Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μεγάλη έρευνα για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας από το διάστημα


Έρευνα για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας από το διάστημα ετοιμάζονται να διεξάγουν Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph».
Η έρευνα, που θα ξεκινήσει την άνοιξη, θα επικεντρωθεί στην παραγωγή ηλεκτρισμού από το φως του ήλιου στο διάστημα. Παράλληλα οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν την ενέργεια σε ακτίνες μικροκυμάτων και να την μεταφέρουν στη Γη.


Η έρευνα για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας από το διάστημα θα διεξαχθεί από την ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης,  τη Mitsubishi Electric Corp και το πανεπιστήμιο του Κιότο.

Το πείραμα, που θα πραγματοποιηθεί στο πανεπιστήμιο του Κιότο, θα βασιστεί σε προσομοιώσεις του απώτερου διαστήματος. Αρχικά οι επιστήμονες θα μετατρέψουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε μικροκύματα, ενώ έπειτα θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις ακτίνες μικροκυμάτων σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων.

Το εγχείρημα αυτό θεωρείται πολύ σημαντικό βήμα για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο διάστημα, όπου οι συνθήκες θεωρούνται καλύτερες αφού η ένταση του ηλιακού φωτός είναι μεγαλύτερη ενώ δεν υπάρχουν σύννεφα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin