Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Φυσικά βιάγκρα: Τα πέντε πιο περίεργα διεγερτικά

 
Δουλεύεις σε βενζινάδικο; Κάνεις δουλειές στο σπίτι; Κόκκινα φοράς; Αν όχι μάλλον ήρθε η ώρα ν’ αλλάξεις συνήθειες στη ζωή σου και να δεις και την αλλαγή στο κρεβάτι σου. 

PostHeaderIcon Τρίκαλα: Ταίζουν τις τίγρεις παστίτσιο και μπριάμ!

 
Νηστικές έχουν μείνει οι τίγρεις στον Ζωολογικός Κήπος της πόλης λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο Ζωολογικός Κήπος Τρικάλων ήταν σημείο αναφοράς για την περιοχή αλλά έβαλε “λουκέτο”. Ο λόγος είναι η έλλειψη προσωπικού.

PostHeaderIcon Τι κρύβεται πίσω από τον «Αγιο Θάνατο»



Μπροστά σε μία επικίνδυνη συμμορία, η οποία καλύπτεται με τον «μανδύα» της εκκλησίας του «Αγίου Θανάτου», βρίσκεται η μεξικανική αστυνμία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον επικεφαλής της παραθρησκευτικής οργάνωσης η οποία λατρεύει τον «Αγιο Θάνατο» και τον κατηγόρησε για απαγωγή και ότι παρίστανε το μέλος του επίφοβου καρτέλ των ναρκωτικών και πρώην ομάδας εκτελεστών Zetas.

PostHeaderIcon Δίκτυο 77 τηλεσκοπίων θα αναζητεί τα πρώτα άστρα


Επιστημονικές ομάδες από διάφορες χώρες της Ευρώπης συμμετέχουν στη δημιουργία ενός δικτύου που αποτελείται από 77 ραδιοτηλεσκόπια νέας γενιάς τα οποία θα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να διεισδύουν πολύ βαθιά στο Διάστημα για να εντοπίσουν τους πρώτους γαλαξίες και τα πρώτα άστρα που δημιουργήθηκαν στο Σύμπαν. Πρόκειται για ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα που έχει στόχο την αναζήτηση στοιχείων σχετικά με το πώς άρχισαν να ξεπηδούν άστρα και γαλαξίες μέσα από το αρχικό νεφέλωμα αερίων που δημιουργήθηκε μετά τη Μεγάλη Εκρηξη. 

PostHeaderIcon Το Gmail δοκιμάζει διαφημίσεις κάτω από τα μηνύματα


Την προβολή διαφημίσεων κάτω από τα μηνύματα του Gmail φαίνεται πως δοκιμάζει η Google, σύμφωνα με αναφορές χρηστών. Πρόκειται σίγουρα για μια πιο άμεση προσέγγιση του χρήστη, καθώς η διαφήμιση τοποθετείται πλέον ακριβώς κάτω από το πλαίσιο της απάντησης, πιο κοντά στο ίδιο το περιεχόμενο της υπηρεσίας αυξάνοντας τις πιθανότητες να κάνει κανείς κλικ, έστω και κατά λάθος.
image
Προς το παρόν το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και εμφανίζεται μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, ενώ δεν είναι καν σίγουρο το ότι τελικά θα υλοποιηθεί και επίσημα.


Πηγή: freeweird.com

PostHeaderIcon Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση... Συναλλαγές µε το ∆ηµόσιο µ’ ένα κλικ


Ερχεται το e-∆ηµόσιο: όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θαµπορούν να συναλλάσσονται ηλεκτρονικά µε τις δηµόσιες υπηρεσίες και να ολοκληρώνουν όλες τις διοικητικές διαδικασίες γρήγορα και χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους.

PostHeaderIcon Facebook - Ψευδαίσθηση επαφής ή κραυγή επικοινωνίας;



Μέρες προσπαθώ να γράψω ένα κείμενο, να συγκεντρώσω τα συναισθήματα της χρονιάς που μόλις παρήλθε- να καταγράψω τους φόβους, ώστε να τους ξορκίσω, και να θυμηθώ τις καλές στιγμές με την ελπίδα της αναπαραγωγής τους…  Δεν τα καταφέρνω.
Κι ενώ συνεχίζω να χάνω τις καθημερινές μάχες με τη λευκή σελίδα, άξαφνα συνειδητοποίησα πως κάθε φορά που σχεδιάζω μια πρόταση την εγκαταλείπω ως πρόταση που συνιστά ζωτικό μέρος ενός ολοκληρωμένου κειμένου και άρα σκέψης, και τη μετατρέπω σε αυτόνομη πρόταση μιας ελλιπούς σκέψης που την «ποστάρω» στο Facebook. Και αυτό ακριβώς έκανα ασυνείδητα μόλις τώρα.

PostHeaderIcon Βάλτε το μωρό σας για ύπνο: Προϊόντα που βοηθάνε

 baby-386.jpg
«Κοιμάται αρκετά το μωρό σας τα βράδια;» Είναι μια αθώα ερώτηση, εκτός αν έχετε ένα μωρό που κλαίει κάθε φορά που πιάνετε το τηλεκοντρόλ ή προσπαθείτε να πάτε για ύπνο. Αν ανήκετε σε αυτή την περίπτωση, μην ανησυχείτε. Αυτές οι άυπνες νύχτες δεν θα κρατήσουν για πάντα. Μάθετε πώς μπορείτε διδάξετε στο μωρό σας να κοιμάται όλο το βράδυ, καθώς και τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

PostHeaderIcon Τα σπίτια του Christian Louboutin

Οι προσωπικοί χώροι του σχεδιαστή σε Παρίσι και Αίγυπτο

Οι σχεδιαστές είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι. Δημιουργούν τέχνη και προβάλλουν την ομορφιά, με αποτέλεσμα να επιζητούν να ζουν σε ένα αντίστοιχο περιβάλλον. Έτσι, συνήθως δεν προκαλούν εντύπωση τα ασυνήθιστα σπίτια τους και κυρίως, η διακόσμηση των εσωτερικών τους χώρων.


Χώρος του διαμερίσματός του στο Παρίσι.

PostHeaderIcon Ακριβότερο το ΙΧ από το αεροπλάνο ...

 
Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο εξαιτίας των τελευταίων αυξήσεων των τιμών των καυσίμων και των διοδίων, με αποτέλεσμα το κόστος της διαδρομής με ΙΧ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα να ξεπερνά τα 205 ευρώ με επιστροφή και να είναι κατά 75% ακριβότερο από το κόστος μετακίνησης με αεροπλάνο. Εάν, δε, συγκριθεί με τα κόμιστρα του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ, η μετακίνηση είναι ακριβότερη κατά 217% από το τρένο και κατά 216% από το λεωφορείο.

PostHeaderIcon Κίνδυνος παραπομπής στις καλένδες για την αποθήκη αερίου της Καβάλας

 
Την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στο κοίτασμα της νότιας καβάλας, υπογραμμίζει το τελικό πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συστήθηκε από το ΥΠΕΚΑ για να μελετήσει το project. Αντίθετα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία και τον τρόπο που θα υλοποιηθεί το έργο, το πόρισμα καταγράφει τη διαφωνία του ΔΕΣΦΑ που διαφωνεί με την άποψη το έργο να γίνει με ιδιωτική επένδυση και προκρίνει τη λύση της δημόσιας υποδομής.

PostHeaderIcon στο σφυρί το σπίτι του Κωστή Παλαμά... στις 12 Ιανουαρίου

Ο Κ. Παλαμάς έζησε στην οδό Περιάνδρου τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής του.
το τελευταίο σπίτι στο οποίο έζησε ο μεγάλος μας ποιητής βγαίνει… στο σφυρί στις 12 Ιανουαρίου.


PostHeaderIcon Εθνικό πανεπιστήμιο και εθνική στρατηγική

 
Η συμβολή του Ποντιακού στον ελληνισμό δεν περιορίζεται στο συμβατικό πλαίσιο της προσφυγιάς. Υπάρχουν πλούσια νοητικά σχήματα που δεν έχουν εξεταστεί ακόμα και δεν είναι απαραίτητα λόγω άγνοιας. Ένα από αυτά αφορά τη σχέση που υπάρχει μεταξύ εκπαίδευσης και στρατηγικής.

PostHeaderIcon Πάστα Ελιάς ή Στεμφυλον

 
Στεμφυλίδες λέγονταν οι μικρές μαύρες ελιές, από τις οποίες στην αρχαιότητα έφτιαχναν πολτό ελιάς, και αντίστοιχα στέμφυλον ήταν αυτό που σήμερα αποκαλούμε πάστα ελιάς. Το στέμφυλον, όταν το αναμείγνυαν με ξύδι, λάδι και μυρωδικά γινόταν το επιτύριον, μια παχύρρευστη κρέμα που τρωγόταν με τυρί.


PostHeaderIcon Κραγιόν, το μεγαλείο σου...

 
ΤΟ EXHIBITION ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: ΚΑΘΕ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.


PostHeaderIcon Δημοσκόπηση σε Γαλλία-Γερμανία: Απειλή οι Μουσουλμάνοι…

 
Περίπου το 40 τοις εκατό των Γάλλων και Γερμανών θεωρεί το Ισλάμ ως τη ‘μεγαλύτερη απειλή’, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Η Ναυμαχία της Λήμνου

Η ναυμαχία της Λήμνου στις 5 Ιανουαρίου 1913, ήταν η δεύτερη από τις δύο μεγάλες μάχες μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Οθωμανικού Στόλου κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο και πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της νήσου Λήμνου. Η ναυμαχία έληξε με την νίκη του ελληνικού στόλου και τον εγκλεισμό του οθωμανικού εντός των στενών για τις δεκαετίες που ακολούθησαν.

 

PostHeaderIcon Από παιδιά για παιδιά

 
Ο Χένρικ Ρίκο Ζούπαν, ένα 10χρονο παιδί με δυσλεξία, έγραψε με τη βοήθεια της μητέρας του ένα βιβλίο ειδικό για συνομήλικούς του, με την ίδια μαθησιακή δυσκολία.

PostHeaderIcon Mur de la Peste

 
Αν κάνουμε μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσουμε ότι η απόσταση από το Πακιστάν μέχρι την ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου είναι, πολύ χοντρικά, γύρω στα πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα. 


PostHeaderIcon Δώρα από το παρελθόν

 
Πρωτοχρονιά. Οι τυπικές ευχές μόνο ψευδαισθήσεις ή ειρωνεία υποδηλώνουν. Αφού σίγουρα έρχονται τα ακόμη χειρότερα, όπως φαίνεται. Ημέρες ανταλλαγής δώρων επίσης. Εν μέτρω και εκ των ενόντων, αν υπάρχουν και αυτά. Και ξαφνικά ήλθε το κατάλληλο δώρο από τη σπουδαία λογοτέχνιδα και ιστορικό Αθηνά Κακούρη με το τελευταίο βιβλίο της Με τα χέρια σταυρωμένα. Που αναβιώνει και τις δικές μου αναμνήσεις αλλά κυρίως συνιστά πολύτιμη προσφορά για τους σημερινούς γονείς και τα παιδιά τους. 


PostHeaderIcon Αργίες 2011: Μετράμε… ξανά

 
Δεν είχε συμβεί εδώ και έξι χρόνια. Τουλάχιστον, το 2004 μας είχαν μείνει λίγα από τα χαρούμενα vibes των Ολυμπιακών Αγώνων στην ατμόσφαιρα και αντιμετωπίσαμε λίγο πιο ψύχραιμα το γεγονός που αγγίζει την ύβρη, τα Χριστούγεννα να πέσουν Σάββατο. Αλλά φέτος; Δεν έφτανε το ΔΝΤ και όλη η καταχνιά που μας είχε πλακώσει, έπρεπε να κάνουμε και γιορτές με δύο γεμάτες εβδομάδες εργάσιμων ημερών; Ζητήσαμε από τον νέο χρόνο έξι έξτρα αργίες για το 2011, προκειμένου να αποζημιωθούμε. Κι εκείνος μας έφερε έξι τριήμερα. Συμβιβαζόμαστε.

PostHeaderIcon Μεγάλα ονόματα σε ταινία για την 11η Σεπτεμβρίου

 
Ο Τζον Γκούντμαν, η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τομ Χανκς θα πρωταγωνιστήσουν σε μία ταινία για την 11η Σεπτεμβρίου με τίτλο "Extremely Loud and Incredibly Close" ("Υπερβολικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά") με σκηνοθέτη τον βρετανό Στέφεν Ντάλντρι.

PostHeaderIcon Απολύονται 1.200 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Zastava

 

Περίπου 1.200 από το σύνολο των 1.600 εργαζόμενων στο εργοστάσιο της Zastava Cars στο Κραγκούγεβατς, συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την υλοποίηση κοινωνικού προγράμματος, σχετικά με τους όρους απόλυσής τους.


PostHeaderIcon Ο Homo erectus έπλευσε στην Κρήτη

Θαλάσσια ταξίδια στη Μεσόγειο γίνονταν δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν από τη Νεολιθική εποχή. Οι ικανότητες και οι γνώσεις του ανθρώπου των πρώιμων εκείνων εποχών ήταν πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι φανταζόμαστε. 

   
Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει η διεπιστημονική ομάδα έρευνας των περιοχών Πλακιάς και Πρέβελη Κρήτης με βάση τα ευρήματα των ετών 2008-2009, που εν τω μεταξύ μελετήθηκαν. Γι' αυτό η έρευνά τους περιελήφθη στις δέκα σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2010, σύμφωνα με το διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Archaeology». 

PostHeaderIcon Η Αλεπού έφαγε τη Microsoft

 
Για πρώτη φορά, ο Firefox κόβει πρώτος το νήμα, εκτοπίζοντας τον Internet Explorer από το θρόνο των browsers, σύμφωνα το StatCounter.

PostHeaderIcon Κίνα : Διαδικτυακή βάση δεδομένων για να καταπολεμηθεί η διγαμία

 
Μία τεράστια διαδικτυακή βάση δεδομένων με όλες τις ληξιαρχικές πράξεις γάμου πρόκειται να δημιουργήσει η Κίνα, με σκοπό να καταπολεμηθεί η διγαμία, φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα.

PostHeaderIcon Τίγρης....μες στην τρυφερότητα


PostHeaderIcon Harley Davidson

Συνώνυμο της ελευθερίας, της αντισυμβατικότητας αλλά και της ποιότητας στην κατασκευή, οι μηχανές Harley Davidson αποτελούν την πιο cult δίτροχη φαντασίωση. 

Απευθύνονται σε όσους είναι νέοι στην καρδιά και έχουν το ανάλογο πορτοφόλι για να την πραγματοποιήσουν. Η ρετρό τους σχεδίαση, ο χαρακτηριστικός ήχος της εξάτμισης και ο μύθος που τις ακολουθεί προσελκύουν ένα φανατικό αγοραστικό κοινό.
To πρώτο... εργοστάσιο της Harley Davidson το 1903


PostHeaderIcon Μουσείο Μπενάκη «Ποδαρικό» του 2011 με σημαντικές εκθέσεις

 

Ενας από τους επιφανέστερους έλληνες ζωγράφους,ο Γιάννης Μόραλης, σε μία ιδιαίτερη πτυχή του έργου του, την εικαστική παρέμβαση σε μεγάλα δημόσια κτίρια, ο Κώστας Μπαλάφας, κορυφαίος της ανθρωπιστικής φωτογραφίας, με υλικό που βρισκόταν επί 31χρόνια κάτω από το ξύλινο πάτωμα ενός σπιτιού στα Γιάννινα _γιατί άραγε;_ ο Ιωάννης Αλταμούρας, ο προικισμένος δημιουργός που χάθηκε στα 26 του χρόνια, το σκηνογραφικό έργο του Σπύρου Βασιλείου και ο συσχετισμός του με την κοινωνική και πολιτιστική κατάσταση της Ελλάδας από το ’30 ως το ’60, η 40χρονη διαδρομή δύο σπουδαίων δασκάλων και αρχιτεκτόνων του Τάσου και του Δημήτρη Μπίρη φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον του κοινού στο Μουσείο Μπενάκη για το πρώτο εξάμηνο του 2011.


PostHeaderIcon ΔΙΑΙΤΑ: Πέντε βήματα για να χάσετε... όσα πήρατε στις γιορτές

Πέντε βήματα για 5 μέρες για να απαλλαγούμε από τα ...γλυκά βάρη των Χριστουγέννων
Βήμα 1ο : Ξεκινήστε την ημέρα σας με ενα ενεργειακό πρωινό. Ένα ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι με 1 φέτα ψωμί, λίγο άπαχο τυρί και 2-3 καρύδια είναι το πρώτο σας βήμα
 

PostHeaderIcon Ειδικό πρόγραμμα μας ενημερώνει για το εάν η φωτογραφία έχει υποστεί Photoshopping…



 
Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες φωτογραφίες που βλέπουμε στα περιοδικά έχουν υποστεί λίγο έως πολύ κάποια ψηφιακή επεξεργασία. Ωστόσο, όσο αθώο και αν ακούγεται, υπάρχουν περιπτώσεις που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως κατά την εξέταση πειστηρίων σε ένα δικαστήριο.

PostHeaderIcon Κίνα: Θα χρειαστούν 3 αιώνες για να αναστραφεί η ερημοποίηση

 
Η Κίνα θα χρειαστεί 300 χρόνια για να αναστρέψει την ερημοποίηση των εδαφών της, αν ληφθεί υπόψη ο σημερινός ρυθμός προόδου των απαιτούμενων δράσεων, δήλωσε ο επικεφαλής των προσπαθειών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη Λιου Τουό, θρηνώντας για τα χαμηλά επίπεδα επενδύσεων που διατίθενται την καταπολέμηση ενός από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα.

PostHeaderIcon Αυξημένος ο κίνδυνος για καρκίνο στα παιδιά από τις ακτινογραφίες και τομογραφίες

 
Τα παιδιά και οι έφηβοι, που εκτίθενται συχνά σε ακτινοβολίες μέσα από τις ακτινογραφίες και κυρίως τις αξονικές τομογραφίες, έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

PostHeaderIcon flashback... Άρτα 1963


PostHeaderIcon Πεισίστρατος (605-527 π.Χ.)

Πεισίστρατος, γιος του Ιπποκράτη, αρχηγός των Διακρίων και εξάδελφος του Σόλωνα, γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν χαρισματικός ρήτορας, ενεργητικός και επινοητικός. Κατά την διάρκεια του πολέμου των Αθηνών με τα Μέγαρα, το 570 π.Χ., κατέλαβε το λιμάνι τους, την Νίσαιαν. Μετά από αυτό το γεγονός έγινε πολύ δημοφιλής με τον λαό. Προσπάθησε δύο φορές με στρατηγήματα να γίνει τύραννος, αλλά και τις δύο φορές τον εξόρισαν.


PostHeaderIcon Πως προέκυψαν τα ονόματα μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας

 
 
Αλήθεια, ξέρετε τι σημαίνει Kodak; Από πού έχει πάρει το όνομα της η Nokia; Ποιο παιχνίδι έβγαλε πρώτο στην αγορά η Nintendo; Μη βιαστείτε να απαντήσετε!
Nintendo
Nintendo σημαίνει «άσε την τύχη στο παράδεισο». Μπορεί το όνομα αυτό να μην υποδηλώνει ούτε τεχνολογία ούτε παιχνίδια αλλά και η εταιρεία, όταν ιδρύθηκε το 1889, κατασκεύαζε τράπουλες για το γιαπωνέζικο πόκερ που είναι γνωστό ως hanafuda.
 

PostHeaderIcon TIME: Το τέλος του κόσμου… έρχεται το Μάιο

TIME: Το τέλος του κόσμου… έρχεται το Μάιο
Αν και μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2012, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες...είναι πολύ πιο κοντά!

PostHeaderIcon Σταδιακή απόσυρση της ΕΡΤ από την διαφημιστική αγορά

 
Μέσα στον Ιανουάριο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει τομή στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συρρικνωθούν τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης η κρίση στο χώρο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εσφαλμένες κινήσεις και ολιγωρίες, επιδεινώνοντας προβλήματα όπως "ότι λειτουργούν περισσότερα ΜΜΕ από όσα πραγματικά μπορεί να αντέξει ο τόπος και ακόμη ότι λειτουργούν σε ένα άναρχο περιβάλλον".

PostHeaderIcon Ποιος ήταν ο Τρελοκαμπέρος...;

 
ρίζα του Τρελοκαμπέρω που .... αποτελεί μειωτικό χαρακτηρισμό και χρησιμοποιείται σήμερα για να δηλώσει, την παλαβή ή την απερίσκεπτη και ελαφρόμυαλη γυναίκα.

Παρ’ ότι το θηλυκό γένος της λέξεως μας παραπέμπει σε κάποια γυναίκα με το όνομα Καμπέρω, που προφανώς έμεινε στην ιστορία για την τρέλα της, εν τούτοις η αλήθεια είναι διαφορετική, αν και το κύριο πρώτο συστατικό της ετυμολόγησης παραμένει η τρέλα. Τρέλα όμως με θετική έννοια…

PostHeaderIcon Το 12ο Φεστιβάλ Πάγου είναι γεγονός! Γλυπτά από χιόνι που κόβουν την ανάσα

 

PostHeaderIcon Τα νέα ναρκωτικά: Κινητά και ίντερνετ

 
Η εισβολή στην καθημερινότητά μας διαφόρων προϊόντων της σύγχρονης τεχνολογίας είναι δεδομένη και λέγεται συχνά ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, το σερφάρισμα στο Ιnternet, τα βιντεογκέιμ, κτλ., έχουν πάρει για πολλούς ανθρώπους τη μορφή εξάρτησης. Διεθνής ομάδα ειδικών πραγματοποίησε έρευνα σε πολλές χώρες που αποδεικνύει αυτή την εκτίμηση και με επιστημονικό τρόπο.

PostHeaderIcon "Έφυγε" ο Gerry Rafferty

Ο σκοτσέζος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gerry Rafferty, του οποίου οι επιτυχίες του 1970 περιλαμβάνουν τα "Baker Street" και "Stuck in the Middle With You", πέθανε σε ηλικία 63 ετών, δήλωσε αργά την Τρίτη (04/91) ο πράκτορας του.

PostHeaderIcon Ξεκινά η εκταφή 220 θυμάτων των ναζί

 Ξεκινά η εκταφή 220 θυμάτων των ναζί 
Αυστριακοί ειδικοί θ' αρχίσουν να εκταφιάζουν τον Μάρτιο τα 220 θύματα που είναι θαμμένα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Τιρόλο της Αυστρίας και είχαν δολοφονηθεί στο πλαίσιο του ιατρικού προγράμματος «ευθανασίας» των Ναζί.

PostHeaderIcon Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση υπογράφηκε στη Δράμα

Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στην Ελλάδα υπογράφτηκε ανάμεσα στη «Βιομηχανία Γάλακτος Δράμας Α.Ε.» και τους 120 εργαζόμενους της και προβλέπει μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων κατά 9% από την 1η Ιανουαρίου. 

   

Η επιχειρησιακή σύμβαση υπεγράφη στις 29 Δεκεμβρίου και ήδη βρίσκεται στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για γνωμοδότηση. Θα έχει ισχύ για δύο χρόνια. 

Στη συνοδευτική αιτιολογική έκθεση υπσοτηρίζεται ότι «η μείωση των αποδοχών κατά 9% κρίθηκε ότι είναι εύλογη για να αποφευχθεί η αύξηση τιμής των προϊόντων της εταιρείας και η περαιτέρω μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας στις νέες συνθήκες της αγοράς» (αύξηση ΦΠΑ, σκληρός ανταγωνισμός, μείωση τζίρου). 

πηγή : enet

PostHeaderIcon Το 2010 σε 2 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα...


PostHeaderIcon Ξεπέρασαν τα 48 εκατ., οι τουρίστες στη Νέα Υόρκη το 2010

 

Περίπου 48,7 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη το 2010, ξεπερνώντας τους 47 εκατομμύρια τουρίστες που ταξίδευσαν στην χώρα το 2009, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ.


PostHeaderIcon Ερευνα Το 61% των Ελλήνων ηλικίας 18-30 ετών ζουν με τους γονείς τους λόγω κρίσης


Σε ποσοστό 46% των νέων ενηλίκων ηλικίας 18-34 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να ζουν τουλάχιστον με έναν από τους γονείς τους ενώ φαίνεται ότι οι νέοι Έλληνες (61%), Ούγγροι (64%) και Πορτογάλοι (62%) έχουν την τάση να προβάλλουν ως αιτία την έλλειψη οικονομικών πόρων ακόμη πιο συχνά από ό,τι οι νέοι σε άλλα κράτη μέλη, σημειώνει η επίτροπος για θέματα Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Πολυγλωσσίας κα. Α. Βασιλείου, έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου για την αδυναμία οικονομικής ανεξαρτητοποίησης των νέων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Μακαρονοσαλάτα

 

Υλικά

  • 400 γραμμ. φαρφάλε (φιογκάκια)
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 200 γραμμ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κάππαρη ή καππαρόφυλλα
  • 1/2 ματσάκι γλιστρίδα
  • 2 κ.σ. χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • 4 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1837: Με ψήφισμά του, ο Δήμος Αθηναίων ζητά από τον βασιλιά Όθωνα την παροχή Συντάγματος. Την πρωτοβουλία είχε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης.

1889: Η λέξη χάμπουργκερ εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αμερικανικό έντυπο για να περιγράψει το πασίγνωστο σάντουιτς.

1900: Ηλεκτροφωτίζεται ο Πειραιάς, καθώς τίθεται σε λειτουργία το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό.

1913: Η Ναυμαχία της Λήμνου. Τρία ελληνικά θωρηκτά και οκτώ αντιτορπιλικά, με επικεφαλής το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», καταναυμαχούν τον τουρκικό στόλο και τον αναγκάζουν να κρυφτεί οριστικά στα Στενά. Οι Τούρκοι μετρούν μεγάλες υλικές και ανθρώπινες απώλειες, ενώ από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχει μόνο ένας τραυματίας.

1919: Ξεσπά στη Γερμανία η επανάσταση των Σπαρτακιστών, η οποία θα πνιγεί στο αίμα.

1968: Ο Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ διαδέχεται τον Αντονίν Νοβότνι στην προεδρία του Κομουνιστικού Κόμματος Τσεχοσλοβακίας. Θα πάρει φιλελεύθερα μέτρα, που θα οδηγήσουν στην βραχύβια «Άνοιξη της Πράγας».

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα... :P


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin