Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Φυσικό αέριο: επαφές Παμπούκη στο Ισραήλ


Η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που πραγματοποιούν στο Τελ Αβίβ οι υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Δόλλης.
Παράλληλα θα συζητηθεί η συνεργασία στον αγροτικό τομέα για την αξιοποίηση υδάτινων πόρων.


Οι ελληνοισραηλινές επαφές έρχονται σε μια στιγμή που έχει “ανάψει” η κουβέντα σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που βρίσκονται σε ελληνικό υπέδαφος από την κυβέρνηση της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται επίσης η πρόταση των Ισραηλινών προς την κυπριακή κυβέρνηση για κατασκευή τερματικού σταθμού μεταφοράς φυσικού αερίου στη Μεγαλόνησο.
Σημειώνεται πως τον κ. Παμπούκη συνοδεύουν στελέχη της ΔΕΠΑ και του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, του νέου φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και ανάπτυξη συστήματος αγωγών φυσικού αερίου.

Οι κκ. Παμπούκης και Δόλλης πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν, τον υπουργό Ενέργειας και Υποδομών Ούζι Λαντάου, τον διοικητή της Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλεϊ Φίσερ και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Ούζι Αράντ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε χθες ότι οι επαφές και οι συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων Ελλάδας και Ισραήλ θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin