Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ξεκινούν σήμερα κοινές Ελληνοβουλγαρικές περιπολίες στο Μπάνσκο

 
Από τη Δευτέρα (24/1) ξεκινούν οι κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στο Μπάνσκο της γειτονικής χώρας οι οποίες προβλέπονται στη διμερή συμφωνία για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος σε περιοχές που κατοικούν Έλληνες τουρίστες.
Μάλιστα, οι περιπολίες δε θα σταματήσουν μόνο στα βουλγαρικά εδάφη αλλά και στα ελληνικά πιθανότατα κατά του θερινούς μήνες όταν αντίστοιχα Βούλγαροι τουρίστε επισκεφτούν τη χώρα μας.

Στο Μπάνσκο αναμένεται να μεταβεί τη Δευτέρα, ο αντιστράτηγος Γιάννης Ραχοβίτσας ο οποίος θα έχει συνάντηση με το Βούλγαρο ομόλογό του.

Η διμερής συμφωνία έχει υπογραφεί για την ασφαλέστερη διαμονή Ελλήνων τουριστών στα θέρετρα της γειτονικής χώρας αλλά και για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί δε θα είναι οπλισμένοι ούτε θα μπορούν να επέμβουν αλλά θα εξετάσουν τις καταγγελίες των Ελλήνων τουριστών και θα προσπαθούν για την ασφαλέστερη διαμονή αυτών στα βουλγαρικά εδάφη.

Το αντίστοιχο θα γίνει το καλοκαίρι και στη χώρα μας.

Όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται κοινές περιπολίες και επιχειρήσεις ανάμεσα σε ευρωπαϊκές χώρες σε βάθος 10 χλμ ένθεν και ένθεν της συνοριακής γραμμής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin