Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πως προέκυψαν τα ονόματα μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας

 
 
Αλήθεια, ξέρετε τι σημαίνει Kodak; Από πού έχει πάρει το όνομα της η Nokia; Ποιο παιχνίδι έβγαλε πρώτο στην αγορά η Nintendo; Μη βιαστείτε να απαντήσετε!
Nintendo
Nintendo σημαίνει «άσε την τύχη στο παράδεισο». Μπορεί το όνομα αυτό να μην υποδηλώνει ούτε τεχνολογία ούτε παιχνίδια αλλά και η εταιρεία, όταν ιδρύθηκε το 1889, κατασκεύαζε τράπουλες για το γιαπωνέζικο πόκερ που είναι γνωστό ως hanafuda.
 
Kodak
Όταν ο Τζορτζ Ιστμαν ιδρυτής της Kodak το 1888 έψαχνε όνομα για την εταιρεία του δεν κατέφυγε σε δοκιμασμένες λύσεις. Πήρε το, κατά τη γνώμη του, ισχυρότερο γράμμα της αλφαβήτου, το K, και δοκίμασε συνδυασμούς γραμμάτων μέχρι να καταλήξει σε κάτι που να του αρέσει.
Sony
Η Sony ιδρύθηκε το 1946 με το όνομα Tokyo Tsushin Kogyo. Λίγα χρόνια αργότερα αποφασίστηκε ότι το όνομα θα πρέπει να αλλάξει προς το Ευρωπαϊκότερο. Έτσι χρησιμοποιήθηκε η λατινική ρίζα της λέξης ήχος (sonus) και η αμερικάνικη λέξη για το μικρό αγόρι (Sonny). Με τη πάροδο του χρόνου, η Sony έγινε συνώνυμο της ποιότητας στα προϊόντα ήχου.
Sega
Η Sega ξεκίνησε τις δραστηριότητες στη Χαβάη προμηθεύοντας τον αμερικάνικο στρατό με φλιπεράκια. Το 1951 μεταφέρθηκε στο Τόκιο και μετονομάστηκε σε “Service Games”, όνομα που υποδηλώνει τη σχέση της με τις αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις. Το 1965 και μετά από μια συγχώνευση με εταιρεία του ίδιου χώρου το όνομα «υποβιβάστηκε» σε Sega.
Nokia
Η Nokia ιδρύθηκε το 1865 και αρχικά ήταν ένα εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής χαρτιού. Το 1868, ο ιδιοκτήτης Fredrik Idestam άνοιξε ένα δεύτερο εργοστάσιο κοντά στον ποταμό Nokianvirta που εξελίχθηκε στη σημερινή εταιρεία. Nokia στα Φινλανδικά είναι η ζιμπελίνα, το ζώο που δίνει τη γνωστή γούνα.
Cisco Systems
Η Cisco ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1984 και προφανώς παίρνει το όνομα από την πόλη.
Toshiba
Το 1939, η συγχώνευση της Tokyo Denki μιας εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων με το μηχανουργείο Shibaura Seisakusho έδωσε τη γνωστή βιομηχανία ηλεκτρονικών συσκευών. Το όνομα προέρχεται από τα πρώτα γράμματα των αρχικών εταιρειών.
Sanyo
Στα γιαπωνέζικα Sanyo σημαίνει «τρεις ωκεανοί» και ήταν το όνειρο του ιδρυτή της που φιλοδοξούσε να πουλήσει συσκευές στον Ατλαντικό, στον Ειρηνικό και στον Ινδικό ωκεανό.
Canon
Όταν η γιαπωνέζική φίρμα Precision Optical Instruments Laboratory κατασκεύασε την πρώτη φωτογραφική μηχανή 35 χιλιοστών, οι μηχανικοί της έδωσαν το όνομα της βουδιστική θεότητας του ελέους, Kwanon. Ακόμα και το λογότυπο είχε την απεικόνιση της θεάς με τα χίλια χέρια. Όταν η επιτυχημένη μηχανή ήταν να κυκλοφορήσει στις διεθνείς αγορές, το όνομα της εταιρείας άλλαξε σε “Canon” που θα ήταν πιο αναγνώσιμο από τις εξωτερικές αγορές.
Sharp
Το 1915, ο ιδρυτής της εταιρείας Τοκούι Χαγιακάβα κατασκεύασε ένα προηγμένο μηχανικό μολύβι με το όνομα Ever Sharp που σημαίνει «Πάντα ξυσμένο». Για να τιμήσει την εφεύρεση του άλλαξε το όνομα της εταιρείας του σε Sharp.
πηγή : anoixtomualos

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin