Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon "Μην κάνετε τίποτα για 2 λεπτά"


Υπάρχουν αμέτρητα sites που κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Τώρα, υπάρχει και το ακριβώς αντίθετό τους. Ο Alex Tew, δημιουργός του "θορυβώδους" Million Dollar Home Page, εγκαινίασε μια νέα ιστοσελίδα, η οποία καλεί τους χρήστες να μην κάνουν απολύτως τίποτα για δύο λεπτά.


Η σελίδα ονομάζεται Do Nothing For Two Minutes και περιλαμβάνει μόλις τρία στοιχεία. Ένα wallpaper που απεικονίζει μια γαλήνια θάλασσα κι ένα ηλιοβασίλεμα, έναν διακριτικό ήχο κυμάτων και ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης που ξεκινά από τα δύο λεπτά και κατεβαίνει. Ο επισκέπτης δεν πρέπει να κάνει απολύτως τίποτα για δύο λεπτά, μέχρι το ρολόι να μηδενιστεί. Το ρολόι ξαναγυρνάει στα δύο λεπτά αν ο επισκέπτης ακουμπήσει το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι.

Δοκιμάσαμε να περάσουμε την ιδιότυπη αυτή δοκιμασία και σας προειδοποιούμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Βέβαια, θα καταφέρετε να αντέξετε δύο λεπτά χωρίς να κάνετε τίποτα, αλλά θα πιάσατε πολλές φορές τον εαυτό σας να ξεκινά μια ασυναίσθητη κίνηση προς το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο.

Μιλώντας για την περίεργη δημιουργία του, ο Tew είπε τα εξής: "σκεφτόμουν ότι περνάμε όλο το χρόνο μας καταναλώνοντας πληροφορίες που έρχονται συνέχεια [...] Όλοι μας λίγο-πολύ αναπτύσσουμε τελικά Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής από τα πολλά ερεθίσματα κι αυτό είναι κάτι που δε μας κάνει ιδιαίτερα παραγωγικούς". Με άλλα λόγια, ο Tew θέλει με τη νέα του δημιουργία να μας κάνει να χαλαρώσουμε για λίγο και να ξεκουράσουμε τον εγκέφαλό μας από τον καταιγισμό πληροφοριών.

Πηγή: e-pcmag.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin