµα κούρασης ή πίεσης. Αν η κατάσταση επιµένει, εξηγήστε του ότι µπορεί να είναι αποτέλεσµα κακής ψυχολογικής κατάστασης ή έλλειψης ηρεµίας και ύπνου ή παρενέργεια κάποιων φαρµάκων που ενδεχοµένως λαµβάνει. Μπορεί όµως να κρύβει και ένα υποκείµενο νόσηµα που πρέπει να αντιµετωπιστεί, γι’ αυτό παροτρύνετέ τον να ζητήσει βοήθεια.

Πρόωρη εκσπερµάτιση
Αν είναι η πρώτη σας επαφή, πιθανόν να οφείλεται στην ένταση που δεν του επιτρέπει να ελέγξει το αντανακλαστικό της εκσπερµάτισης. ∆ιαφορετικά ίσως να είναι κουρασµένος, να βρίσκεται υπό µεγάλη πίεση ή να µην είχε τακτικά σεξουαλικές επαφές το τελευταίο διάστηµα. Συζητήστε το µαζί του. Αν είναι θέµα κούρασης, είναι καλύτερα να το αφήσετε για µια άλλη φορά. Αν φταίει το άγχος, προσπαθήστε να τον χαλαρώσετε και δώστε µια δεύτερη ευκαιρία. Αν έχει γίνει αρκετές φορές, ενθαρρύνετέ τον να ζητήσει βοήθεια από ειδικό για να διαπιστώσει αν τα αίτια είναι οργανικά ή ψυχολογικά.

«Πτώση» µε προφυλακτικό
Σε πολλούς άντρες, λόγω του άγχους της απόδοσης, το να διακόψουν τα προκαταρκτικά για να βάλουν προφυλακτικό µπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της στύσης. Αν συµβεί µία φορά, απλώς ξαναπροσπαθήστε. Αν συµβαίνει τακτικά, δοκιµάστε να τοποθετήσετε εσείς το προφυλακτικό, στο πλαίσιο του ερωτικού παιχνιδιού.

Αν δεν… τελειώνει
Η καθυστερηµένη εκσπερµάτιση οφείλεται σχεδόν πάντα σε καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Αν συµβεί µία φορά, χαλαρώστε και απολαύστε τη… διάρκεια. Αν είναι κάτι που επιµένει και σας ενοχλεί, μην τον πιέζετε να τελειώσει γιατί τον αγχώνετε περισσότερο. Εξοµολογηθείτε του ότι θα θέλατε να φτάνει κι εκείνος στην κορύφωση και προσφερθείτε να τον βοηθήσετε να τελειώσει, όπως εκείνος µπορεί. Αν θέλει και ο ίδιος να αντιµετωπίσει την κατάσταση, ενθαρρύνετέ τον να συζητήσει το θέµα µε κάποιον ειδικό.

∆ιόγκωση του πέους
Αν παρατηρήσετε ότι το πέος του συντρόφου σας έχει πρηστεί, ίσως και παραµορφωθεί, πιθανώς να έχει υποστεί κάταγµα. Συνήθως συµβαίνει όταν το πέος έχει χτυπήσει κατά τη σεξουαλική επαφή στο περίνεο (περιοχή µεταξύ του κόλπου και του πρωκτού της γυναίκας) αν «καθίσατε» πάνω του. Η κατάσταση πρέπει να αντιµετωπιστεί επειγόντως από ουρολόγο.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin