Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Vodafone Mobile Broadband έως 42,2 Mbps


Ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως, η Vodafone αναβαθμίζει την υπηρεσία του mobile broadband, μέσω της τεχνολογίας δικτύου HSPA+ DC (High Speed Packet Access, Dual Carrier). Οι νέες αναβαθμισμένες ταχύτητες Vodafone Mobile Broadband παρέχονται αρχικά σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας και θα επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Είναι εμπορικά διαθέσιμες, μέσω του αποκλειστικού Vodafone Κ4605 USB Stick με ονομαστικές ταχύτητες έως 42,2Mbps. Μέσα από την πλέον προηγμένη υπηρεσία Vodafone Mobile Broadband, οι πελάτες της εταιρείας έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν υπηρεσίες ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet και εφαρμογές, όπως πλοήγηση σε ιστοσελίδες, e-mail, instant messaging και social networking, όποτε το χρειαστούν από το φορητό υπολογιστή τους.


PostHeaderIcon Internet ή θάνατος

Το ότι η δικτύωση είναι μια συνήθεια που εισβάλει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Αυτό που μαθαίνουμε τώρα είναι ότι το 8% των Αμερικάνων θα προτιμούσε να πεθάνει στην πείνα παρά να χάσει τη σύνδεση του στο internet. 
Αυτό το αποτέλεσμα μεταξύ άλλων είναι το προϊόν μελέτης που διενεργήθηκε σε 1000 άτομα στις ΗΠΑ σχετικά με το κατά πόσο μπορούν να παραιτηθούν των συνηθειών τους που αφορούν τα κινητά τηλέφωνα, την καλωδιακή τηλεόραση και το internet. Εκτός λοιπόν από το παραπάνω αποτέλεσμα η έρευνα έδειξε ότι οι Αμερικάνοι βρίσκουν ποιο εύκολο σε ποσοστό 49% να παραιτηθούν της συνήθειας της καλωδιακής τηλεόρασης και σε ποσοστό 37% του κινητού τους τηλεφώνου, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό για το internet μετά βίας φτάνει το 6%.


PostHeaderIcon Τα κοντινά πορτρέτα του Φόβου


Λεπτομερείς εικόνες του Φόβου, του μεγαλύτερου από τους δύο δορυφόρους του Αρη (ο δεύτερος είναι ο Δείμος), έλαβε το διαστημικό σκάφος Μars Εxpress της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος. Τα πορτρέτα αυτά του Φόβου που είναι πολύ κοντινά- οι λήψεις έγιναν από απόσταση μόλις 100 χιλιομέτρων - αποκαλύπτουν μια ανομοιογενή, μη σφαιρική μάζα που είναι γεμάτη κρατήρες.

Το Μars Εxrpess που έχει μέγεθος όσο εκείνο ενός μεγάλου ψυγειοκαταψύκτη βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Αρη από τα Χριστούγεννα του 2003. Οι κοντινές εικόνες του Φόβου ελήφθησαν στις 9 Ιανουαρίου.


Πηγή: tovima.gr

PostHeaderIcon Στην Microsοft Οι εργαζόμενοι Τρώνε Καλά (Video)

 
Στην Microsoft εργαζόμαστε σκληρά, και τρώμε καλά.
Δείτε τον Mark freeman να συζητά για το MS Dinning και σας ξεναγεί στα εστιατόρια και καφετέριες στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος κτιρίων της Microsoft στο Redmond.
Στις εγκαταστάσεις της Microsoft προσφέρονται 35.000 γεύματα την ημέρα στους εργαζομένους και είναι χαρούμενοι που τα υλικά είναι οικολογικά.
Από την παρουσίαση: Υπάρχουν 43 συγκροτήματα εστίασης στο Redmond και 37 Esspreso Kiosk, τράπεζα, ταχυδρομείο, κομμωτήριο.

PostHeaderIcon Γιατί τσουγκράμε τα ποτήρια και λέμε στην υγειά μας;

 τσουγκράμε ευχή
Το κάνουμε όλοι: τσουγκράμε τα ποτήρια μας και λέμε στην υγειά μας. Γιατί όμως το κάνουμε αυτό; Πως καθιερώθηκε αυτό το εθιμοτυπικό, ξέρετε;


PostHeaderIcon Πόσες πόλεις με το όνομα “Αθήνα” υπάρχουν στον πλανήτη;

Η Αθήνα βρίσκεται στην εξέχουσα θέση το όνομά της να έχει υιοθετηθεί από άλλες 23 πόλεις στον κόσμο. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός, το οποίο αποδεικνύει παράλληλα τη σημασία της για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν έχει δώσει το όνομά της σε τόσες πολλές άλλες. Πέρα από αυτό όμως, καμία θεσμοθετημένη σχέση ούτε συνδετικός κρίκος δεν έχει αναπτυχθεί μεταξύ των πόλεων αυτών μέχρι σήμερα.


PostHeaderIcon Οδηγός Αγωνιστικής Οδήγησης απο - Greek Virtual Racing team



Aναδημοσιεύουμε εναν πολύ ενδιαφέρων οδηγό αγωνιστικής οδήγησης απο το site της Greek Virtual Racing Team.
Ο Οδηγός Αγωνιστικής Οδήγησης βρίσκεται υπό συνεχή κατασκευή (και άρα τα περιεχόμενά του μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή απροειδοποίητα). Ο λόγος που “κατασκευάζεται” οnline (χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί επίσημα) είναι πως περιέχει ήδη πολλές και χρήσιμες πληροφορίες, ειδικά για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγωνιστική προσομοίωση.


PostHeaderIcon Οδηγός για τζιν παντελόνι

Άσπρο ή Μαύρο; Dyed ή Stonewashed; Boot cut ή baggy; Και τελικά, to jeans or not to jeans; 

Το ΜΕΝ 24 παραδίδει μαθήματα Denim-ολογίας.

Ενώ εσείς έχετε συνδέσει τον όρο "τζιν" με μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό σας- κατά το "εικών" του Πλάτωνα- οι εταιρίες σας βομβαρδίζουν με δεκάδες διαφορετικές αποχρώσεις του «ξεπλυμένου» και του used που στα ζαλισμένα μάτια σας διαφέρουν όσο διαφέρει το κρεμ από το εκρού. Οι περισσότεροι άντρες ίσως να προτιμούσαν να πάνε στον οδοντίατρο για απονεύρωση παρά να ψάξουν για το τέλειο τζιν αλλά πιστέψτε μας, κάπου εκεί έξω, υπάρχει το ιδανικό για σας. Για να μην ξοδεύετε πολύτιμο χρόνο αλλά και τα λεφτά σας άδικα, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τα βασικά. Πίσω στα θρανία λοιπόν! 

PostHeaderIcon Η αποχή των σταφυλιών από το... σεξ επί 8.000 χρόνια απειλεί την οινοπαραγωγή


Τα τελευταία 8.000 χρόνια τα σταφύλια έχουν κάνει ελάχιστο... σεξ και αυτή η σεξουαλική αποχή απειλεί τόσο τη γενετική ποικιλομορφία τους όσο και την ευχαρίστηση εκατομμυρίων ατόμων που λατρεύουν το κρασί.

PostHeaderIcon Αφιέρωμα: Faithless can't get no sleep



Maxi Jazz, Sister Bliss, Rollo Armstrong.Η αγία τριάδα της elecronica ενώθηκαν και το 1995 δημιούργησαν τους Faithless για να προκαλέσουν στο κοινό, που αργότερα θα γίνει μεγαλύτερο απ΄ ότι περίμεναν, τις πιο δυνατές μουσικές εμπειρίες. Ωραία σιγά το νέο- από κει και πέρα τι γίνεται. Ο σκοπός τους απ’ ότι φάνηκε αργότερα δεν ήταν να γίνουν ένα απλό συγκρότημα που παίζει «μπιμπλίκια» για να χορεύει ο κόσμος αλλά να δημιουργήσουν μια δική τους ατμόσφαιρα που να στηρίζεται στην καλή ηλεκτρονική μουσική με στοιχεία από trip hop και house και στίχους που έχουν κάτι παραπάνω να σου πουν. 

PostHeaderIcon iPhone: εφαρμογή για τον καιρό στην Ελλάδα από την m-stat


H m-stat σε συνεργασία με το Σύστημα Ποσειδών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, ανέπτυξε εφαρμογή καιρού για το iphone.

PostHeaderIcon Σχέδιο άλωσης της Ελλάδας από ισλαμιστές!


Αξιωματικοί της FRONTEX (της ευρωπαϊκής δύναμης ελέγχου των συνόρων για είσοδο λαθρομεταναστών σε Έβρο και νησιά Αιγαίου) αποκάλυψαν στο newsbomb.gr όλο το σχέδιο που ήδη εφαρμόζεται για την άλωση της Ελλάδας από ισλαμιστές.

PostHeaderIcon To Facebook προτιμούν οι ευρωβουλευτές

To Facebook προτιμούν οι ευρωβουλευτές 

Δεν είναι δημοφιλές το twitter ανάμεσα στους ευρωβουλευτές, καθώς οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δύσκολα βλέπουν τη χρησιμότητά του.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, ο «παράγων του φόβου» για το τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση μιας αρνητικής αντίδρασης σε κάποιο μήνυμα και η δυσκολία της γλώσσας, είναι αποτρεπτικοί παράγοντες στη χρήση του twitter.
Η έκθεση σημειώνει ότι το 34% των ευρωβουλευτών χρησιμοποιούν το twitter, ιδιαίτερα ως μέσο ενημέρωσης και όχι συζήτησης με τους πολίτες. Το 57% θεωρεί ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του twitter είναι η «άμεση έκφραση απόψεων» και μόλις το 25% εκτιμά τη συνεισφορά του στον διάλογο.

Ως προς το πολιτικό φάσμα που επιλέγει το twitter, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές είναι οι πιο θερμοί οπαδοί της νέας υπηρεσίας και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης, ότι οι ευρωβουλευτές σταδιακά εγκαταλείπουν τα προσωπικά blogs (ως «χρονοβόρα» ασχολία) και προτιμούν την αμεσότητα της επικοινωνίας στο Facebook - η έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα ότι τα προσωπικά blogs των ευρωβουλευτών μειώθηκαν από 40% το 2009 σε 29%. Οι προσωπικές ιστοσελίδες, το facebook και το mySpace συγκεκριμένα είναι πιο συχνές δραστηριότητες των ευρωβουλευτών, που πάντως στο σύνολό τους ως «πιο αποτελεσματικό» τρόπο επικοινωνίας επιλέγουν: τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις ομιλίες σε εκδηλώσεις, τις κατ΄ιδίαν συνομιλίες, την ιστοσελίδα, την αρθρογραφία σε εφημερίδα, τα δελτία τύπου, τις διαφημίσεις.

πηγή

PostHeaderIcon Η ιστορία της... Vespa

Η ιστορία έχει αναδείξει τη Vespa σε κάτι παραπάνω από ένα απλό σκούτερ, σε έναν πραγματικό "μύθο", έναν τρόπο ύπαρξης, σκέψης και έκφρασης. Με το πέρασμα των δεκαετιών η Vespa έγινε εκφραστής της κοινωνίας στην οποία ζει.

Με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιαδήποτε εποχή, το δυνατό σημείο της Vespa ήταν πάντα η ικανότητά της να είναι σύγχρονη και να ενσωματώνει τις κοινωνικές εξελίξεις και τις νέες τάσεις, τις οποίες μεταφράζει σε όρους μετακίνησης. Η Vespa ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα μήνυμα, μία ιδέα δυνατή, ένα σήμα νεωτερισμού.

PostHeaderIcon Μήνυση κατά της Microsoft στην Ιταλία

Μήνυση κατά της Microsoft στην Ιταλία
Η ένωση καταναλωτών ADUC (Associazione per i Diritti degli Utenti e Consumatori) από τη γειτονική Ιταλία προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της Microsoft, κατηγορώντας τη για το καθεστώς επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που ένας αγοραστής PC δε θέλει Windows.


PostHeaderIcon Πλαστικά φωτοβολταϊκά φέρνουν επανάσταση στην αγορά

Επανάσταση αναμένεται να φέρουν στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα εύκαμπτα πλαστικά φωτοβολταϊκά που κατασκευάζει και προωθεί η αμερικανική εταιρεία Konarka.
Τα πλαστικά φωτοβολταϊκά είναι φτηνότερα και ελαφρύτερα. Πέραν αυτού, η εγκατάστασή τους είναι αρκετά ευκολότερη συγκριτικά με τις κυψέλες κρυσταλλικής σιλικόνης που έχουν κατακλύσει σήμερα την αγορά.

Εκτιμάται ότι τα νέα φωτοβολταϊκά θα κάνουν θραύση χάρη στα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ευκαμψία του πλαστικού και το χαμηλό κόστος επεξεργασίας του.
«Τα φωτοβολταϊκά πάνελ που ξετυλίγονται σαν ένα μεγάλο φύλλο ταπετσαρίας είναι μια καλή λύση για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στις αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο καθηγητής Ντέηβιντ Λίντζι από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Η αμερικανική εταιρεία Konarka έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζει τη νέα τεχνολογία που ανέπτυξε σε καταναλωτικά αγαθά όπως ομπρέλες ήλιου και αποσκευές.
Εκτός αυτού, εγκατέστησε τα πλαστικά φωτοβολταϊκά στους εξωτερικούς τοίχους των γραφείων της στη Φλόριντα και σε στάσεις λεωφορείων στο Σαν Φρανσίσκο.
Οι περισσότερες συσκευασίες από πλαστικό που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι μονωτικές, δηλαδή δεν μεταδίδουν τον ηλεκτρισμό ή τη θερμότητα.

Αντίθετα, η εξειδικευμένη μοριακή δομή των πλαστικών φωτοβολταϊκών δεν εμποδίζει τη ροή των ηλεκτρονίων.
Παρόλαυτά, πρέπει να γίνουν και άλλες βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τη νέα τεχνολογία, αφού η απόδοση των καλύτερων πλαστικών πάνελ δεν ξεπερνά το 8%, ενώ τα συμβατικά πάνελ έχουν απόδοση μέχρι και 18%.
Εκτός αυτού, τα πλαστικά φωτοβολταϊκά εκτιμάται ότι έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.


PostHeaderIcon Το Google μετακίνησε τα Ανάκτορα του Μπακινγχαμ!

 

Η βασίλισσα της Αγγλίας, θα εκπλησσόταν αν μάθαινε ότι η υπηρεσία Google Maps τοποθετεί τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ περίπου ένα χιλιόμετρο απ' όπου πραγματικά βρίσκονται, στο κεντρικό Λονδίνο.


PostHeaderIcon Το top – ten των ελληνικών ξενοδοχείων από «Manessis»

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη η απονομή των βραβείων του ταξιδιωτικού οργανισμού Manessis, έναν θεσμό που ξεκίνησε από το 2009 και συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιβραβεύοντας τα καλύτερα ξενοδοχεία τα οποία αξιολογούνται βάση της προτίμησης των πελατών αλλά και άλλων κριτηρίων που έχει θέσει ο ταξιδιωτικός οργανισμός. Από το 2009 αξιολογεί όλα τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία βάση της προτίμησης των πελατών που αποτυπώνεται μέσα από τον κύκλο εργασιών, αλλά και τον βαθμό ικανοποίησης τους.

Τα Manessis Τop 10 Ηotels 2010 είναι τα εξής: - AKS Hinitsa Bay / Porto Heli στο Πόρτο Χέλι (για 2η Χρονιά Top 10) βραβεύεται ως το ξενοδοχείο με τις περισσότερες και πλουσιότερες προσφορές.

Aldemar Olympian Village στη Σκαφιδιά Ηλείας βραβεύεται για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών το 2010.

Chandris Dassia / Corfu στην Κέρκυρα (για 2η Χρονιά Top 10) βραβεύεται για τη μεγαλύτερη αύξηση κύκλου εργασιών μεταξύ των Top 10 2009, που διακρίθηκαν και το 2010.

Chania Panorama στην Κρήτη βραβεύεται για την καλύτερη σχέση τιμής και υπηρεσιών το 2010, σε σύγκριση με το 2009.

Dolphin Bay στη Σύρο (για 2η Χρονιά Top 10) βραβεύεται για τη μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών το 2010, μεταξύ των ξενοδοχείων Top 10 του 2009.

Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι για 2η Χρονιά Top 10 βραβεύεται για τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών ξενοδοχείου εναλλακτικού προορισμού.

Platamon Palace Hotel & Spa στην Πιερία βραβεύεται για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών Premium All Inclusive.

Preveza Beach στην Πρέβεζα (για 2η Χρονιά Top 10) βραβεύεται για τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών το 2010.

Sheraton Rhodes Resort στη Ρόδο βραβεύεται για τη πιο αξιόλογη σχέση προσφορά τιμής/ υπηρεσιών ξενοδοχείου 5* το 2010.

Sivota Diamond Spa Resort στα Σύβοτα βραβεύεται για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών Νέου Ξενοδοχείου για το 2010.


PostHeaderIcon Οι Μαγεµένες επιστρέφουν

 

Οι Μαγεµένες, Las Incantadas, οι «Καλοκυράδες της αγοράς», «τα ελγίνεια της Θεσσαλονίκης», τα «Είδωλα» για τους χριστιανούς της Θεσσαλονίκης µπορεί τελικά να µην επιστρέφουν αυτούσια στην πατρίδα τους, έρχονται όµως µετά φανών και λαµπάδων τα πιστά τους αντίγραφα. Οι... κλώνοι τους. Τους οποίους ανέλαβε να κατασκευάσει κατ’ εικόνα και καθ’ οµοίωσιν το αρµόδιο τµήµα του Μουσείου του Λούβρου (εργαστήρια εκµαγείων εθνικών µουσείων της Γαλλίας), ως «αντίδωρο» για τη µεγάλη έκθεση που θα πραγµατοποιηθεί στο γαλλικό µουσείο µε θέµα τη ζωή και την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου από 3 Οκτωβρίου. 

PostHeaderIcon Ποιες γαλακτοβιομηχανίες πήραν “10″ από τη Greenpeace

Ποιες γαλακτοβιομηχανίες πήραν “10″ από τη Greenpeace 

Οι περισσότερες βιομηχανίες γάλακτος έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τη μη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών σύμφωνα με έρευνα της Greenpeace και διεκδικούν την ειδική κρατική σήμανση στη συσκευασία του τελικού προϊόντος τους. Ενδεικτικά στην κατάταξη της Greenpeace, με την ανώτερη βαθμολογία (10) έχουν αξιολογηθεί: Αγνό, Εβροφάμα, Μεβγάλ και Σεργάλ, με βαθμό πάνω από 9 ακολουθούν: Κρι-Κρι, Όλυμπος, Ροδόπη και Μακεδονική Φάρμα.

PostHeaderIcon Πάρκο Ferrari στο Αμπού Ντάμπι


Η Ferrari εκτός από το χώρο του αυτοκινήτου δραστηριοποιείται και στο χώρο της διασκέδασης. Στα πλαίσια αυτά πρόσφατ, τον Οκτώβριο του 2010, εγκαινιασε ένα τεράστιο θεματικό πάρκο στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

PostHeaderIcon YouTube - O γρηγορότερος τρόπος για να κατεβάσετε τα βιντεάκια


Τι σας έχω εδώ?? Δεν υπάρχει γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος για να κατεβάσετε ένα βίντεο από το YouTube. Ούτε εφαρμογές να κατεβάσετε, ούτε convert, ούτε τίποτα. Πως?

PostHeaderIcon Μην στέλνετε άλλες επιστολές στον σωματοφύλακα του Χίτλερ - Γέρασε...

 

Ο τελευταίος εν ζωή σωματοφύλακας του Αδόλφου Χίτλερ δήλωσε σήμερα ότι, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, δεν μπορεί πλέον να απαντά στον καταιγισμό των επιστολών που λαμβάνει απ' όλο τον κόσμο.

Ο Ρόχους Μις είναι 93 ετών και χρησιμοποιεί περιπατητήρα για να μετακινείται μέσα στο διαμέρισμά του. Είπε στην εφημερίδα Μπερλίνερ Κούριερ ότι οι περισσότεροι επιστολογράφοι του ζητούν αυτόγραφα αλλά "δεν είναι πια δυνατόν" να τους απαντά, λόγω της ηλικίας του.

PostHeaderIcon Μαθητής λυκείου από το Λιτόχωρο στο ΜΙΤ

 
"Βαλίτσες" για το πανεπιστήμιο ΜΙΤ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ετοιμάζει ένας 16χρονος από το Λιτόχωρο της Πιερίας. Πρόκειται για τον Χάρη Τσαμπασίδη, ο οποίος προσκλήθηκε για το επόμενο καλοκαίρι από τη διοίκηση του αμερικανικού πανεπιστημίου, καθώς έχει διαπρέψει σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), σε διαγωνισμούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Παγκόσμιας Μαθηματικής Ολυμπιάδας.

PostHeaderIcon Πως "διαβάζουμε" ένα έργο ζωγραφικής...

Βλέποντας έργα ζωγραφικής σε μουσεία ή γκαλερί και παρατηρώντας τα σωστά, μπορείτε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας πολύ. Σας δίνω εδώ κάποιες οδηγίες για τα «σημεία» που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

PostHeaderIcon Lemmy Kilminster: Η ταινία και το νέο album των Motorhead!

O frontman των Motorhead, Lemmy Kilminster μίλησε στο περιοδικό Billboard για την νέα ταινία-αφιέρωμα στην ζωή του με τίτλο “Lemmy”, αλλά και για το album “The World Is Ours” που θα κυκλοφορήσει στις 8 Φεβρουαρίου!

 Ο Lemmy επιβεβαίωσε τον προσδιορισμό που του απέδωσαν οι Greg Oliver και Wes Orshoski ως:  “49% Moth**cker-51% Son Of A B**ch” για τον αλήτικο, αλλά πάντα γνήσιο τρόπο ζωής που ακολουθεί μέχρι σήμερα. Το film “Lemmy” προβάλλεται αυτή την στιγμή σε επιλεγμένες αίθουσες ανά τον κόσμο και στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει σε DVD. Ο Lemmy σχολίασε την ταινία λέγοντας: «Δεν είναι και τόσο ντροπιαστική. Αφού κατάφερα να μείνω στην αίθουσα μέχρι να ανάψουν τα φώτα, νομίζω ότι είναι ok! Το μόνο κακό είναι ότι διαπίστωσα πως δείχνω πολύ μεγαλύτερος στην οθόνη απ` όσο νόμιζα.»  

Όσο αναφορά τους φίλους των Motorhead που σοκαρίστηκαν παρακολουθώντας την συλλογή του Lemmy με κειμήλια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, ο ίδιος έσπευσε να τους καθησυχάσει: «Δεν μαζεύω τις βλακείες που χρησιμοποιούν οι skinheads. Η συλλογή μου αποτελείται από ακριβά κειμήλια νομικού και ιατρικού περιεχομένου. Οι ναζιστές με αηδιάζουν!» 

Ποια είναι η γνώμη του όμως για το νέο album των Motorhead; O ενθουσιασμός του δεν μπορούσε να κρυφτεί: «Δουλέψαμε στο Los Angeles και στην Ουαλία με τον παραγωγό Cameron Webb, που κατάφερε να βάλει τις πιο κρυφές μας ευχές σε ένα δίσκο. Δημιουργήσαμε ένα classic Motorhead album, εμείς αυτό ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα!» Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινάει η νέα περιοδεία των Motorhead που το καλοκαίρι θα βρεθούν και στην Ευρώπη! Λέτε…;


PostHeaderIcon ''Στροφή'' των καταναλωτών στα βιολογικά προϊόντα

''Στροφή'' των καταναλωτών στα βιολογικά προϊόντα 

Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές προτιμούν πλέον τα βιολογικά προϊόντα στις αγορές τους όπως προκύπτει την ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (A.LA.R.M.) και του Κέντρου Αειφορίας (CSE) με θέμα «Πράσινο Marketing: Περιβαλλοντικές Διαστάσεις του Marketing στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 700 ατόμων και στα συμπεράσματά της αναφέρεται ότι το 57,2% των καταναλωτών προτιμά βιολογικά προϊόντα, ενώ ένα 52,3% άλλαξε τη μάρκα του προϊόντος που αγόραζε, επιλέγοντας ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν.

Η έρευνα πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποτυπώνει την καταναλωτική συμπεριφορά απέναντι στις περιβαλλοντικές διαστάσεις του Marketing, αναδεικνύει τη συνεχώς αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και καταγράφει τη στάση, τις αντιλήψεις και την ανταπόκριση του Έλληνα καταναλωτή απέναντι στις υπεύθυνες εταιρικές πρακτικές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ειδική εσπερίδα στις 2 Μαρτίου 2011 και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) και της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.

πηγή

PostHeaderIcon Συνέντευξη με τον Obama μέσω You Tube, στείλε κι εσύ την ερώτησή σου…


Μια πρωτόγνωρη δυνατότητα δίνει το YouTube σε όλους τους χρήστες του παγκοσμίως, να έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αμερικής Barack Obama και να του θέσει οποιαδήποτε ερωτήματα επιθυμεί ο καθένας. 

Γι’ αυτό το λόγο έχει δημιουργηθεί ειδικό κανάλι στο YouTube όπου ο καθένας μπορεί να θέσει την ερώτησή του στον Ομπάμα αλλά και μα ψηφίσει ερωτήσεις άλλων χρηστών. Η διαδικτυακή συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Ο καθένας μπορεί να υποβάλλει τα ερωτήματα του μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα 26 Ιανουαρίου, ακόμα και σε μορφή video  που δεν θα διαρκεί περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα. Ήδη έχουν υποβληθεί 88,293 ερωτήσεις από 112,704 χρήστες του YouTube, μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο. Οι ερωτήσεις ως τώρα αφορούν θέματα οικονομίας, εργασίας, μετανάστευσης, εθνικής ασφάλειας, εκπαίδευσης, υγείας κ.α.

via

PostHeaderIcon Η σχέση ανδρών και γυναικών με τις συσκευές που έχουν σπίτι τους



Mήπως έχετε δεί την διαφήμιση γνωστής εταιρείας μπύρας που μια παρέα ανδρών φαντασιώνεται να είναι στο σπίτι με το ψυγείο γεμάτο μπύρες; Ποια είναι η πραγματική σχέση των ανδρών και των γυναικών με τις συσκευές; Στο ερώτημα αυτό απαντά με έρευνα της η εταιρεία zanussi. Τα αποτελέσματα σε μερικές κατηγορίες είναι ξεκαρδιστικά.

PostHeaderIcon Σχεδίασαν τη δολοφονία μαθητή στο Facebook!

 
Ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στη Βρετανία, μαθητής λυκείου, σκοτώθηκε σε ειδεχθή επίθεση με μαχαίρια, την οποία οι δράστες είχαν σχεδιάσει στο Facebook!

Ο Sofyen Belamouadden, καταδιώχθηκε από μια ομάδα 20 εφήβων, οι οποίοι ήταν βαριά οπλισμένοι και του επιτέθηκαν με κλωτσιές, γροθιές και στο τέλος τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, στα πνευμόνια και στο στήθος.

PostHeaderIcon Όχι το φαρμακείο στο μπάνιο


Το φαρμακείο του μπάνιου μπορεί να μοιάζει με τον ιδανικό χώρο για να φυλάει κανείς τις βιταμίνες και τα φάρμακά του, αλλά οι υπάρχουσες μελέτες υποδηλώνουν πως δεν είναι επακριβώς η καλύτερη επιλογή.



PostHeaderIcon Σαν σήμερα (26-01-1977) 34 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της Φίνος Φιλμ

 

Με τις ταινίες του μεγάλωσαν 2 γενιές και θα μεγαλώσει, τουλάχιστον, άλλη μία. Κέρδισαν το κοινό της εποχής του γεμίζοντας τις αίθουσες και τώρα κρατούν συντροφιά στους νεώτερους. Από τους πρωτοπόρους του ελληνικού κινηματογράφου και ιδρυτής της Φίνος Φίλμ, ο Φιλοποίμην Φίνος, μας κληροδότησε 183 ταινίες.

PostHeaderIcon Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών στην Καλιφόρνια

Μουσείο Ιστορίας Υπολογιστών στην Καλιφόρνια 

Σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, στην ιστορία της τεχνολογίας στέλνει τους επισκέπτες του το ανακαινισμένο Μουσείο της Ιστορίας των Υπολογιστών στην Καλιφόρνια.
Το ταξίδι μας γυρίζει πίσω στο χρόνο, περίπου 2.000 χρόνια πριν, στα πρώτα τεχνολογικά βήματα του ανθρώπου.

Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους η τεχνολογία είναι ένα θέμα εξωτικό, το οποίο προτιμούν να αγνοούν και να παραβλέπουν την αναγκαιότητά του στη ζωή μας. Μόνο όμως γνωρίζοντας την τεχνολογία, μπορούμε να κατανοήσουμε αυτό που αναγνωρίζουμε ως πολιτισμό: Φωτιά, ρόδα, κατασκευή σπιτιού, ρουχισμός, αποθήκευση και μεταφορά πληροφοριών, όπλα, ιατρική, πλοήγηση, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες και ο κατάλογος συνεχίζεται χωρίς τέλος.
Μην ξεχνάτε ότι ζούμε σ' έναν κόσμο που έχει κατασκευαστεί από μηχανικούς. Ακόμη και αυτή τη στιγμή καθόσαστε μπροστά σε μία μηχανή, της οποίας η ύπαρξη και η λειτουργία βασίζεται πάνω στις γνώσεις και τις ανακαλύψεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που έζησαν δεκάδες αιώνες πριν από μας.
Μόνο όμως όταν κοιτάζουμε το παρελθόν μπορούμε να αντιληφθούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας. Κοιτώντας τα πρώτα ψυγεία, μίξερ, ηλεκτρικά και μηχανικά παιχνίδια, καθώς και τις πρώτες ηλεκτρικές μηχανές που κατασκευάστηκαν τις προηγούμενες μόλις δεκαετίες, αντιλαμβανόμαστε την πορεία αυτής της εξέλιξης. Αρχικά μας αγγίζουν συναισθηματικά, καθώς μας θυμίζουν συγκεκριμένες εποχές στη ζωή μας. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτών των μουσείων, να μας θυμίσουν πόσο η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας άλλαξε τη ζωή μας και πως η ψηφιακή επανάσταση θα καθορίσει την ονομασία της περιόδου που ζούμε.
Ταξίδι στον χρόνο

Στο εξωτερικό υπάρχει η αντίληψη για τη σημασία της εξέλιξης αυτής και μουσεία τεχνολογίας λειτουργούν εδώ και δύο δεκαετίες. Το Μουσείο Ιστορίας των Υπολογιστών στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια ιδρύθηκε το 1996. Τα πρώτα μουσειακά εκθέματα κάλυπταν την εποχή μέχρι τη δεκαετία του 1970. Το μουσείο όμως εμφανίζει πλέον μία πολύ πιο σύνθετη εκδοχή, καθώς ανακαινίστηκε για 19 εκατομμύρια δολάρια και εκτίνεται πλέον μία επιφάνεια 2.300 τετραγωνικών μέτρων και η καινούργια πτέρυγα παρουσιάζει τη έκθεση με τίτλο: «Επανάσταση: Τα πρώτα 2.000 χρόνια των υπολογιστών».

Η έκθεση καλύπτει μία περίοδο που ξεκινάει από τον Άβακα (το 1100 π.Χ.) μέχρι τον υπερυπολογιστή Cray. Το μουσείο ξεχωρίζει για την ποιότητά του, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκεται πάνω στη πηγή, στην Καλιφόρνια.

Το Μουσείο Ιστορίας των Υπολογιστών ξεχωρίζει για τη συλλογή που παρουσιάζει τη δραματική εξέλιξη μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ορισμένα από τα εκθέματα, που χρονολογούνται από το δεκαετία του 1940 και 1950, τα μετάφεραν από γειτονικές επιχειρήσεις. Υπερυπολογιστές που καταλάμβαναν ολόκληρα δωμάτια με τα ογκώδη, μηχανήματά τους, μας θυμίζουν την αρχαϊκή περίοδο των υπολογιστών, με δυνατότητες που σήμερα αποδίδει ένα μικρο-τσιπ. Το μουσείο είναι μία γιορτή, μία αποθέωση των τεχνολογικών και πολιτισμικών επιδόσεων της Σίλικον Βάλεϊ. Ένας πραγματικός ναός της λατρείας των Η/Υ.

πηγή

PostHeaderIcon 10 είδη metal μουσικής σε ένα αυθεντικό τραγούδι



το είδαμε εδώ

PostHeaderIcon Τι είναι το τεφαρίκι;

Τεφαρίκι, σημαίνει στην καθομιλουμένη, κάτι το ξεχωριστό, το διαλεχτό (όχι απαραίτητα, μεγάλης υλικής αξίας).

PostHeaderIcon Εντοπίστηκαν καρκινογόνες ουσίες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα - «κομμένα» και αυτά

 
 Η πολιτεία της Νέας Υόρκης προσανατολίζεται στην απαγόρευση της πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων, μιας συσκευής που λειτουργεί ως υποκατάστατο για τους μανιώδεις καπνιστές, βοηθώντας τους να το «κόψουν».

PostHeaderIcon Google: Πάνω από 6.000 προσλήψεις το 2011

 
Στην πρόσληψη άνω των 6,000 νέων υπαλλήλων αναμένεται να προχωρήσει εντός του 2011 ο τεχνολογικός κολοσσός της Google, σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο της διοίκησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σημειώνεται ότι το 2007 είχε προχωρήσει στην πρόσληψη 6.000 υπαλλήλων και το 2007 αύξησε το προσωπικό του κατά 4.500.



PostHeaderIcon Ζήτησε στο Youtube ένα εκατομμύριο δολάρια και τα πήρε!!! (video)



Ένας νεαρός κάποτε είχε ένα όνειρο να αποκτήσει ένα εκατομμύριο δολάρια. Έτσι σκέφτηκε να ανεβάσει διάφορα βίντεο στο YouTube ζητώντας από τους εκατομμυριούχους να του το δωρίσουν.

PostHeaderIcon Μόνο για άντρες: Απολαυστικό ξύρισμα

 
Για να μην επιβαρύνονται το πρόσωπο και ο λαιμός σας από το καθημερινό ξύρισμα, λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω συμβουλές, για να έχετε πάντα απαλή επιδερμίδα, λιγότερους ερεθισμούς και καθόλου ατυχήματα.

PostHeaderIcon Πώς Να Βρείτε Τις Διπλές Φωτογραφίες Στον Δίσκο Σας

 
Έχετε μια τεράστια βιβλιοθήκη από φωτογραφίες με πολλές διπλές εικόνες? Ή πιθανόν έχετε πολλαπλά μεγέθη της ίδιας φωτογραφίας να γεμίζουν τον δίσκο σας με αποτέλεσμα οι ίδιες φωτογραφίες να εμφανίζονται ξανά και ξανά στις προβολές των φωτογραφιών σας.
Αν αυτό συμβαίνει, δοκιμάστε το δωρεάν λογισμικό Awesome Duplicate Photo Finder (καταπληκτικός ανιχνευτής διπλών φωτογραφιών) που βρίσκει διπλές και παρόμοιες φωτογραφίες και σας τις δείχνει δίπλα δίπλα.

PostHeaderIcon Time for a brake...




PostHeaderIcon Γιατί και για πόσο χρόνο "μπαίνει" κάποιος στον "Τειρεσία"

Στο 1,5 εκατομμύριο υπολογίζονται οι εγγραφές στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία που αφορούν είτε ακάλυπτες επιταγές, είτε αθέτηση πληρωμής δόσεων από δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

PostHeaderIcon Γνωριμίες για ασχημούληδες ..

Νομιζεις οτι εισαι σαν αχιβαδα που ηπιε πολυ πετρελαιο;Εχεις την εντυπωση οτι το βαρος σου ειναι λιγους παραπανω τονους απ όσους ενος φορτωμενου
τανκερ;Γενικοτερα θεωρεις οτι εισαι σχετικα ασκημουλης εως κακουργηματικα κακασχημος;Πιστευεις τελικα οτι επειδη εισαι σα βακαλαος και μαλιστα χωρις καν τη σκορδαλια,δε μπορεις να σταυρωσεις συντροφο;Μπορει και να κανεις τραγικο λαθος,αλλα τελος παντων..

PostHeaderIcon Νοσοκομείο μελετάει τη μετά θάνατον ζωή


Το Πανεπιστημειακό Νοσοκομείο Croydon του Λονδίνου αποτελεί ένα από τα 25 ιατρικά κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο που συμμετέχει στις έρευνες για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο των ανθρώπων και στη μελέτη της μετά θάνατο ζωής.

PostHeaderIcon Genghis Khan, ο "Οικολόγος" κατακτητής

Τι σχέση μπορεί να έχει άραγε ο Μογγόλος κατακτητής Genghis Khan, ένας από τους σκληρότερους που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, με την οικολογία; Φαινομενικά καμία, μέχρι που το αποτέλεσμα πρόσφατης έρευνας έδειξε διαφορετικά πράγματα. 
Συμφωνά λοιπόν με αυτά η εκστρατεία του κατά τον 13ο και 14ο αιώνα, αποτέλεσε την πρώτη περίπτωση ανθρωπογενούς επιρροής με μαζικό τρόπο στη μεταβολή του κλίματος. 
Και μπορεί η εκστρατεία αυτή κάθε αυτή να χαρακτηρίστηκε από σκληρότητα, το αποτέλεσμα όμως στο περιβάλλον ήταν άκρως ευεργετικό μιας και συνέβαλε στη μείωση της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας.
Φυσικά και δεν υπήρξε κάτι τέτοιο στο μυαλό του Μογγόλου κατακτητή όταν καταλάμβανε το 22% περίπου της παγκόσμιας έκτασης, αλλά η εξόντωση 40 περίπου εκατομμυρίων ανθρώπων και η ερημοποίηση που αυτό επέφερε σήμανε την επιστροφή αμέτρητων καλλιεργήσιμων εκτάσεων στη δασική τους μορφή. 
Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ η εξαφάνιση 700 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου  του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Αυτή η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα σήμερα απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα ετησίως από τη χρήση της βενζίνης και μόνο.


PostHeaderIcon Περιβάλλον : Θλιβερή πρωτιά

 

Η Αθήνα «γεννά» περισσότερα «αέρια του θερμοκηπίου» από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Πεκίνο και σχεδόν όσα η Νέα Υόρκη, με συνέπεια να ευθύνεται αναλογικά περισσότερο για την κλιματική αλλαγή!

PostHeaderIcon Φυλακή για οφειλή φόρου άνω των 5.000

Εκδίκαση ερήμην και φυλάκιση για χρέη από 5.001 ευρώ, διαρκές αδίκημα η φοροδιαφυγή με ενεργοποίηση Αυτοφώρου, καθώς και δημοσιοποίηση ονομάτων οφειλετών.
Η διαπόμπευση και η ισχυρότατη πίεση είναι τα δύο όπλα που ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών έναντι όσων αγνοούν τα χρέη τους και κυρίως όσων παραμένουν πιστοί στο σπορ της φοροδιαφυγής. Για την καταστολή της φοροδιαφυγής ενεργοποιείται σειρά διατάξεων που φτάνουν συνολικά τις 10 και είναι οι εξής:



PostHeaderIcon Αγωνιούν πάλι για μετάλλαξη της γρίπης


Συνεχής και σταθερή αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των σοβαρών κρουσμάτων της εποχικής γρίπης στη χώρα μας. Είκοσι πέντε ασθενείς με γρίπη από το πανδημικό στέλεχος H1N1 νοσηλεύονται σήμερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας.

PostHeaderIcon Αδελαΐδα η καλύτερη πόλη για να ζεις


Σε έρευνα, που διεξήγαγε ο Οργανισμός Ιδιοκτητών Αυστραλίας, σε ολόκληρη τη χώρα η Αδελαΐδα ανακηρύχτηκε η καλύτερη πόλη της Αυστραλίας για να ζει κάποιος!

PostHeaderIcon "Μην κάνετε τίποτα για 2 λεπτά"


Υπάρχουν αμέτρητα sites που κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Τώρα, υπάρχει και το ακριβώς αντίθετό τους. Ο Alex Tew, δημιουργός του "θορυβώδους" Million Dollar Home Page, εγκαινίασε μια νέα ιστοσελίδα, η οποία καλεί τους χρήστες να μην κάνουν απολύτως τίποτα για δύο λεπτά.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin