Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
-
▼
Ιανουαρίου
(
1371
)
-
▼
Ιαν 05
(
53
)
- Φυσικά βιάγκρα: Τα πέντε πιο περίεργα διεγερτικά
- Τρίκαλα: Ταίζουν τις τίγρεις παστίτσιο και μπριάμ!
- Τι κρύβεται πίσω από τον «Αγιο Θάνατο»
- Δίκτυο 77 τηλεσκοπίων θα αναζητεί τα πρώτα άστρα
- Το Gmail δοκιμάζει διαφημίσεις κάτω από τα μηνύματα
- Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση... Συναλλαγές µε το ∆ηµόσ...
- Facebook - Ψευδαίσθηση επαφής ή κραυγή επικοινωνίας;
- Βάλτε το μωρό σας για ύπνο: Προϊόντα που βοηθάνε
- Τα σπίτια του Christian Louboutin
- Ακριβότερο το ΙΧ από το αεροπλάνο ...
- Κίνδυνος παραπομπής στις καλένδες για την αποθήκη ...
- στο σφυρί το σπίτι του Κωστή Παλαμά... στις 12 Ιαν...
- Εθνικό πανεπιστήμιο και εθνική στρατηγική
- Πάστα Ελιάς ή Στεμφυλον
- Κραγιόν, το μεγαλείο σου...
- Δημοσκόπηση σε Γαλλία-Γερμανία: Απειλή οι Μουσουλμ...
- Διάλλειμα για διαφημίσεις...
- Η Ναυμαχία της Λήμνου
- Από παιδιά για παιδιά
- Mur de la Peste
- Δώρα από το παρελθόν
- Αργίες 2011: Μετράμε… ξανά
- Μεγάλα ονόματα σε ταινία για την 11η Σεπτεμβρίου
- Απολύονται 1.200 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Za...
- Ο Homo erectus έπλευσε στην Κρήτη
- Η Αλεπού έφαγε τη Microsoft
- Κίνα : Διαδικτυακή βάση δεδομένων για να καταπολεμ...
- Τίγρης....μες στην τρυφερότητα
- Harley Davidson
- Μουσείο Μπενάκη «Ποδαρικό» του 2011 με σημαντικές ...
- ΔΙΑΙΤΑ: Πέντε βήματα για να χάσετε... όσα πήρατε σ...
- Ειδικό πρόγραμμα μας ενημερώνει για το εάν η φωτογ...
- Κίνα: Θα χρειαστούν 3 αιώνες για να αναστραφεί η ε...
- Αυξημένος ο κίνδυνος για καρκίνο στα παιδιά από τι...
- flashback... Άρτα 1963
- Πεισίστρατος (605-527 π.Χ.)
- Πως προέκυψαν τα ονόματα μεγάλων εταιρειών τεχνολο...
- TIME: Το τέλος του κόσμου… έρχεται το Μάιο
- Σταδιακή απόσυρση της ΕΡΤ από την διαφημιστική αγορά
- Ποιος ήταν ο Τρελοκαμπέρος...;
- Το 12ο Φεστιβάλ Πάγου είναι γεγονός! Γλυπτά από χι...
- Τα νέα ναρκωτικά: Κινητά και ίντερνετ
- "Έφυγε" ο Gerry Rafferty
- Ξεκινά η εκταφή 220 θυμάτων των ναζί
- Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση υπογράφηκε στη Δράμα
- Το 2010 σε 2 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα...
- Ξεπέρασαν τα 48 εκατ., οι τουρίστες στη Νέα Υόρκη ...
- Ερευνα Το 61% των Ελλήνων ηλικίας 18-30 ετών ζουν ...
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Μακαρονοσαλάτα
- Σαν σήμερα...
- Καταστρεπτική Καλημέρα... :P
- Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 05/01/2011
- Καλημέρα... ;o)
-
▼
Ιαν 05
(
53
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση... Συναλλαγές µε το ∆ηµόσιο µ’ ένα κλικ
5:15 μ.μ.
|
Αναρτήθηκε από
Geo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Ερχεται το e-∆ηµόσιο: όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θαµπορούν να συναλλάσσονται ηλεκτρονικά µε τις δηµόσιες υπηρεσίες και να ολοκληρώνουν όλες τις διοικητικές διαδικασίες γρήγορα και χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους.
Σε δηµόσια διαβούλευση τίθεταιτις επόµενες ηµέρες το νοµοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το οποίο θα περιλαµβάνει όλες τις ρυθµίσεις και διαδικασίες για τη µετάβαση στον νέο τρόπο διεκπεραίωσηςτων συναλλαγών µε το ∆ηµόσιο. Οπως ανακοίνωσεχθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, στόχος είναι να ψηφιστεί έως τον Μάρτιο, προκειµένου να υλοποιηθεί έως τοτέλος του έτους.
«Επέρχονται σηµαντικές αλλαγές στην καθηµερινότητα των πολιτών καθώς υποχρεώνεται η διοίκησηνα διεκπεραιώνει ηλεκτρονικά τις υποθέσεις τους, χωρίς να χρειάζονται να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα γκισέ των υπηρεσιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.
Με το νέο καθεστώς, κάθεδιοικητική διαδικασία θα γίνεται από την αρχή έως το τέλος µε ηλεκτρονικό τρόπο και για να επιτευχθεί αυτό πρωταρχικός στόχος είναι να εφαρµοστεί η λεγόµενη διαλειτουργικότητα µεταξύ των πληροφοριακών συστηµάτων και µητρώων των διαφόρων φορέων.
«Υπάρχουν συστήµατα που αυτή τη στιγµή δεν επικοινωνούν µεταξύ τους», σηµείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, διευκρινίζοντας πως στην πράξη η διαλειτουργικότητα συνεπάγεται την ενοποίηση όλων αυτών των συστηµάτων, µε σκοπό όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για τις συναλλαγές να διακινούνται ηλεκτρονικά ήνα αναζητούνται µε τον ίδιο τρόπο πιστοποιητικά που µέχρι τώρα ήταν υποχρεωµένος να προσκοµίσει ο πολίτης.
Βασικές αλλαγές του συστήµατος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι και η καθιέρωση υποχρεωτικά του δικαιώµατος ηλεκτρονικής υπογραφής των εγγράφων από τους πολίτες καθώς καιη απαλλαγή από την κλασική χρονοβόρα διαδικασία επικύρωσης, αφού πλέον προβλέπεται η αποδοχή ηλεκτρονικών αντιγράφων.
Παράλληλα, θα υπάρχει πρόβλεψη και για την ολοκλήρωση ηλεκτρονικά οικονοµικών συναλλαγών και πληρωµών, καθώς και για συµµετοχή και κατάθεση προσφορών ακόµη και σε δηµόσιους διαγωνισµούς. Οι πολίτες θα µπορούνεπίσης να ενηµερώνονται ηλεκτρονικά τόσο για την πρωτοκόλληση όσο και για την πορεία των υποθέσεών τους.
Με κωδικούς
Για να έχει πρόσβαση στο σύστηµα ηλεκτρονικών συναλλαγών, ο πολίτης θα πρέπει πρώτα να «αυθεντικοποιηθεί», δηλαδή να πιστοποιηθεί στο κεντρικό σύστηµα και να λάβει κάποιους κωδικούς που θα του επιτρέπουν στο µέλλον να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του.
Σε κάθε περίπτωση,σύµφωνα µε τον υπουργό Εσωτερικών, η εφαρµογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δεν θα σηµάνει και την κατάργηση δοµών όπως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, που θα συνεχίσουν να διεκπεραιώνουν συναλλαγές µε τον κλασικό τρόπο για όσους πολίτες επιθυµούν ή για εκείνους που δεν έχουν δυνατότητα και γνώση πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο - π.χ. ηλικιωµένοι.
Μετά την ψήφιση του νοµοσχεδίου θα εκπονηθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο που θα προβλέπει όλες τις απαιτούµενες ενέργειες και το χρονοδιάγραµµα για να «τρέξει» το νέο σύστηµα. «Με την εµπειρία της εφαρµογής του προγράµµατος “∆ιαύγεια” θα καταφέρουµε να επικρατήσει σε όλο το ∆ηµόσιο», σχολίασε ο κ. Ραγκούσης.
Η κάρτα του πολίτη
Μέρος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αποτελεί – όπως ανέφερε ο υπουργός – και η κάρτα του πολίτη που θα αντικαταστήσει την αστυνοµική ταυτότητα καιθα χρησιµοποιείται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο για τις χώρες Σένγκεν. Για άλλη µια φορά ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε πως δεν θα περιέχονται σε αυτήν όλα τα προσωπικά στοιχεία κάθε πολίτη – για παράδειγµα το σύνολο των φορολογικών του στοιχείων ή αναλυτικά ο ιατρικός του φάκελος.
«Θα υπάρξει αυστηρή τήρηση όλων των συστάσεων που θα γίνουν από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών ∆εδοµένων, ώστε κανείς να µην µπορεί να πάρει στοιχεία µας», υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης.
Ετσι θα είναι αποθηκευµένα στην κάρτα µόνο τα στοιχεία ταυτότητας, ο αριθµός δηµοτολογίου, το ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ. Αυτά θα αποτελούν τα κλειδιά τα οποία σε συνδυασµό µε κάποιον κωδικό θα παρέχουν πρόσβαση στα τέσσερα µεγάλα αρχεία που υπάρχουν σήµερα, δηλαδή στα δηµοτολόγια, στο TAXIS, στα στοιχεία των ασφαλιστικών ταµείων και στα αστυνοµικά δεδοµένα. Σταδιακά ηκάρταθα εξελιχθεί σε ηλεκτρονικό πολυεργαλείο, καθώς θα ενσωµατωθούν σε αυτήν άλλες κάρτες, όπως η φοροκάρτα και άλλα στοιχεία, όπωςείναι κάποιες διαδικασίες που τα υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης επιθυµούν να διεκπεραιώνονται µε τη χρήση καρτών. Παράλληλα, η κάρτα µπορεί να χρησιµοποιηθεί και στο σύστηµα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου µε µια ειδική συσκευή στην οποία θα τοποθετείται οι πολίτες θα έχουν δυνατότητα µέσω του υπολογιστή να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους και να πραγµατοποιήσουν ηλεκτρονικά συναλλαγές.
Περιορισµός της γραφειοκρατίας
Το νοµοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η κάρτα του πολίτη αποτελούν πάντως τα πρώτα βήµατα για τον περιορισµό της γραφειοκρατίας και των δαπανών που γίνονται στις δηµόσιες υπηρεσίες.
Οπως γνωστοποίησε ο κ. Ραγκούσης, σε συνεργασία µε το υπουργείο Οικονοµικών και µε την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, γίνεται επεξεργασία σειράς κινήσεων και δράσεων που θα επιφέρουν µεγάλη µείωση του κόστους λειτουργίας του ∆ηµοσίου. Εφερε µάλιστα ως παράδειγµα την πρόβλεψη για δηµιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωµών Τηλεπικοινωνιακών Τελών.
Επί του παρόντος, όπωςείπε, δίνεται από τον προϋπολογισµό συγκεκριµένο κονδύλι σε κάθε υπουργείο για την κάλυψη µεµονωµένα των τελώντηλεπικοινωνίας. Με την καθιέρωση της Αρχής θα καταβάλλονται εκ µέρους όλων των φορέων του ∆ηµοσίου όλα τα τέλη και θα µπορεί να εµφανίζεται ως ένας ενιαίος µεγάλος πελάτης, διασφαλίζοντας ευνοϊκότερα τηλεπικοινωνιακά πακέτα.
Πηγή: tanea.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου