Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon "Έφυγε" ο Gerry Rafferty

Ο σκοτσέζος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gerry Rafferty, του οποίου οι επιτυχίες του 1970 περιλαμβάνουν τα "Baker Street" και "Stuck in the Middle With You", πέθανε σε ηλικία 63 ετών, δήλωσε αργά την Τρίτη (04/91) ο πράκτορας του.
"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Gerry δυστυχώς απεβίωσε", αναφέρει σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Paul Charles, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι o Rafferty πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του με την κόρη του στο πλευρό του. Αντιμετώπιζε πρόβλημα αλκοολισμού και πέρασε αρκετό καιρό σε νοσοκομείο στη νότια Αγγλία, με ηπατική ανεπάρκεια, μετέδωσε το BBC.
Ο Gerry Rafferty γεννήθηκε στο Paisley, στη Σκωτία, και έπαιξε σε διάφορα συγκροτήματα, πριν δημιουργήσει το φόλκ-ροκ σχήμα "Stealers Wheel" το 1972.

Tο άλμπουμ με το οποίο έγινε το ντεμπούτο του συγκροτήματος περιείχε το κομμάτι "Stuck in the Middle With You", ένα hit single που γνώρισε για δεύτερη φορά επιτυχία όταν χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του Quentin Tarantino "Reservoir Dogs".
Oι "Stealers Wheel" διαλύθηκαν το 1975, αλλά τρία χρόνια αργότερα     O Rafferty κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ "City to City", το οποίο περιείχε το τραγούδι "Baker Street" και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. 

Τον Οκτώβριο, το "Baker Street" το οποίο περιλαμβάνει το περίφημο σόλο σαξόφωνο, αναγνωρίστηκε από την οργάνωση είσπραξης δικαιωμάτων
To ΒΜΙ ότι έχει μεταδοθεί περισσότερες από πέντε εκατομμύρια φορές παγκοσμίως.
Το "Stuck in the Middle With You" έχει μεταδοθεί περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια φορές. 

πηγή : cosmo

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin