Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ποιες γαλακτοβιομηχανίες πήραν “10″ από τη Greenpeace

Ποιες γαλακτοβιομηχανίες πήραν “10″ από τη Greenpeace 

Οι περισσότερες βιομηχανίες γάλακτος έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τη μη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών σύμφωνα με έρευνα της Greenpeace και διεκδικούν την ειδική κρατική σήμανση στη συσκευασία του τελικού προϊόντος τους. Ενδεικτικά στην κατάταξη της Greenpeace, με την ανώτερη βαθμολογία (10) έχουν αξιολογηθεί: Αγνό, Εβροφάμα, Μεβγάλ και Σεργάλ, με βαθμό πάνω από 9 ακολουθούν: Κρι-Κρι, Όλυμπος, Ροδόπη και Μακεδονική Φάρμα.
Σύμφωνα με τη Greenpeace, το υπουργείο δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα το οποίο εξασφαλίζει το δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέγει ζωικά προϊόντα ελεύθερα από μεταλλαγμένα. Ο Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace (α’ εξάμηνο 2011) δείχνει ότι οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες έχουν ήδη πιστοποιηθεί για μη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών οπότε είτε διεκδικούν σήμανση στις συσκευασίες τους ή προχωρούν ήδη στη σήμανση, με δική τους πρωτοβουλία.

“Η σήμανση είναι απόδειξη ευθύνης” τονίζει η Αλεξία Βουρεξάκη, υπεύθυνη της εκστρατείας ενάντια στα μεταλλαγμένα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace σημειώνοντας ότι “ήρθε επιτέλους η στιγμή όλες οι εταιρίες να αντιμετωπίσουν τους καταναλωτές με υπευθυνότητα, αλλά και το Υπουργείο να ανταποκριθεί άμεσα και με συνέπεια στις πρόσφατες ανακοινώσεις του, για δημιουργία κρατικού σήματος. Μόνο έτσι οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τι τρώνε


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin