Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Γερμανός υπ. Οικονομίας: Οι Έλληνες θα τα καταφέρουν

 
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουν, να λύσουν τα προβλήματα τους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ράινερ Μπρούντερλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag προσθέτοντας ότι «είναι μεγάλη η εκτίμηση μου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να τίθεται θέμα αποχώρησης κάποιας χώρας από το Ευρώ. Οι συνέπειες θα ήταν πολύ σοβαρές. Εκείνο που θέλουμε είναι να καταστούν τα αδύναμα κράτη ανταγωνιστικά σε μόνιμη βάση».

Στη συνέντευξή του ο κ. Μπρούντερλε ζητά από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης αυστηρότερα μέτρα στο ασφαλιστικό και την εναρμόνιση των φορολογικών συστημάτων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να ανεβάζουμε εμείς το όριο συνταξιοδότησης στα 67 και εργαζόμενοι σε άλλες χώρες να συνταξιοδοτούνται πολύ νωρίτερα χωρίς να είναι διασφαλισμένη η βιωσιμότητα σε μόνιμη βάση από το δημοσιονομικό τους σύστημα».

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας εκφράζει, τέλος, την αντίθεσή του στην οικονομική διακυβέρνηση, την οποία στο μεταξύ αποδέχεται η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin