Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τι κρύβεται πίσω από τον «Αγιο Θάνατο»



Μπροστά σε μία επικίνδυνη συμμορία, η οποία καλύπτεται με τον «μανδύα» της εκκλησίας του «Αγίου Θανάτου», βρίσκεται η μεξικανική αστυνμία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον επικεφαλής της παραθρησκευτικής οργάνωσης η οποία λατρεύει τον «Αγιο Θάνατο» και τον κατηγόρησε για απαγωγή και ότι παρίστανε το μέλος του επίφοβου καρτέλ των ναρκωτικών και πρώην ομάδας εκτελεστών Zetas.


Ο Νταβίντ Ρόμο, θεωρούμενος ως ο πρωθιερέας μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης με εκατομμύρια οπαδούς σε ολόκληρη την Αμερικάνικη Ηπειρο, παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη μετά τη σύλληψή του στα τέλη Δεκεμβρίου μαζί με άλλα οκτώ άτομα, περιλαμβανομένου ενός ανηλίκου.

Ο 42χρονος Ρόμο κατηγορείται ότι συνέπραξε στην απαγωγή δύο γηραιών ατόμων και ότι αποταμίευσε τα χρήματα που εισπράχθηκαν για λύτρα στον τραπεζικό του λογαριασμό, δήλωσε η γενική εισαγγελία στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα.

«Οι εννέα συλληφθέντες. . . παρίσταναν τα μέλη των Σέτας», δήλωσε ο εισαγγελέας Μιγκέλ Ανχελ Μανσέρα σε συνέντευξη Τύπου.

Η συγκεκριμένη συμμορία είναι από τις πιο ανελέητες και βίαιες ομάδες που διακινούν ναρκωτικά με προορισμό την αγορά των ΗΠΑ και μάχονται με αντίπαλα καρτέλ όσο και με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 30.000 ανθρώπους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Ρόμο διέψευσε ότι ενέχεται σε οποιαδήποτε αδικοπραγία και δήλωσε ότι η εκκλησία του καταδικάζει τη βία και δεν διατηρεί καμιά σχέση με λαθρέμπορους ναρκωτικών, προσθέτοντας όμως ότι η πόρτα του είναι ανοικτή για όλους.

Ο Santa Muerte απεικονίζεται συχνά ως σκελετός, ενδεδυμένος με λευκές σατινένιες ρόμπες, κολιέ από χάντρες και να κρατά ένα δρεπάνι με μακρύ στειλιάρι. Οι οπαδοί του αφήνουν συχνά ως πρόσφορα τεκίλα, ρούμι, μπίρα, τσιγάρα, μετρητά, λουλούδια και γλυκά σε βωμούς διακοσμημένους με κομποσχοίνια και κεριά.

Η Καθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει εχθρικά την παραθρησκευτική αυτή παράδοση, η προέλευση της οποίας ενδέχεται να εντοπίζεται στους θεούς του θανάτου των Αζτέκων και των Μάγια ή σε πανάρχαιες ευρωπαϊκές παραδόσεις -οι περισσότερες λαογραφικές εκτιμήσεις κατατείνουν σε μια μορφή θρησκευτικού συγκρητισμού-, πάντως οι περισσότεροι πιστοί του Άγιου Θανάτου δηλώνουν Καθολικοί.

Ενα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικού του Αγίου είναι πως λέγεται ότι εκπληρώνει τα αιτήματα των πιστών χωρίς να τα κρίνει.

Στο Μεξικό μαίνεται ο λεγόμενος «πόλεμος» των ναρκωτικών που κήρυξε ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν αναθέτοντας στο στρατό την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος τον Δεκέμβριο του 2006, με αποτέλεσμα να υπάρξει ραγδαία κλιμάκωση της βίας που ανησυχεί την Ουάσινγκτον και όσους επενδύουν στην Μεξικάνικη οικονομία, ειδικά στα εργοστάσια του βορρά, αξιοποιώντας τους πολύ χαμηλούς μισθούς.

Πηγή: e-go.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin