Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Μακαρονοσαλάτα

 

Υλικά

  • 400 γραμμ. φαρφάλε (φιογκάκια)
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 200 γραμμ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κάππαρη ή καππαρόφυλλα
  • 1/2 ματσάκι γλιστρίδα
  • 2 κ.σ. χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • 4 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι

 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλάνε μεταξύ τους. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε καρέ (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό φρέσκιας ντομάτας). Σε βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη φέτα, το βασιλικό, τις ελιές, την κάππαρη και τη γλιστρίδα (φύλλο φύλλο). Σε μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαλσάμικο και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη μακαρονοσαλάτα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin