Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ξεκινά η εκταφή 220 θυμάτων των ναζί

 Ξεκινά η εκταφή 220 θυμάτων των ναζί 
Αυστριακοί ειδικοί θ' αρχίσουν να εκταφιάζουν τον Μάρτιο τα 220 θύματα που είναι θαμμένα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Τιρόλο της Αυστρίας και είχαν δολοφονηθεί στο πλαίσιο του ιατρικού προγράμματος «ευθανασίας» των Ναζί.

Οι κατασκευαστικές εργασίες στην ψυχιατρική κλινική στην επαρχία Χολ ιν Τιρόλ σταμάτησαν μόλις η έρευνα αποκάλυψε ότι το σημείο αποτελούσε τόπο ταφής του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος μεταξύ 1942 και 1945. Οι ναζί θεωρούσαν διάφορες κατηγορίες ανθρώπων «ανάξιες να ζουν» και προέβαιναν σε μαζικές εξοντώσεις. Ιστορικοί υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι με σωματικές και πνευματικές αναπηρίες εκτελέστηκαν.

Η εταιρία η οποία διαχειρίζεται την κλινική 500 κλινών, Tilak, ανακοίνωσε ότι συνέστησε μια επιτροπή ειδικών.

«Οι νεκροί θα αναγνωριστούν, τα αίτια των θανάτων τους θα διακριβωθούν και το νεκροταφείο θα διατηρηθεί με ένα επιστημονικά σωστό τρόπο», δήλωσε ο Γιοχάνες Σβάμπεργκερ, εκπρόσωπος της Τίλακ.

Η κλινική βρισκόταν ήδη σε λειτουργία την δεκαετία του 1940. Ιστορικοί εκτιμούν ότι 100 ως 360 τρόφιμοί της εκτελέστηκαν στο ναζιστικό πρόγραμμα μαζικής «ευθανασίας».πηγή : newsbeast

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin