Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Και οι υποψήφιοι για τα Oscar 2011 είναι...

 
 
Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις ανακοινώθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Colin Firth, η Natalie Portman, οι Αδερφοί Coen, και ο David Fincher είναι μερικοί από τους οποίους από σήμερα και μέχρι την βραδιά της απονομής των Βραβείων όσκαρ θα προβάρουν τον ευχαριστήριο λόγο τους σε περίπτωση που η Ακαδημία τους χρίσει νικητές την 27η Φεβρουαρίου.

Πρώτη σε υποψηφιότητες με 12 στο σύνολο ήρθε η τανία του Tom Hooper “Ο λόγος του Βασιλιά” υποψήφια μεταξύ άλλων και στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Tom Hooper), Σεναρίου, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου για τους Colin Firth και Geoffrey Rush και Β' Γυναικείου για την Helena Bonham Carter.Ακολουθεί η ταινία των αδερφών Coen “Αληθινό Θράσος” που μέτρησε αρκετές υποψηφιότητες στις βασικές κατηγορίες όπως για Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού και Β' Γυναικείου Ρόλου, συγκεντρώνοντας 10 στο σύνολο.

Το Social Network του David Fincher κέρδισε 8 υποψηφιότητες ανάμεσά τους και για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α' Ανδρικό Ρόλο και Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο. O Christofer Nolan είδε την ταινία του,Inception να συγκεντρώνει επίσης 8 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων αυτή για την Καλύτερη Ταινία και για Καλύτερο Σενάριο, όχι όμως και για αυτό της Καλύτερης Σκηνοθεσίας.Υποψήφιες για καλύτερη ταινία είναι οι ταινίες: 127 ώρες, Μαύρος Κύκνος, The Fighter, Inception, Kids are all right, Ο λόγος του βασιλιά, Social Network, Toy Story3, Αληθινό Θράσος, και Winter's Bone.

Ο Javier Bardem για το Biutiful, o Jeff Bridges για το Αληθινό Θράσος, ο Jesse Eisenberg για το Social Network, o Colin Firth για το Λόγο του Βασιλιά, και ο James Franco για το 127 ώρες είναι υποψήφιοι για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Υποψήφιες στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου είναι η Annette Bening για το Kids Are All Right, η Nicole Kidman για το Απώλεια, η Jennifer Lawrence για το Winter's Bone, η Natalie Portman για τον Μαύρο Κύκνο και η Michelle Williams για το Blue Valentine.

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας διεκδικούν οι Darren Aronofsky για τον Μαύρο Κύκνο, οι Ethan και Joel Coen για το Αληθινό Θράσος, ο David Fincher για το Social Network, ο Tom Hooper για το Λόγο του Βασιλιά, και ο David O. Russel για το The Fighter.

Για το Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου υποψήφιες είναι οι ταινίες Ο Λόγος του Βασιλιά, Inception, The Kids Are All Right, The Fighter και Μια Χρονιά Ακόμα. Η ταινία Toy Story3 διεκδικεί εκτός από το Βραβείο για καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων, άλλα 5, μεταξύ αυτών και για Καλύτερη Ταινία.

Η ταινία Μαύρος Κύκνος μέτρησε μόνο 5 υποψηφιότητες, για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α' Γυναικείο Ρόλο, Φωτογραφία και Μοντάζ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα έχει η κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, στην οποία το Βραβείο διεκδικεί Ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου. Στην ίδια κατηγορία είναι υποψήφιες και οι ταινίες Biutiful(Μεξικό), Heaven (Δανία), Incendies (Καναδάς), και Hors-la-loi (Αλγερία).

Αναμονή μέχρι την 27η Φερβουαρίου που θα απονεμηθούν τα Χρυσά Αγαλματάκια στους νικητές.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin