Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Χριστούγεννα στα Ελληνικά γραμματόσημα

Δημοφιλείς εκδόσεις γραμματοσήμων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι εκδόσεις για τα Χριστούγεννα.
 
Η χώρα μας με αρκετή καθυστέρηση  κυκλοφόρησε τα πρώτα γραμματόσημα με θέμα τα Χριστούγεννα το 1970 και συνέχισε κάθε 2 χρόνια μέχρι  το  1986 , το 1987 και 1988 , και μετά τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν θέμα για τις ελληνικές εκδόσεις.

PostHeaderIcon Ερρίκος Σλήμαν (1822-1890)

 
Ο Σλήμαν υπήρξε ένας μεγάλος πρόδρομος στον τομέα της αρχαιολογίας και έρευνας.
Το όνομα συνδέεται με την ανακάλυψη της Τροίας και των Μυκηνών. Χαρακτηρίστηκε ως πατέρας της μυκηναϊκής αρχαιολογίας. Υπήρξε ένας οραματιστής και ενθουσιώδες ερασιτέχνης ερευνητής. Υποστήριζε με ακλόνητη πεποίθηση της απόψεις του, την εποχή που οι άλλοι των περιγελούσαν και τον κορόιδευαν. Οι επιθέσεις και οι κατηγορίες από το ακαδημαϊκό κατεστημένο δεν τον εμπόδισαν να συνεχίσει το έργο του. Επικρίθηκε και δίκαια για της χονδροειδές και γρήγορες ανασκαφές του, ο ίδιος αργότερα βέβαια βελτίωσε την ανασκαφική μέθοδο του με την βοήθεια του Νταίρπφελτ.

Η φλεγόμενη Τροία
 
Γεννήθηκε το 1822 στο Neubukow της Α. Γερμανίας από φτωχούς γονείς. Το ενδιαφέρον του για την αρχαία Ελλάδα και τα Ομηρικά έπη ξεκίνησε από μικρή ηλικία όταν έπεσε στα χέρια ένα βιβλία αρχαίας ιστορίας που του είχε χαρίσει ο πατέρας που απεικόνιζε μέσα την Τροία στη φλόγες.

Η εικόνα της φλεγόμενης Τροίας δεν σβήστηκε ποτέ από το μυαλό του και πίστευε πως η Τροία ήταν υπαρκτή. Θεωρούσε πως τα Ομηρικά έπη δεν ήταν μόνο μύθοι αλλά περιείχαν και ιστορικά στοιχεία. Μεγαλώνοντας οι οικονομίες του δεν του επέτρεπαν να τα βγάλει πέρα. Άρχισε να δουλεύει από τα 14 χρόνια του σε ένα κατάστημα και εκεί άκουσε να απαγγέλουν για πρώτη φορά Όμηρο στο πρωτότυπο.
Αργότερα μπαρκάρει σε πλοίο που ναυαγεί στης Ολλανδικές ακτές.
Εκεί γίνεται λογιστής σε ένα μεγάλο εμπορικό οίκο. Ταυτόχρονα μαθαίνει διάφορες γλώσσας ανάμεσα τους ελληνική και ρωσική. Αργότερα πάει στην Πετρούπολη και ανοίγει το δικό εμπορικό οίκο. Παντρεύεται την Αικατερίνη Λύσχιν και φεύγει για την Αμερική. Σε ηλικία 36 ετών έχει αποκτήσει μια τεράστια περιουσία. Κλείνει την επιχείρηση του στην Πετρούπολη και αφιερώνεται στο όνειρο της ζωής του.
Ταξίδια και Όνειρο

Ελεύθερος οικονομικά αφιερώνεται στης μελέτες του για την ανακάλυψη της Τροίας. Για την επίτευξη του σκοπού του ταξιδεύει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης καθώς και στην Ιταλία σε όλη την Ελλάδα στην Εγγύς και Άπω Ανατολή.
Το 1866 πηγαίνει στο Παρίσι κλασική φιλολογία και αρχαιολογία.
Το 1869 ανακηρύσσετε διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο του Ροστόκ.
Από εδώ και πέρα αρχίζει ουσιαστικά η αναζήτηση του.
Υποστήριζε πως η Τροία βρίσκετε στην θέση Χισαρλίκ και όχι στο Μπουνάρμπασι όπως υποστήριζαν πολλοί εκείνη την εποχή.

Καθώς και για τους τάφους του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας υποστήριζε πως βρισκόταν εντός των τειχών της πόλης των Μυκηνών, οι οποίοι αναφερόταν και από τον Παυσανία.

Και οι δύο υποθέσεις του επαληθεύτηκαν από τον ίδιο αργότερα.
Το 1869 παντρεύετε ξανά με την Σοφία Εγκαστρωμένου (Καστριώτη) και κάνει δυο παιδιά.

Τον Μάιο του 1873 ανακαλύπτει μετά από ανασκαφές πλήθος νομισμάτων και διαφόρων αντικειμένων και πιστεύει πως ανακάλυψε τον θησαυρό του Πριάμου. Πολλά τα μεταφέρει λαθραία στο Λονδίνο και αργότερα στο Βερολίνο όπου στην διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου εξαφανίζονται.

Το 1876 κάνει την δεύτερη μεγάλη ανακάλυψη της ζωής του στης Μυκήνες, όπου βρίσκει 5 θολωτούς τάφους με πλήθος χρυσών κοσμημάτων και χάλκινων όπλων.
Στο επίκεντρο

Ο Σλήμαν βρίσκεται στο επίκεντρο των εφημερίδων και των συζητήσεων σε όλη την Ευρώπη και διεθνώς. Συζητιέται όχι μόνο στους επιστημονικούς κύκλους αλλά και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Όμως ο Σλήμαν δεν σταματάει εδώ, συνεχίζει της έρευνες στην Ιθάκη στον Ορχομενό στην Τίρυνθα. Εδώ ανακαλύπτει το πρώτο μυκηναϊκό ανάκτορο και τον τάφο του Μινύου.

Με όλα αυτά ο Σλήμαν έγινε σύμβολο της αρχαιολογίας, χαρακτηρίστηκε από τον σερ Τζον Μακρς ως η άνοιξη που έσβησε με τον θάνατο του.

Υπήρξε ένας μεγάλος πρόδρομος της εποχής του και πρόσφερε πολλά ακόμα και στις προϊστορικές μελέτες.
Ο Σλήμαν εκτός του άλλων έγραφε με μεγάλη ευκολία και γρήγορα.
Κυρίως σκοπός του η γρήγορη γνωστοποίηση των ανακαλύψεων του στο ευρύ κοινό και σε όλο τον κόσμο.

Μερικά από τα βιβλία του «Ίλιον, η πόλη και η χώρα των Τρώων», «Μυκήναι», «Τροία», «Τίρυνς».

Ο Σλήμαν πέθανε το 1890 τα Χριστούγεννα στην Νεάπολη και τάφηκε στην Αθήνα.


PostHeaderIcon Μην πυροβολείτε τις ξανθιές!

T ' ανέκδοτα κάνουν τις ξανθιές ή οι ξανθιές τ' ανέκδοτα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες δε φταίει το χρώμα των μαλλιών που κάνει μια γυναίκα λιγότερο έξυπνη, αλλά τα ίδια τα ανέκδοτα που επηρεάζουν την ευστροφία της!


Μια ξανθιά επιστρέφει στο σπίτι και ρωτάει τον άντρα της: 
-"Γιώργο που είναι τα παιδιά"; 
- "Στ ' αγγλικά".
 -"George, where are the kids"?

PostHeaderIcon Με τη θηλιά στο λαιμό 250.000 νοικοκυριά


Περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή πρόβλημα τακτοποίησης των δανειακών τους υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.
Όπως μάλιστα εκτιμάται αρμοδίως, πρόκειται για μια μάλλον συντηρητική εκτίμηση της κατάστασης, αφού κατ' άλλους ο αριθμός αυτών που έχουν "σηκώσει τα χέρια ψηλά" είναι πάνω από 300.000.

PostHeaderIcon Η κρίση ρίχνει τα ενοίκια των καταστημάτων


Πτώση έως και 40% στα μισθώματα

Σε αγώνα για τη μείωση των ενοικίων των καταστημάτων επιδίδεται ο εμπορικός κόσμος, σε μία τελευταία προσπάθεια να ανταπεξέλθουν οι επιχειρηματίες της βαθιάς ύφεσης που πλήττει την οικονομία και τις αγορές.

PostHeaderIcon Το ΕΚΕΒΙ θέτει σε λειτουργία ιστοχώρο για το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου

Στον αέρα βρίσκεται ο εξειδικευμένος ιστοχώρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για το «Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου» και τα ebooks. Μεταξύ των στόχων της νέας υπηρεσίας συγκαταλέγονται η ενημέρωση των επαγγελματιών για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον κόσμο του ψηφιακού βιβλίου, η επιμόρφωση μέσω ημερίδων, σεμιναρίων,  συναντήσεων  κλπ, και η τεκμηρίωση της ανάληψης των αναγκαίων πρωτοβουλιών από την πολιτεία σε νομοθετικό και ρυθμιστικό επίπεδο.

PostHeaderIcon Τηλεσκόπια για το κοινό θα βγάλει το Πλανητάριο στην έκλειψη του Ιανουαρίου

 
Αθήνα: Καιρού επιτρέποντος στις 4 Ιανουαρίου 2011, το Ψηφιακό Πλανητάριο Ευγενίδου θα στήσει τηλεσκόπια έξω από το κτίριό του στην λεωφόρο Συγγρού για να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μερική έκλειψη Ηλίου.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, στην Ελλάδα θα δούμε μόνο τα δύο τρίτα του ηλιακού δίσκου να καλύπτονται από τη Σελήνη -αυτό θα συμβεί στη μέγιστη φάση της έκλειψης στις 10:23 το πρωί.........

PostHeaderIcon Φωτιά πήραν οι τιμές στα καύσιμα


Φαινόμενα αισχροκέρδειας καταγγέλλουν οι πρατηριούχοι



Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά υγρών καυσίμων, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι πρατηριούχοι, με αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

PostHeaderIcon Χάρις Αλεξίου...

 

Η Χάρις Αλεξίου (πραγματικό όνομα Χαρίκλεια Ρουπάκα) είναι Eλληνίδα τραγουδίστρια Γεννήθηκε στη Θήβα στις 27 Δεκεμβρίου 1950).
 

PostHeaderIcon Χρόνος ήταν κι έπρεπε να φύγει...

Γέρος, μόνος, κουρασμένος κι απολυμένος. Κανείς δεν τον κοιτά, κανένας δεν τον θέλει. Ούτε η στολή του η κόκκινη κάτι τους θυμίζει. «Να φύγει», είπαν με οργή και άδειασαν οι δρόμοι.

PostHeaderIcon H Zωή μας είναι επικηρυγμένη..

 
Κάποτε είχα ένα όνειρο τη μέρα τώρα η στράτα μου δεν πάει παραπέρα ,γιατί είναι άλλο να πεθαίνεις εσύ για την Ελλάδα και είναι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει. Τούτα τα τραγούδια δίνανε και πέρνανε στις Χριστουγεννιάτικες φιέστες των φίλων που είναι και συνάδελφοι και μεταξύ γαλοπούλας ειδήσεων και ένα χάδι στα παιδιά που ανύποπτα άνοιγαν τα δώρα τους κάτω από το δένδρο έφυγαν τα κλεμμένα μας Χριστούγεννα .

Ο Εφιάλτης με τις λεύκες ξαναγυρνάει που για μένα έχει όνομα ελληνικό ,όπως έχει και για τον φίλο μου τον Κοσμά που σημειώνει τις σκέψεις του κάτω από τα κείμενα της εφημερίδας. Και σίγουρα δεν είναι μόνο εκείνος και εγώ που συναντιόμαστε στα μονοπάτια της σκέψης και της απογοήτευσης για μια Ελλάδα που την χάνουμε για μια Ελλάδα που την χάσαμε. Θα ήθελα να ακολουθήσω την αισιοδοξία του συναδέλφου μου Χρήστου Βλαχογιάννη ότι θα ξανακερδίσουμε τον Χαμένο χρόνο και τα Χριστούγεννα .Φαίνεται, ότι πολύ γρήγορα ξέχασε, ότι βρέθηκε εκτός νυμφώνος γιατί δεν είχε ευλύγιστη μέση. 

Και δυστυχώς έλεγε την άποψή του, πέρσι λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Ε τι θα μετρούσε Χρήστο μου ,σε μια κοινωνία στερημένων ανθρώπων ; Τα όνειρα που έκπληκτη σε παρακολουθώ να κάνεις ;Δεν ακούς τους φίλους μας που ετοιμάζουν τα βαλίτσες των παιδιών τους για άλλη γη και άλλα μέρη αρκεί να φύγουν μακριά από την ψωροκώσταινα. Ναι την άκουσα αυτή τη λέξη που δεν την καταλάβαινα τη δεκαετία του ΄60 σαν παιδάκι αλλά τη βιώνω τώρα και με πληγώνει που να πάρει η ευχή. 

Τι μου φταίει το ΔΝΤ ;Αλήθεια χέρια ελληνικά δεν υπογράψανε; Τι μου φταίει εκείνη η κοκκινόψειρα που είναι και επικεφαλής τους και τριγυρνάει στην κατεχόμενη Αθήνα ανάμεσα σε εξουθενωμένους Ελληνες ,εξαθλιωμένους Σομαλούς Αλγερινούς Πακιστανούς ;Τι μου φταίνε οι σιδερόβεργες έξω από τα παράθυρά μου, που μ΄ εμποδίζουν να βλέπω την Πανσέληνο γιατί ξέρω εκείνο το πεινασμένο μάτι που γυαλίζει από την πείνα και με παραμονεύει για να ξαναμπεί στο σπίτι μου; 

Κανείς δεν μου φταίει. Το μυαλό μου φταίει που έχω τόσο μαζοχισμό μέσα μου και συνεχίζω να λατρεύω τούτη τη Χώρα και παλεύω ακόμη για να μην την χάσω για άλλα 400 χρόνια.

πηγή : newstrap

PostHeaderIcon WikiLeaks: Η Δαμασκός «πριμοδότησε» τις επιθέσεις σε σκανδιναβικές πρεσβείες το 2006

Η Συρία ενθάρρυνε εμμέσως τις επιθέσεις κατά των σκανδιναβικών πρεσβειών στη Δαμασκό που σημειώθηκαν στις αρχές του 2006 στη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων κατά των σκίτσων του Μωάμεθ, σύμφωνα με αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που διέρρευσε από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύθηκε από τη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten.
Ο Σύρος πρωθυπουργός Μοχαμάντ Νάτζι Οτρι λίγες ημέρες πριν τις ταραχές "είχε δώσει την εντολή" στον Μεγάλο Μουφτή της Συρίας να διατάξει τους ιμάμηδες να χρησιμοποιήσουν "πολύ σκληρές λέξεις" στα κηρύγματά τους της προσευχής της Παρασκευής, σύμφωνα με το τηλεγράφημα. 
Ο Μπασάρ Αλ ΆσαντΟ Μπασάρ Αλ Άσαντ
Οι πληροφορίες της αμερικανικής διπλωματίας προέρχονται "από σουνιτική προσωπικότητα με την μεγαλύτερη επιρροή στη Δαμασκό", το όνομα της οποίας έχει σβηστεί στο κείμενο που δημοσιεύθηκε από την Aftenposten. 

PostHeaderIcon Οι κορυφαίες έρευνες του 2010 σύμφωνα με το περιοδικό Science


Όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, το περιοδικό Science παρουσιάζει τις εκτιμήσεις του για τις κορυφαίες επιστημονικές έρευνες του έτους. Το σημαντικότερο επίτευγμα του 2010 ήταν η δημιουργία της «πρώτης κβαντικής μηχανής», ενώ οι νέες τεχνολογίες γενετικής ανάλυσης κυριαρχούν στη λίστα με τους εννέα «αναπληρωματικούς».

PostHeaderIcon Ύποπτο τουρκικό ναυάγιο στην περιοχή των Ιμίων


Απέναντι από την Ψέριμο, νότια των Ιμίων και ανατολικά από την Κάλυμνο έχει προσαράξει τουρκικό εμπορικό σκάφος από το βράδυ της Κυριακής γύρω στις 23:55, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει κτυπήσει ανάμεσα σε δύο βράχια. 

PostHeaderIcon “Λαθρέμπορος όπλων” ο Σαλί Μπερίσα, γράφει η Politika!

 

Η εφημερίδα “Politika” του Βελιγραδίου κατηγορεί σήμερα τον αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ότι υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος ενός εκτεταμένου λαθρεμπορίου όπλων που διεξήγετο στην Αλβανία στη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσόβου (1998-1999).
 

PostHeaderIcon Ολογράμματα και μπαταρίες που φορτίζουν με αέρα προβλέπει η IBM έως το 2015


Κινητά τηλέφωνα που προβάλλουν τρισδιάστατα ολογράμματα των συνομιλητών και μπαταρίες που φορτίζουν «αναπνέοντας» απλό αέρα ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι το 2015, σύμφωνα με την IBM. Οι παραπάνω εκτιμήσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει κάθε χρόνο η εταιρεία, κατά την οποία ζητά από τους 3.000 ερευνητές της να κάνουν τις προβλέψεις τους για τα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα μας απασχολήσουν στα επόμενα πέντε χρόνια.

PostHeaderIcon δεν μπορείς να ξεφύγεις από μια αλεπού...

 

πηγή : gatouleas

PostHeaderIcon Η Samsung κοντεύει πωλήσεις 10 εκατομμυρίων Galaxy S


Μπορεί η Samsung να πούλησε 1 εκατομμύριο Galaxy S στην Αμερική τις πρώτες 45 ημέρες κυκλοφορίας του κινητού, οι Κορεάτες όμως έχουν υψηλότερους στόχους. Με 2 εκατομμύρια Galaxy S στα χέρια των συμπολιτών, η Samsung έσπασε κάθε ρεκόρ σε πωλήσεις στην Κορέα και βρίσκεται μόλις μια ανάσα μακρυά από τον στόχο των 10 εκατομμυρίων Galaxy S μέχρι το τέλος του 2010. Προς το παρόν έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο περί τα 9.3 εκατομμύρια Galaxy S αλλά δεδομένων στων εορταστικών προσφορών η Samsung ελπίζει να πιάσει τον στόχο. Δεν είναι και λίγα 10 εκατομμύρια τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο, σχεδόν σαν όλοι οι Έλληνες να κρατάνε ένα Samsung Galaxy S στα χέρια τους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το Google επέλεξε την Samsung και το Galaxy S ως το μοντέλο αναφοράς για να δημιουργήσουν το Google Nexus S.

Πηγή: pestaola.gr

PostHeaderIcon Μικρός γεννάται σήμερον... μια φανταστική ιστορία....

Προσδεθείτε και παρακολουθήστε το χρονικό μιας ξεχωριστής γέννησης σε real time... Ποιο θα μπορούσε σήμερα να είναι ένα μωρό που θα άλλαζε τον κόσμο προς το καλύτερο;



24 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 18.00 

Ο Μελ Χιόρ ήταν απορροφημένος στο εργαστήριό του έχοντας εισχωρήσει στον πυρήνα ενός υγιούς κυττάρου που δεχόταν την επίθεση ενός καρκινικού όγκου. Ετσι δεν άκουσε τον ήχο του μηνύματος Τwitter που έφθασε στο κινητό του τηλέφωνο. Οταν όμως ξαφνικά άρχισε να ακούγεται από το laptop του η μουσική του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» του Ρίχαρντ Στράους, ο ερευνητής τινάχτηκε, πέταξε τον 3-D εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας που φορούσε και έσπευσε στον υπολογιστή του. Ο Μελ Χιόρ είχε βάλει το soundtrack της «Οδύσσειας του Διαστήματος» που ήταν η αγαπημένη ταινία του ως τον ήχο για τα μηνύματα συναγερμού τα οποία δεν ήταν απλώς υψίστης σημασίας αλλά ζητήματα ζωής και θανάτου. 

PostHeaderIcon Δύο πανέμορφες φωτογραφίες από την περιοχή της Έδεσσας



πηγή : fox2

PostHeaderIcon EcoTopten! Ένα εργαλείο οικολογικής συνείδησης και οικονομίας.




Το EcoTopten είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο αναζήτησης και παρουσίασης των καλύτερων συσκευών, από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας. Στις σελίδες του καλύπτονται διάφορες κατηγορίες προϊόντων που καταναλώνουν ενέργεια, όπως «λευκές συσκευές», συσκευές γραφείου, συσκευές ψυχαγωγίας κ.ά. Στην πρώτη φάση λειτουργίας του, το EcoTopten παρουσιάζει ψυγεία και αυτοκίνητα, ενώ θα εμπλουτιστεί με περισσότερα προϊόντα στη συνέχεια.


PostHeaderIcon Υγρασία: Επιπτώσεις και πως να προφυλαχθείτε

Σε όλους είναι λίγο-πολύ γνωστό πως η υγρή ατμόσφαιρα ευνοεί τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες. Ομως, από ό,τι φαίνεται, άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων καρδιολογικών προβλημάτων.


Συγκεκριμένα, μελέτη που δόθηκε πριν από λίγο καιρό στη δημοσιότητα από την 1η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο), δείχνει σαφή συσχέτιση ανάμεσα στην ατμοσφαιρική υγρασία και σε θανάτους από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

PostHeaderIcon ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 
Αγωνία και απόγνωση για 110 ηλικιωμένους στο Γηροκομείο Αθηνών, οι οποίοι μέχρι σήμερα Δευτέρα θα πρέπει να έχουν αδειάσει 2 πτέρυγες του ιδρύματος. Αιτία, η αναστολή λειτουργίας τους λόγω έλλειψης του νοσηλευτικού προσωπικού.

PostHeaderIcon Συμβουλές για το σπίτι... Άλλα κόλπα!



Σας παραθέτουμε μια σειρά απο μικρές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε καθημερινούς... μπελάδες στο νοικοκυριό σας!



PostHeaderIcon Γιατί το φίδι έγινε σύμβολο των ιατρών ;




Το φίδι, το γνωστό σύμβολο-σήμα των γιατρών, σχετίζεται με την ηρωο-λατρεία και με το φιδο-ήρωα Ασκληπιό. Ας τα δούμε όμως από την αρχή. Ο Ασκληπιός, ο "έξοχος ιατρός", ο γιος του Απόλλωνα "ιητρού" από την θνητή Κορωνίδα, φθάνει κάποτε στους τόπους λατρείας του, μεταμορφωμένος σε... φίδι.

PostHeaderIcon Εξουδετερώθηκε παγιδευμένο πακέτο που είχε σταλεί στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη

 
Η ιταλική αστυνομία εξουδετέρωσε παγιδευμένο πακέτο στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη. 
 
Ιταλοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που εντοπίστηκε σήμερα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, όμως τα ύποπτα πακέτα που βρέθηκαν σε άλλες πρεσβείες δεν περιείχαν εκρηκτικά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την περασμένη εβδομάδα μια ιταλική αναρχική οργάνωση, η FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), είχε αναλάβει την ευθύνη για παγιδευμένα πακέτα που εξερράγησαν και τραυμάτισαν δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη.

πηγή : kathimerini


PostHeaderIcon ΑΡΠΑΞΕ ΦΩΤΙΑ ΚΛΟΥΒΑ ΜΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

 
Λαχτάρισαν οι αστυνομικοί που μετέφεραν περίπου δέκα κρατούμενους από την Πάτρα στην Αθήνα.
 

PostHeaderIcon Ανακάλυψη με γεύση... σοκολάτα φράουλα

Ακόμα πιο γευστική αγριοφράουλα και την καλύτερη σοκολάτα υπόσχονται δύο ξεχωριστές έρευνες, μέσα από τις οποίες αποκωδικοποιήθηκαν τα DNA των δύο αυτών μεγάλων απολαύσεων των φίλων της γαστρονομίας.
Δύο μεγάλες διεθνείς επιστημονικές ομάδες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τους γενετικούς κώδικες της άγριας φράουλας και του δέντρου του κακάο, από το οποίο παράγεται η καλύτερη μαύρη σοκολάτα στον κόσμο.

PostHeaderIcon Sex trends 2011

 sextrends
Ας δούμε τι θα είναι must στον sex για το 2011 και τι νέο κυκλοφορεί για τον έρωτα:
 

PostHeaderIcon Ομογενής καθηγήτρια για την καταπολέμηση του AIDS κάνει έρευνα στις φυλακές της Τζαμάικας


Είναι μια από τις νεότερες ερευνήτριες που ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση του ιού HIV (Human Immunodeficiency Virus), που προκαλεί την νόσο του AIDS. Πρόκειται για τη Δρ. Κατερίνα Ανδρινοπούλου, καθηγήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστήμιου «Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine» της Νέας Ορλεάνης, όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας.

PostHeaderIcon Καθημερινή εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών



Το Ελληνορθόδοξο Ημερήσιο Σχολείο «Μεταμόρφωση» της Ι. Μητρόπολης Καναδά το οποίο λειτουργεί στο Τορόντο, άρχισε με 16 μαθητές και σήμερα έχει περισσότερους από 200.
Σε συνεδρίαση που είχε ο Μητροπολίτης Σωτήριος με την διευθύντρια του σχολείου κα Άννα Σαραντίδου, την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κα Τούλα Ρέππα και από τα μέλη του Δ.Σ. την κα Λούση Γρηγοριάδη και τον κ. Γιάννη Δαγώνα, συζητήθηκε η ανάγκη επέκτασης των σχολικών εγκαταστάσεων ώστε να εξυπηρετηθεί ο  αυξανόμενος αριθμός μαθητών (20% περίπου ετησίως).

PostHeaderIcon Ανθρωπόμορφο τέρας! Ρούφηξε δύο γατάκια με ηλεκτρική σκούπα! Ξεψύχησαν από ασφυξία…

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βρετανική αστυνομία για τη σύλληψη ενός παρανοϊκού δολοφόνου ο οποίος σκότωσε δύο γατάκια ρουφώντας τα με την ηλεκτρική σκούπα.



Μάλιστα βιντεοσκόπησε  την απάνθρωπη πράξη του ανεβάζοντας  το βίντεο του τρόμου στο διαδίκτυο.   

Το τέρας που  όπως εικάζουν οι αστυνομικοί είναι  Βρετανός τοποθέτησε τα άτυχα νεογέννητα γατάκια στο στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας και στη συνέχεια έβαλε  τη συσκευή σε λειτουργία.  

PostHeaderIcon Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Από σήμερα έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα.
Κλειστά θα είναι τα καταστήματα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, ενώ από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου θα ισχύει το κανονικό ωράριο.

Πηγή: enet.gr

PostHeaderIcon Gorillaz – The Fall, Παραγωγή μουσικού album με τη χρήση iPad

Το iPad εκτός από ένα ιδιαίτερα αξιόλογο εργαλείο διασκέδασης αποδυκνύεται μεταξύ άλλων και ένα ισχυρό εργαλείο παραγωγικότητας. Έχω αρκετούς φίλους που έχουν παρατήσει τα laptop και δουλεύουν με το iPad στο δρόμο αλλά και το δημοφιλές συγκρότημα «Gorillaz» πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά χρησιμοποιώντας το iPad για την παραγωγή του νέου τους album «The Fall».
iPad Applications: Speak It!, SoundyThingie, Mugician, Solo Synth, Synth, Funk Box, Gliss, AmpliTube, Xenon, iElectribe, BS-16i, M3000 HD, Cleartune, iOrgel HD, Olsynth, StudioMiniXI, BassLine, Harmonizer, Dub Siren Pro, Moog. Filatron. – All tracks written and performed by Gorillaz using the iPad and additional instruments.
Gorillaz The Fall iPad

Πηγή: techblog.gr

PostHeaderIcon Χελώνα πάει βόλτα μια γάτα με το καβούκι της!

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε μια γάτα μετακινηθεί αφού ανέβηκε πάνω σε μια χελώνα!


Η καημένη η χελώνα πρέπει να ζορίστηκε πολύ για να μεταφέρει τη γάτα η οποία πολύ… cool στεκόταν πάνω στο ζώο!
Δείτε το βίντεο!

PostHeaderIcon Δύσπνοια, ένα επικίνδυνο σύμπτωμα


Ο όρος δύσπνοια, χρησιμοποιείται γενικώς για να χαρακτηρίσει την δυσχέρεια αναπνοής. Ο ασθενής περιγράφει δυσάρεστο συναίσθημα αναπνοής, κοπιαστική αναπνοή ή αίσθημα ασφυξίας. Ορισμένες φορές η «δύσκολη» αναπνοή του πάσχοντα, γίνεται αντιληπτή μόνο από το περιβάλλον του, λόγω απώλειας συνείδησης.

PostHeaderIcon Sex μέσω… Facebook

Ήθελε σεξ, βρήκε 300 άνδρες, συναντήθηκε με τους 100 και κατέληξε στο κρεβάτι με τους 50: αυτή είναι εν ολίγοις η ιστορία μιας 23χρονης Βρετανίδας, η οποία δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook, προκειμένου να βρει ερωτικό σύντροφο. Η πρωτοβουλία της αποδείχθηκε επιτυχής και ξεκίνησε ο «σεξουαλικός μαραθώνιος»…


PostHeaderIcon Δημιουργική απασχόληση: Τα παιδία παίζει... στο Μουσείο



Χρώματα που αναμιγνύονται στις πιο αδόκιμες συνθέσεις. Σχήματα χωρίς προσδιορισμό, που σχεδιάζουν χέρια μικρά και τρυφερά, καλύπτουν κάθε εκατοστό λευκών επιφανειών. Ο λόγος για κάποια διαφορετικά ατελιέ όπου δεν επικρατεί η σιωπή της περισυλλογής του καλλιτέχνη αλλά χαρούμενες φωνές και τσιρίγματα από παιδιά που ανακαλύπτουν την τέχνη, παίρνοντας τα πρώτα τους μαθήματα, διασκεδάζοντας και παίζοντας.


PostHeaderIcon Ασάνζ: ο κύριος WikiLeaks θα αυτοβιογραφηθεί με 1,14 εκατ. ευρώ

Συμβόλαια ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων (1,14 εκατομμύριο ευρώ) έχει υπογράψει ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, για να γράψει την αυτοβιογραφία του, αναφέρει σε συνέντευξή του στους «Sunday Times». «Δεν θέλω να γράψω αυτό το βιβλίο, αλλά θα το κάνω.


PostHeaderIcon "Αιτία θανάτου: ευθανασία"

 
Σημαντικό  εικαστικό γεγονός του 2011  αποτελεί η   έκθεση της  περίφημης  συλλογής  Πρίντσχορν,  από την  Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Χαϊδελβέργης, με έργα τέχνης  που συνοδεύονται από  ένα πολύ βαρύ παρελθόν καθώς οι καλλιτέχνες- ψυχικά ασθενείς  που τα φιλοτέχνησαν, υπήρξαν  θύματα του προγράμματος ευθανασίας,  στα άσυλα   του Γ΄Ράϊχ.


PostHeaderIcon Οι φτωχοί και οι πλούσιοι της Πομπηίας


Στα ερείπια της ρωμαϊκής Πομπηίας, η οποία καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου, το έτος 79, οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν να αποκαλύπτουν απρόσμενες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη ζωή των Ρωμαίων και ειδικά για το διατροφικό χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών.

PostHeaderIcon Η συνέντευξη του Jody McIntyre στο BBC

O Jody McIntyre είναι ένας νέος με εγκεφαλική παράλυση ο οποίος κατά την διάρκεια συμμετοχής του σε πορεία διαμαρτυρίας στο Λονδίνο για τις αλλαγές στο εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα, δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς και σύρθηκε δια τις βίας στο δρόμο. 

Δείτε το με ελληνικούς υπότιτλους


PostHeaderIcon Ο Έλληνας που θέλει να αλλάξει το Ίντερνετ

 

«Το Ίντερνετ μας επιτρέπει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να χτίσουμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Οραματίζομαι μια μέρα όπου ο κάθε πολίτης θα ανοίγει τον υπολογιστή του και θα βρίσκει δωρεάν δίκτυο. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και αισιοδοξώ ότι σύντομα θα δώσουμε σε όλους σχεδόν τους κατοίκους του πλανήτη τη δυνατότητα να είναι online».

PostHeaderIcon Τα προβλήματα του σεξ


«Partners do count» («Οι σύντροφοι παίζουν ρόλο») είναι το µήνυµα της φετινής καµπάνιας των Κέντρων Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας της Ευρώπης µε αφορµή την Πανευρωπαϊκή Ηµέρα για τη Σεξουαλική Υγεία (14/2). Στόχος τους είναι να παροτρύνουν τους συντρόφους να µοιράζονται τα σεξουαλικά τους προβλήµατα και να κάνουν από κοινού το καλύτερο δυνατό προκειμένου να τα επιλύσουν.

PostHeaderIcon «Πράσινη» η Ακαδημία Πλάτωνος


Άλλον ένα περίπατο με αρχαιότητες αποκτά η Αθήνα. Θα ξεκινάει από τον Κεραμεικό, την οδό Πειραιώς, και θα καταλήγει στην οδό Κρατύλου στο περιστύλιο της Ακαδημίας Πλάτωνος, όπου στην αρχαιότητα συναντιούνταν οι σοφοί και αντάλλασσαν τις σκέψεις τους.

PostHeaderIcon Δυνατό ξεκίνημα για τα Windows Phone 7


Έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από τότε που η Microsoft ανακοίνωσε τα Windows Phone 7 και ήρθε η ώρα να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την πορεία του νέου λειτουργικού. Σύμφωνα με τη Microsoft, λοιπόν, οι κατασκευαστές κινητών έχουν διαθέσει στην αγορά περίπου 1,5 εκατομμύριο συσκευές που βασίζονται στο νέα Windows. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πουληθεί κιόλας 1,5 εκ. smartphones.

PostHeaderIcon Η πραγματική αξία ενός πακέτου τσιγάρων

  
Μαδρίτη — Η αξία ενός πακέτου τσιγάρων στην πραγματικότητα ξεπερνά τα 100 ευρώ, αν συνυπολογιστεί το κόστος του πρόωρου θανάτου που αυτό προκαλεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Iσπανών ερευνητών.


PostHeaderIcon Τουρκία : "όσοι μιλούν για Γενοκτονία Αρμενίων έχουν πλήρη άγνοια"

 
«Προπαγάνδα που προωθείται από εξτρεμιστικούς κύκλους», είναι κατά την Άγκυρα κάθε αναφορά στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων.

PostHeaderIcon Με διαβήματα απαντά η Κύπρος στη διακοπή της λειτουργίας στο Ριζοκάρπασο


Σε διαβήματα και παραστάσεις προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά η κυπριακή κυβέρνηση, που χαρακτηρίζει τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, "απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος".

PostHeaderIcon ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1941 - Xριστούγεννα στην πεινασμένη Αθήνα



 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1941

Τα παιδιά, τα μεγάλα θύματα της κατοχικής πείνας

 Tα Χριστούγεννα του 1941 ήταν από τα πιο τραγικά στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία. Μια χώρα κατακτημένη. Κάτω από την μπότα της τριπλής κατοχής, γερμανικής, ιταλικής, βουλγαρικής. Κι ένας λαός, νικητής μόλις πριν από ένα χρόνο εκεί στα βουνά της Αλβανίας, τώρα ταπεινωμένος και πεινασμένος. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κυρίως παιδιά, άφηναν την τελευταία τους πνοή στα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας μπροστά στα μάτια των ανήμπορων περαστικών που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί κι αυτοί πεινούσαν…


PostHeaderIcon Βάσω Κατράκη

 
Η Βάσω Κατράκη (Αιτωλικό, 1914 – Αθήνα , 27 Δεκεμβρίου 1988) ήταν ελληνίδα ζωγράφος και κυρίως διακεκριμένη χαράκτρια.
 

PostHeaderIcon Τοποθετήθηκε ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη: Στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του δημαρχείου, βρίσκεται από την Πέμπτη ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

PostHeaderIcon H χώρα των δαχτυλιδιών

 
Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια χώρα με πολύ χρυσάφι. Από παλιά οι κάτοικοι της έφτιαχναν σπουδαία πράγματα με το χρυσάφι. Αγάλματα, χρυσούς ήλιους, χρυσά στεφάνια, σταυρούς, χρυσά δαχτυλίδια. Δούλευαν πολύ για να τα φτιάξουν.
Έτσι έκαναν γνωστή τη χώρα τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι τους θαύμαζαν. Σε αυτή τη χώρα ζούσαν πολλοί σοφοί και αρκετοί φωτισμένοι δάσκαλοι.

 
Κάποιοι βασιλιάδες από άλλες χώρες την ζήλευαν. Πολλές φορές κατάφεραν να την νικήσουν και να αρπάξουν πολλά από τα πλούτη της. Όμως ο λαός της κατάφερνε ενωμένος να ελευθερώνεται. Είχε και σπουδαίους στρατηγούς.
Είδαν και απόειδαν οι ξένοι βασιλιάδες να κάνουν δούλους τους, τους κατοίκους της χώρας μα ποτέ δεν τα κατάφερναν.

 

PostHeaderIcon Ένα φαινόμενο μοναδικό, ανάπλασης όζοντος



Η μυστηριώδης "Relámpago del Catatumbo" (Catatumbo lightning) είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο στον κόσμο.

Βρίσκεται στο στόμιο του ποταμού Catatumbo στη λίμνη Maracaibo (Βενεζουέλας), (γνωστή και από τα τραγούδια που της έχουν αφιερώσει, λόγω της μοναδικότητάς της).
Το φαινόμενο αποτελείται από ένα σύννεφο αστραπών που δημιουργεί ένα ορατό τόξο σε ύψος πέντε χιλιομέτρων και συμβαίνει πάνω από 140-160 νύχτες το χρόνο.
Η διάρκεια του φαινομένου είναι περίπου 10 ώρες τα βράδια που αυτό συμβαίνει και σε συχνότητα 280 φορές την ώρα.

PostHeaderIcon Αρχείο Παραδοσιακών Οικισμών & Διατηρητέων Κτιρίων



Πρόκειται για μια νέα βάση δεδομένων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην οποία ο κάθε χρήστης μπορεί να αναζητήσει τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα διατηρητέα κτίρια ολόκληρης της χώρας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις παρέχεται επιπλέον φωτογραφία και το αντίστοιχο φεκ με το  οποίο θεσμοθετήθηκε η προστασία των εν λόγω περιοχών ή κτιρίων.

Για περισσότερα εδώ

πηγή : archode

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin