Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πούρο αποκλειστικά για γυναίκες από την Κούβα!


Χιλιάδες έμποροι, επιχειρηματίες και λάτρεις των πούρων, πρόκειται να επισκεφθούν την Κούβα αυτή την εβδομάδα για το ετήσιο φεστιβάλ πούρων στην Αβάνα.
Η εταιρία Habanos, η οποία ανήκει στην κρατική εταιρία Cubatabaco, έχει ανακοινώσει από πέρσι την πρόθεση να ξεπεράσει την προκατάληψη, που θέλει τα πούρα να φτιάχνονται και να προορίζονται αποκλειστικά για άντρες.
Αποτέλεσμα του «ανοίγματος» αυτού είναι μια πιο ήπια έκδοση του θρυλικού «Romeo Υ Julieta». Το πούρο «Julieta», που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, έχει μήκος 12 εκ. και πάχος 13 χιλιοστά. Είναι ένα απαλό σε γεύση πούρο με έντονη, πικάντικη γεύση.

«Παρότι το πούρο είναι ακόμα κατά κύριο λόγο ανδρική υπόθεση, οι γυναίκες αποτελούν ένα σημαντικό αλλά κρυμμένο κομμάτι της αγοράς. Αυτές οι γυναίκες εκτιμούν την ποικιλία και τη γεύση των ίδιων πούρων που καπνίζουν και οι άνδρες», τονίζει ο διευθυντής του περιοδικού για πούρα «Cigar Afionicado», Γκόρντον Μοτ.
Στο ερώτημα εάν οι γυναίκες είναι έτοιμες να δεχθούν ένα τέτοιο προϊόν, απαντούν οι ανθρωπολόγοι, που πληροφορούν ότι οι γυναίκες έχουν μακρά παράδοση στο κάπνισμα, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες των Μάγια, οι οποίες κάπνιζαν τα αποξηραμένα φύλλα καπνού, όπως ακριβώς έκαναν και οι άντρες.
Σε έρευνα που είχε γίνει το 2008 από την Ένωση των Γυναικών Καπνιστών Πούρων, οι γυναίκες απάντησαν ότι όταν καπνίζουν πούρο, αισθάνονται σε ποσοστό 24% ισχυρές, 25% ελκυστικές, 43% αισθάνονται ευχαρίστηση και 22% ότι κάνουν κάτι επαναστατικό



PostHeaderIcon Η σπείρα των διαδικτυακών μπράβων και το πλουσιόπαιδο

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διαδικτυακών μπράβων που πουλούσαν προστασία σε μεγάλες επιχειρήσεις προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ, έφερε στο φως της δημοσιότητας η σύλληψη 30χρονου χάκερ από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για «εκβίαση», «παραβίαση στοιχείων Η/Υ» και παράβαση του Ν. «περί προστασίας προσωπικών δεδομένων».


PostHeaderIcon Ινδός έχει 39 γυναίκες, 94 παιδιά και 33 εγγόνια

 
Η παροιμία «όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα» σίγουρα ισχύει για τον 66χρονο Ινδό, Ziona Chana, που έχει 39 γυναίκες, 94 παιδιά και 33 εγγόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η πολυμελής οικογένεια μένει σε ένα τετραώροφο κτίριο με 100 υπνοδωμάτια, σε ένα ορεινό χωρίο κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ και το Μπαγκλαντές. Οι γυναίκες του μοιράζονται έναν κοιτώνα ενώ οι γιοι του μαζί με τις συζύγους τους, καθώς και όλα τα παιδιά τους, μένουν σε διαφορετικά δωμάτια στο ίδιο κτίριο, αλλά μοιράζονται μια κοινή κουζίνα. 

PostHeaderIcon Αυτό είναι το site με τα καλύτερα μέρη για να πας!

 

Ένα πολύ χρήσιμο site το οποίο προτείνει στους επισκέπτες του, τα 10 καλύτερα μέρη  για να κάνουν ό,τι μπορούν να

Οι χρήστες που μπαίνουν στη νέα ιστοσελίδα listoften ρωτάνε, ψάχνουν, βρίσκουν και προτείνουν σε όλους τους υπόλοιπούς επισκέπτες από τα καλύτερα μέρη για να φάνε το καλύτερο σουβλάκι μέχρι τα καλύτερα μέρη για αναρρίχηση.

PostHeaderIcon Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου που μας ''λύνουν'' τα χέρια

Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου που μας ''λύνουν'' τα χέρια 

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε έστω μια συντόμευση (shortcut) στο πληκτρολόγιό μας.
Πολλές φορές οι συντομεύσεις αυτές μας κάνουν να κερδίζουμε χρόνο μιας και τα δάχτυλά μας παραμένουν στο πληκτρολόγιο και δε χρειάζεται να απασχολούνται με το ποντίκι. Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένες απο αυτές τις συντομεύσεις..
Έχουμε και λέμε:


PostHeaderIcon Η ιστορία των ΤΑΤΟΥΑΖ

panoramic 
Τα τατουάζ κουβαλούν ιστορία χιλιάδων χρόνων και αποτελέσαν ξεχωριστά σύμβολα για πολλές κουλτούρες ανά τον κόσμο. Ακολουθούμε τα χνάρια τους στα βάθη του χρόνου και σκιαγραφούμε την ερμηνεία τους…

Το τατουάζ στην ελληνική γλώσσα σημαίνει δερματοστιξία και πρόκειται για εισαγωγή ανεξίτηλης μελάνης στο δέρμα, για διακοσμητικούς ή άλλους λόγους. Χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού (3000 π.Χ.) και συναντώνται σε αρκετούς αρχαίους λαούς όπως τους: Αιγύπτιους, Έλληνες, Ρωμαίους, Ασιάτες και Αφρικανούς. Ενδεικτικά οι αρχαίες Ελληνίδες χρησιμοποιούσαν τα τατουάζ για καλλωπισμό, ενώ οι Ρωμαίοι για στιγματισμό των δούλων και των εγκληματιών. Αργότερα ο βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος έχοντας καθιερώσει το χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του κράτους, απαγόρεψε τα τατουάζ θεωρώντας ότι έτσι παραμορφώνεται το σώμα που αποτελεί κάτοπτρο της όψης του Θεού. Ωστόσο παρά τα όποια ταμπού περιβάλλουν τα τατουάζ στο πέρασμα των χρόνων, η τέχνη της δερματοστιξίας εξακολουθεί να είναι δημοφιλής σε πολλά μέρη του κόσμου και να αποκτά σιγά-σιγά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσεις των τατουάζ.
Διακοσμητικές και πνευματικές χρήσεις
Τατουάζ έχουν χρησιμοποιηθεί ως σύμβολα της οικονομικής κατάστασης και της κοινωνικής τάξης, σύμβολα της θρησκευτικής και πνευματικής αφοσίωσης, διακοσμήσεις για την ανδρεία, τoσεξουαλικό θέλγητρο. Ακόμα μπορούν να αποτελούν σύμβολο της γονιμότητας, υποσχέσεις του έρωτα, φυλαχτά, σημάδια τιμωρίας και στιγματισμού απόκληρων , σκλάβων και κατάδικων. Το τατουάζ μπορεί να δείξει πώς αισθάνεται ένα άτομο για ένα συγγενή (συνήθως τη μητέρα ή τον πατέρα, τη κόρη ή το γιό) ή για ένα μη συγγενικό πρόσωπο (όπως ο/η σύντροφος του).
Οι άνθρωποι, επίσης επιλέγουν να τατουάζ για θρησκευτικούς λόγους αλλά και για να συμβολίσουν ότι ανήκουν ή ταυτίζονται με ειδικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εγκληματικών συμμοριών αλλά και κάποιας εθνικής μειονότητας. Βέβαια, ο συμβολισμός και ο αντίκτυπος των τατουάζ ποικίλει σε διαφορετικά μέρη και κουλτούρες.
Αναγνώριση
Στη νεότερη παγκόσμια ιστορία αρκετοί άνθρωποι αναγκάστηκαν με άσκηση βίας να αποκτήσουν τατουάζ. Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα είναι το σύστημα αναγνώρισης των κρατουμένων σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Τα τατουάζ έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης για αναγνώριση και με άλλους τρόπους. Οι ιατροδικαστές χρησιμοποιούν τα τατουάζ μερικές φορές για να αναγνωρίσουν καμένα, αποσυνθεμένα ή ακρωτηριασμένα σώματα. Αυτό συμβαίνει διότι η χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό ενός τατουάζ είναι “θαμμένη” αρκετά βαθιά στο δέρμα. Ακόμη και σοβαρά εγκαύματα, δεν είναι δυνατό να καταστρέψουν ένα τατουάζ. Τέλος για πολλούς αιώνες οι ναυτικοί έχουν υποστεί τατουάζ ώστε να καθίσταται δυνατή η αναγνώρισή τους μετά από πνιγμό. Με τον τρόπο αυτό τα ανακτημένα πτώματα πνιγμένων ανθρώπων μπορούσαν να συνδεθούν με τα μέλη των οικογενειών τους ή τους φίλους τους ώστε να παραδοθούν για ταφή.
Αισθητική
Όταν το τατουάζ χρησιμοποιείται ως καλλυντικό περιλαμβάνει το μόνιμο μακιγιάζ και την απόκρυψη ή και την εξουδετέρωση δυσχρωμιών του δέρματος. Μόνιμο μακιγιάζ είναι η χρήση των τατουάζ για να τονιστούν σημεία του προσώπου όπως τα φρύδια, τα χείλη (lip linerή κραγιόν) και τα μάτια (eyeliner). Συνήθως για τέτοιου είδους τατουάζ χρησιμοποιούνται φυσικά χρώματα και τα σχέδια για να μοιάζουν με μακιγιάζ.
Ιατρική
Η ιατρική δερματοστιξία χρησιμοποιείται για να δείξει τις ασθένειες ή τις αλλεργικές αντιδράσεις από τις οποίες μπορεί να πάσχει κανείς. Το ιατρικό τατουάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους λόγους:
  • Ως προειδοποίηση ότι ο ασθενής πάσχει από μια χρόνια ασθένεια που μπορεί να επιδεινώσει ξαφνικά και ότι θα απαιτείται άμεση αντιμετώπιση με ειδική φαρμακευτική αγωγή.
  • Κατά τη διάρκεια αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή (αφαίρεση του στήθους για τη θεραπεία του καρκίνου). Το τατουάζ μερικές φορές χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει τη θηλαία άλω που έχει αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της μαστεκτομής. 


PostHeaderIcon Πέθανε από τριήμερη παραμονή του σε on-line παιχνίδι

Πέθανε από τριήμερη παραμονή του σε on-line παιχνίδι 
Ένας 30χρονος Κινέζος πέθανε ύστερα από τριήμερη παραμονή του σε on-line παιχνίδι χωρίς ύπνο και τροφή, ανακοίνωσαν οι αρχές του Πεκίνου. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν τον άνδρα κάποια στιγμή να καταρρέει πάνω στο πληκτρολόγιο σε κατάστημα παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο.
Αμέσως μεταφέρθηκε σε κλινική όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του , αναφέρει η εφημερίδα Beijing Times. Ο 30χρονος άνδρας ήταν εθισμένος στο διαδίκτυο και υποστηρίζεται ότι είχε ξοδέψει το ποσό των 10 χιλ. γουάν (1500 δολάρια) τον τελευταίο μήνα πριν πεθάνει.


PostHeaderIcon Η αναπηρία δεν μπορεί να θαμπώσει την ομορφιά!

Η αναπηρία δεν μπορεί να θαμπώσει την ομορφιά! 
Η αναπηρία δεν μπορεί να θαμπώσει την ομορφιά! Αυτό το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μήνυμα δίνει η αθλήτρια και μοντέλο Εϊμι Μάλινς, που αν και έχει χάσει και τα δύο της πόδια, είναι η νέα πρέσβειρα μεγάλης εταιρείας καλλυντικών.
Μετά την ηθοποιό Νταιάν Κρούγκερ και τις τραγουδίστριες Μπιγιονσέ Νόουλς και Τζένιφερ Λόπεζ, η εταιρεία L’ Oreal επέλεξε την Εϊμι επειδή «ενσαρκώνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά μιας γυναίκας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

PostHeaderIcon Συνελήφθη Έλληνας στέλεχος της Credit Suisse

 
Οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν έναν Έλληνα, υψηλόβαθμο στέλεχος της ελβετικής Credit Suisse, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν για κύκλωμα φοροδιαφυγής, στο οποίο εμπλέκονται εύποροι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, ο X.M. συνελήφθη πριν δυο περίπου εβδομάδες κατά την είσοδό του στις ΗΠΑ και βρίσκεται στη διαδικασία της μεταφοράς του σε κέντρο κράτησης στη νότια Φλόριδα.

PostHeaderIcon Απειλή για τον πλανήτη η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού

Το WWF προειδοποιεί ότι αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού και της κατανάλωσης ζωικών τροφίμων θα κάνει τον πλανήτη «αγνώριστο» το 2050.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει φέτος τα 7 δις, πριν σταθεροποιηθεί τελικά στα 9 δις, γύρω στα μέσα του αιώνα, σύμφωνα με προβλέψεις του ΟΗΕ.
Ο Τζέισον Κλέι του WWF δήλωσε ότι για να ταΐσουμε όλα αυτά τα στόματα, «θα πρέπει να παράγουμε τα επόμενα 40 χρόνια όσα τρόφιμα είχαμε παράγει τα τελευταία 8.000 χρόνια».

PostHeaderIcon Μύθοι και πραγματικότητα για την κυτταρίτιδα

 
Η κυτταρίτιδα αποτελεί πρόβλημα για περίπου το 85% του γυναικείου πληθυσμού. Όμως αυτή η πάθηση, εξαιτίας του ότι αφορά πολλούς ανθρώπους, περιτριγυρίζεται από μύθους και  λανθασμένες απόψεις. Κυτταρίτιδα ονομάζεται η διήθηση (στράγγισμα, φιλτράρισμα) του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες, οι οποίες έχουν την τάση να σκληραίνουν, δηλαδή η κυτταρίτιδα είναι σωροί λίπους και νερού σταθεροποιημένοι με υποδόριο ιστό. Ας διαλευκάνουμε τα «σκοτεινά» σημεία…
 

PostHeaderIcon Στο εδώλιο η Ελλάδα για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και τους ομοφυλόφιλους

 
Εξηγήσεις καλείται να δώσει η Ελλάδα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη μη ένταξη των ομοφύλων ζευγαριών στο πεδίο εφαρμογής του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης.
Ενώπιον του Δικαστηρίου προσέφυγαν τρία ομόφυλα ζευγάρια εκπροσωπούμενα από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, καταγγέλλοντας αθέμιτη διάκριση. Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες διατείνονται ότι το κράτος με τη συγκεκριμένη παράλειψη στερεί το δικαίωμα συνυπογραφής επισήμου εγγράφου από ομόφυλα ζευγάρια κάτι που αποκλείει ουσιαστικά την παραγωγή έννομων συνεπειών από τη σχέση τους. Κατά συνέπεια, υποστηρίζουν, τους στερεί τη νομική προστασία της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής και περιέχει αθέμιτη διακριτική μεταχείριση εις βάρος τους. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να καταθέσει τις απόψεις της σχετικά ως το τέλος Μαΐου.


PostHeaderIcon Το Facebook επιπλήττει τη Σχολή Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης

 
Προειδοποιητικό μήνυμα για ανάρμοστη συμπεριφορά απέστειλε στην Ακαδημία Τεχνών της Νέας Υόρκης το Facebook. Η επίπληξη αφορούσε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο προφίλ της σχολής και παραβιάζουν τον κώδικα ορθής συμπεριφοράς που επιβάλλει η διαχειρίστρια εταιρεία. Μεταξύ των ενεργειών που απαγορεύονται στα μέλη του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης συμπεριλαμβάνεται και η ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών.

PostHeaderIcon ΄Ενα θέατρο που πάει όπου το χρειάζοντα​ι

untitled 
Η ιδέα της “κινητής” θεατρικής ομάδας, γέννημα θρέμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, είναι να προσφέρει τη χαρά του θεάτρου σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα ή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
Οι παραστάσεις δίνονται σε διαδρόμους ή σε δωμάτια ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ακόμα κι αν χρειάζεται να παίξουν το έργο για ένα και μόνο παιδί.
Εκτός από τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα, η ομάδα επισκέπτεται και άλλους χώρους όπου μπορεί να βρίσκονται παιδιά που έχουν ανάγκη από μια όμορφη θεατρική παράσταση, από λίγες στιγμές γέλιου, όπως φυλακές, προσφυγικούς καταυλισμούς και ειδικά σχολεία.


PostHeaderIcon Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (11-20/3).. «Έτσι είμαι -Ανατρέποντας Προκαταλήψεις»

D36BB68ACFF90F2DBDD35B78815637B4 
Γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στον κόσμο των «υγειών» και των ατόμων με αναπτυξιακά και νοητικά προβλήματα, ρίχνει το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (11-20/3), μέσα από ένα αφιέρωμα με τίτλο «Έτσι είμαι -Ανατρέποντας Προκαταλήψεις». 

PostHeaderIcon «Δεν πληρώνω ΕΡΤ»: το ανερχόμενο διαδικτυακό κίνημα

Μετά την εξάπλωση του κινήματος «δεν πληρώνω» σε διόδια και εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, και τις πολιτικές παρεμβάσεις που αυτό προκάλεσε, το νέο διαδικτυακό κίνημα πολιτών ακούει στο όνομα «δεν πληρώνω ΕΡΤ». Μάλιστα μπλόγκερς και χρήστες του διαδικτύου διέδωσαν έναν τρόπο να πληρώνει κανείς το λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς το τέλος της ΕΡΤ.


PostHeaderIcon 5 πολύ επικίνδυνες ερωτήσεις γυναικών!

man-versus-woman 
Στην ουσία μπορεί όλη η επικοινωνία μεταξύ ανδρών και γυναικών να επικεντρωθεί σε πέντε, διαρκώς επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις. Εδώ όμως κρύβεται ταυτόχρονα και ο κίνδυνος: Πώς να απαντήσετε (ως άντρας) σωστά, ώστε να αποφύγετε τα ιπτάμενα πιάτα;

5 πολύ επικίνδυνες ερωτήσεις γυναικών
Οι ερωτήσεις:
1. Τι σκέφτεσαι;
2. Μ’ αγαπάς;
3. Πάχυνα;
4. Τη βρίσκεις πιο όμορφη από μένα;
5. Τι θα κάνεις όταν πεθάνω;
Η δυσκολία αυτών των ερωτήσεων έγκειται στο γεγονός του ότι αν ο άνδρας απαντήσει λάθος (αν πει την αλήθεια δηλαδή) θα ξεκινήσει φασαρία. Γι αυτό, τα μάτια σας δεκατέσσερα!
Ακολουθεί μια δωρεάν ανάλυση των ερωτήσεων με πιθανές, ακίνδυνες απαντήσεις.
ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τι σκέφτεσαι;
Η σωστή, ακίνδυνη απάντηση:
«Συγγνώμη αγάπη μου, δεν άκουσα την ερώτηση… Ήμουν αφηρημένος! Σκεφτόμουν τι θαυμάσια, πονετική, έξυπνη και όμορφη γυναίκα που είσαι και πόσο τυχερός είμαι που είμαι δίπλα σου.» (Προσέχουμε το σωστό τόνο της φωνής μας!)
Η απάντηση αυτή, δεν έχει βέβαια καμία σχέση με την πραγματικότητα, η οποία μάλλον είναι:
α) ποδόσφαιρο
β) πόσο πάχυνες
γ) πως η άλλη είναι πιο όμορφη τελικά
δ) πώς θα ξοδέψω την ασφάλεια ζωής σου, όταν πεθάνεις
ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Μ’ αγαπάς;
Η σωστή απάντηση είναι, φυσικά, «ΝΑΙ!» ή, αν έχει κέφια, «ΝΑΙ, θησαυρέ μου!»
Λάθος απαντήσεις, μ.α.:
α) νομίζω ναι
β) θα ένιωθες καλύτερα αν έλεγα ναι;
γ) εξαρτάται από το τι εννοείς αγάπη
δ) παίζει κανέναν ρόλο;
ε) σε μένα μιλάς;
ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Πάχυνα;
Η σωστή απάντηση είναι: «Όχι, φυσικά!»
(Ο τόνος της φωνής υποδηλώνει δυσφορία, πώς είναι δυνατόν να ρωτάει κάτι τέτοιο;)
Λάθος απαντήσεις, μ.α.:
α) σε σύγκριση με τι;
β) δεν θα ‘λεγα παχιά, αλλά ούτε αδύνατη είσαι…
γ) τα μερικά κιλάκια παραπάνω σου πάνε
δ) έχω δει και πιο χοντρές
ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Τη βρίσκεις πιο όμορφη από μένα;
Όπως και στην ερώτηση 3, η σωστή απάντηση είναι «Όχι φυσικά!» (με τον ίδιο τόνο φωνής).
Σε καμία περίπτωση δεν απαντάμε:
α) ναι, αλλά εσύ έχεις καλύτερο χαρακτήρα
β) όχι ομορφότερη, αλλά πιο αδύνατη
γ) όχι τόσο όμορφη, όσο ήσουν εσύ στη ηλικία της
δ) τι εννοείς λέγοντας όμορφη;
ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τι θα κάνεις όταν πεθάνω;
Μια πολύ ύπουλη ερώτηση, αφού δεν υπάρχει μια απλή, ικανοποιητική απάντηση.
Το να απαντήσεις «θα αγοράσω μια Porsche με τα λεφτά της ασφάλειας» είναι θανατηφόρο. Ότι και να απαντήσετε, προετοιμαστείτε για έναν μακρύ διάλογο (τουλάχιστο 60 λεπτά), ο οποίος θα εξελιχθεί κάπως έτσι:
ΓΥΝ.: Θα ξαναπαντρευτείς;
ΑΝΤ.: Όχι, σε καμία περίπτωση!
ΓΥΝ.: Γιατί όχι, δεν σου αρέσει να είσαι παντρεμένος;
ΑΝΤ.: Πως, μ’ αρέσει…
ΓΥΝ.: Τότε γιατί δεν θα ξαναπαντρευτείς;
ΑΝΤ.: Καλά, καλά, θα ξαναπαντρευτώ!
ΓΥΝ.: Θα ξαναπαντρευτείς λοιπόν…
ΑΝΤ.: Ναι!
ΓΥΝ.: Θα κοιμάσαι μαζί της στο κρεβάτι μας;
ΑΝΤ.: Πού αλλού να κοιμάμαι;
ΓΥΝ.: Θα μαζέψεις όλες τις φωτογραφίες μου και στη θέση τους θα βάλεις δικές της;
ΑΝΤ.: Λογικό δεν είναι;
ΓΥΝ.: Θα την αφήνεις να παίζει με τη ρακέτα μου;
ΑΝΤ.: Δε γίνεται, είναι αριστερόχειρ…


πηγή


PostHeaderIcon «Περιβαλλοντικοί Πρόσφυγες Θα φθάσουν τα 50 εκατομμύρια έως το 2020

 

Ενα ανθρώπινο ποτάμι αποτελούμενο από 50 εκατομμύρια «περιβαλλοντικούς πρόσφυγες» θα κατακλύσει τον Βορρά μέχρι το 2020, ως αποτέλεσμα της έλλειψης τροφίμων που θα προκληθεί από την κλιματική αλλαγή, προειδοποίησαν ειδικοί σε επιστημονικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον. 

«Το 2020 θα έχουμε 50 εκατομμύρια πρόσφυγες στις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου» είπε η Κριστίνα Τιράντο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προαγωγή της Επιστήμης. «Όταν οι άνθρωποι ζουν σε μή βιώσιμες συνθήκες, μεταναστεύουν» προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τόσο την ασφάλεια όσο και τη διαθέσιμη ποσότητα των τροφίμων. 


PostHeaderIcon Fit for All, γυμναστική για ηλικιωμένους με τη χρήση νέων τεχνολογιών

 
Με τη χρήση νέων τεχνολογιών ασκούνται από σήμερα 60 ηλικιωμένοι, οι οποίοι μετέχουν στο πρόγραμμα Fit for All, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ιατρικής Πληροφορικής του ΑΠΘ και της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών. Ανεβαίνοντας σε μία πλατφόρμα εκγύμνασης και ακολουθώντας τις οδηγίες που του δίνει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής μέσω οθόνης αφής, ο εκγυμναζόμενος εκτελεί ασκήσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της φυσικής αλλά και της νοητικής του λειτουργίας.

PostHeaderIcon Το Oscar της Google στο Social Network

 
H διάσημη μηχανή αναζήτησης επεξεργάστηκε τα δεδομένα της και αποφάσισε πως το φετινό Oscar καλύτερης ταινίας θα απονεμηθεί στην ταινία The Social Network. To Google υποστηρίζει πως την τελευταία τριετία το Oscar δίνεται στην ταινία που αναζητείται περισσότερο στον κυβερνοχώρο. Συγκεκριμένα, οι ταινίες No Country for Old Men (2008), Slumdog Millionaire (2009) και The Hurt Locker (2010) είχαν εντυπωσιακή αύξηση των αναζητήσεων πριν την επίσημη τελετή απονομής των βραβείων. Φέτος, το Social Network βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων, ξεπερνώντας κατά πολύ τους συνδιεκδικητές του Oscar καλύτερης ταινίας. Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος μέχρι την επίσημη τελετή της απονομής, η οποία θα λάβει χώρα φέτος στις 27 Φεβρουαρίου.

PostHeaderIcon Τη δεύτερη ακριβότερη αμόλυβδη στην ΕΕ έχει η Ελλάδα

 
Τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης στην Ευρώπη, είχε το Φεβρουάριο η Ελλάδα σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα τιμών της ΕΛΠΑ.
Η μέση τιμή πάντως και για τα δύο καύσιμα παρέμεινε στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα, δηλαδή 1,593 ευρώ για την αμόλυβδη και 1,391 για το ντίζελ.

Με βάση τις τιμοληψίες, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης σημειώθηκαν ως εξής:
Ολλανδία: 1,657 ευρώ/λ, Ελλάδα: 1,593 ευρώ/λ, Βέλγιο: 1,559 ευρώ/λ,, Πορτογαλία: 1,511 ευρώ/λ Φινλανδία: 1,489 ευρώ/λ, Γαλλία: 1,483 ευρώ/λ, Ιταλία: 1,472 ευρώ/λ, Γερμανία: 1,476 ευρώ/λ κα, ενώ οι χαμηλότερες στη Λευκορωσία: 0,783 ευρώ/λ, το Κόσσοβο : 1,10 ευρώ/λ, το Λουξεμβούργο: 1,253 ευρώ/λ, την Ισπανία 1,28ευρώ/λ, την Αυστρία: 1,296 ευρώ/λ, την Εσθονία 1,217ευρώ/λ κα.

Υψηλότερες τιμές στο ντίζελ σημειώθηκαν αυτό τον μήνα στην Ιρλανδία: 1,399 ευρώ/λ, την Ελλάδα: 1,391 ευρώ/λ, το Βέλγιο: 1,386 ευρώ/λ, την Πορτογαλία με 1,369 ευρώ/λ, τη Γερμανία με 1,354 ευρώ/λ, την Ιταλία: 1,357 ευρώ/λ, τη Γαλλία: 1,323 ευρώ/λ, και η χαμηλότερη στη Λευκορωσία: 0,624 ευρώ/λ, στην Ανδόρα: 1,032 ευρώ/λ, το Λουξεμβούργο: 1,148 ευρώ/λ.

πηγή


PostHeaderIcon Ο Παρνασσός γίνεται Εθνικό Πάρκο

To ΥΠΕΚΑ προωθεί Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση της περιοχής «Όρος Παρνασσού» ως Εθνικό Πάρκο, όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερωτήσεων της Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη, αναφέρει ότι το σχέδιο ΠΔ προωθείται λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την ανέγερση τμήματος του χιονοδρομικού κέντρου εντός του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού και από τις διάφορες διεκδικήσεις και δραστηριότητες.


PostHeaderIcon ''Η Google υποκίνησε την αναταραχή στην Αίγυπτο''

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης κατηγορεί την εταιρεία Google Inc, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, ότι υποκίνησε ταραχές κατά την επανάσταση που ανέτρεψε τον αιγύπτιο ηγέτη Χόσνι Μουμπάρακ.


"Δείτε τι έκαναν στην Αίγυπτο, αυτοί οι υψηλά ιστάμενοι διευθυντές της Google, πόσες χειραγωγήσεις της ενέργειας του λαού έγιναν εκεί", δήλωσε στην εφημερίδα "Ουόλ Στριτ Τζέρναλ" ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σέτσιν.

PostHeaderIcon Στο μέλλον θα τυπώνουμε... δέρμα

 
 Μην πετάξετε ακόμη τον παλιό σκονισμένο εκτυπωτή. Οι επιστήμονες αναπτύσσουν μια καινοτομική τεχνολογία «εκτύπωσης» μοσχευμάτων δέρματος για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκαύματα, χρησιμοποιώντας κοινούς εκτυπωτές, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της καθημερινότητας για ιατρικούς σκοπούς. 

Οι νέες προοπτικές των μετονομοσθέντων «βιο-εκτυπωτών», παρουσιάστηκαν, από τον καθηγητή Χοντ Λίπσον του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Σύνθεσης του πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ και τον Τζέιμς Γιού της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ της Β. Καρολίνα, στο τελευταίο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τη βρετανική DailyMail και το περιοδικό Science. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ χρηματοδοτεί τη σχετική έρευνα, επειδή θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ιδιαίτερα από τον στρατό, στο πεδίο της μάχης, για την αποκατάσταση τραυμάτων από γιατρούς που θα μεταφέρουν επί τόπου τον βιο-εκτυπωτή (το 30% των τραυμάτων στην μάχη αφορούν εγκαύματα).

Αρκεί μόνο η λήψη δείγματος κυττάρων από τον τραυματία, προκειμένου στη συνέχεια το μηχάνημα να «εκτυπώσει» συμβατό δέρμα, χρησιμοποιώντας καλλιέργειες κυττάρων αντί για μελάνη και το ανθρώπινο σώμα αντί για χαρτί! Μέχρι στιγμής έχουν εκτυπωθεί δερματικά μοσχεύματα διαστάσεων δέκα επί δέκα εκατοστών για γουρούνια.

Μια εναλλακτική τεχνική πηγαίνει ακόμα πιο πέρα από το σχετικά δισδιάστατο δέρμα, καθώς χρησιμοποιεί κύτταρα, μια ειδική γέλη και άλλα υλικά για να δημιουργήσει χόνδρο. Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής, σύμφωνα με τη σχετική επίδειξη που έγινε, μέσα σε μισή ώρα μπορεί να «τυπώσει» ένα αυτί! Η συσκευή λειτουργεί σαν εκτυπωτής ink-jet, καθώς ψεκάζει πλαστικό, άλλα υλικά και βαθμιαία, στρώμα-στρώμα, δημιουργεί ένα όργανο του σώματος.

Τα μέχρι τώρα πειράματα σε ζώα έχουν δείξει ότι αυτή η τεχνολογία βιο-εκτύπωσης είναι πολλά υποσχόμενη, αν και υπάρχουν προβλήματα, όπως είπε ο Λίπσον, που σχετίζονται πρωτίστως με το ότι δεν είναι όλα τα κύτταρα ευεπίφορα στον χειρισμό τους για «εκτύπωση». Αν και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κάποια μέρα η εκτύπωση δέρματος θα αποτελεί συνηθισμένη και ασφαλή διαδικασία, επισήμανε ότι βρίσκεται ακόμα στο πειραματικό στάδιό της και χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση προτού εφαρμοστεί σε ανθρώπους. Κυρίως πρέπει να διασφαλιστεί ότι οποιοδήποτε εκτυπωμένο μόσχευμα θα συνδεθεί σωστά με τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος, ώστε να τροφοδοτείται κανονικά με αίμα και οξυγόνο. Ο Γιού εκτίμησε ότι η εκτύπωση δέρματος θα είναι έτοιμη για χρήση σε λίγα χρόνια και, σε μια 20ετία το πολύ, θα έχει γίνει πια η κύρια πρακτική για την αποκατάσταση εγκαυμάτων.

 


PostHeaderIcon Πως η ομάδα αίματος επηρεάζει την υγεία μας!

 

Είναι δυνατόν να επηρεάζει η ομάδα αίματος τον κίνδυνο που διατρέχουμε να αναπτύξουμε καρκίνο, υπογονιμότητα, πεπτικό έλκος ή και λοιμώδη νοσήματα ακόμα, όπως η ελονοσία;

Ολοένα περισσότερες μελέτες υποδηλώνουν πως – στην χειρότερη περίπτωση - είναι πάρα πολύ πιθανό…
Η νεώτερη μελέτη για τις ομάδες αίματος δείχνει πως όσοι έχουν ομάδα αίματος 0 διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν έμφραγμα.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Mail», ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν αυτό το όφελος σε μελέτη με 20.000 εθελοντές. Η μελέτη τους, που πρόκειται να δημοσιευθεί σε μία από τις σημαντικότερες ιατρικές επιθεωρήσεις, την «The Lancet», έδειξε πως όσοι φέρουν το γονίδιο Adamts7 διατρέχουν σημαντικό υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος.
Σε όσους φορείς όμως έχουν ομάδα αίματος Ο, το Adamts7 δεν αυξάνει τον κίνδυνο αυτό.
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μέρντοκ Ράιλι, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο, λέει πως αυτή η γνώση θα μπορούσε να συμβάλει στην επινόηση νέων φαρμάκων για όσους κινδυνεύουν να υποστούν έμφραγμα, τα οποία θα μιμούνται την ωφέλιμη δράση του γονιδίου όσων έχουν ομάδα αίματος Ο.
Η ομάδα αίματος που έχει καθένας από εμάς καθορίζεται από τα γονίδια που κληρονομεί από τους γονείς του.
Εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης οδήγησαν στην δημιουργία τεσσάρων ομάδων αίματος: την Α, την Β, την ΑΒ και την Ο. Υπολογίζεται ότι το περίπου 45% του πληθυσμού έχει ομάδα αίματος Ο, το 41% έχει ομάδα αίματος Α, το 10% έχει ομάδα αίματος Β και μόλις το 4% έχει ομάδα αίματος ΑΒ.
Κάθε μία από αυτές τις ομάδες φαίνεται πως εξελίχθηκε για να παράσχει προστασία από θανατηφόρες ασθένειες, αλλά κάθε μία έχει και τις αδυναμίες της.
Όσοι λ.χ. έχουν ομάδα αίματος Ο διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από ελονοσία, σε σύγκριση με όσους έχουν οποιαδήποτε από τις άλλες τρεις. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι πιο ευάλωτοι στην χολέρα και στο πεπτικό έλκος που προκαλείται από βακτήρια.
Τα δεδομένα αυτά υποστηρίζονται από αρκετά πειστικά στοιχεία. Την δεκαετία του ’50, μελέτη σε τέσσερα νοσοκομεία του Λονδίνου είχε δείξει ότι ο κίνδυνος εκδηλώσεως γαστρικού (στομαχικού) καρκίνου είναι πολύ υψηλότερος για όσους έχουν ομάδα αίματος Α απ’ ό,τι για όσους έχουν ομάδα αίματος Ο.
Επιπλέον, όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο κινδυνεύουν περισσότερο απ’ όλους να εκδηλώσουν έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου.
Πριν από λίγες ημέρες, το εύρημα αυτό επιβεβαίωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα της Σουηδίας, οι οποίοι παρακολούθησαν επί 35 χρόνια περισσότερους από 1 εκατομμύριο εθελοντές.
Η μελέτη αυτή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο δρ Γκούσταφ Έντγκρεν από το Τμήμα Ιατρικής Επιδημιολογίας & Βιοστατιστικής του πανεπιστημίου, έδειξε πως όσοι έχουν ομάδα αίματος Α είναι πιο επιρρεπείς στην υιοθέτηση παραγόντων κινδύνου για καρκίνους του πεπτικού, όπως το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ και η κατάχρηση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.
Αντίστοιχα, όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο είναι πιο ευάλωτοι στη μόλυνση με το ελικοβακτήριο του πυλωρού, που προκαλεί πεπτικό έλκος.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως όσοι έχουν ομάδα αίματος ΑΒ ή Β, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του παγκρέατος σε σύγκριση με όσους έχουν ομάδα αίματος Α ή Ο.
Γυναικολογικά νοσήματα
Οι ομάδες αίματος έχουν επίσης σχετισθεί με γυναικολογικές διαταραχές και νοσήματα.
Τον περασμένο Οκτώβριο, επιστήμονες από το Κολέγιο Ιατρικής Άλμπερτ Άϊνσταϊν στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον δρα Έντουαρτ Νεγιάτ, ανακοίνωσαν πως η ομάδα αίματος μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές της να μείνει έγκυος.
Μελετώντας περισσότερες από 560 γυναίκες οι οποίες υποβάλλονταν σε θεραπεία για υπογονιμότητα, διαπίστωσαν πως όσες είχαν ομάδα αίματος 0 είχαν διπλάσιες πιθανότητες να παράγουν λιγότερα και χειρότερης ποιότητας ωάρια, με συνέπεια να δυσκολεύονται περισσότερο να συλλάβουν.
Επιπλέον, όσες είχαν ομάδα αίματος Α παρουσίαζαν με βραδύτερο ρυθμό την μείωση στον αριθμό των παραγόμενων ωαρίων με το πέρασμα του χρόνου.
Οι ομάδες αίματος έχουν σχετιστεί και με άλλα γυναικολογικά νοσήματα. Τον περασμένο μήνα, λ.χ., μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έδειξε πως οι γυναίκες με ομάδα αίματος Α ή Β διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου των ωοθηκών.
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις πως οι γυναίκες με ομάδα αίματος ΑΒ διατρέχουν διπλάσιες έως τριπλάσιες πιθανότητες από τις υπόλοιπες να αναπτύξουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης προεκλαμψία.
Η προεκλαμψία οφείλεται στην επικίνδυνη αύξηση της αρτηριακής πίεσης – και, αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να απειλήσει τη ζωή της εγκύου και του μωρού της.
Γαστρεντερίτιδες και παχυσαρκία
Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως, μολονότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν μειωμένο κίνδυνο πεπτικών καρκίνων, είναι πιο ευάλωτα στον νοροϊό – το βακτήριο που προκαλεί σοβαρή γαστρεντερίτιδα και ενδέχεται ακόμα και να απειλήσει τη ζωή.
Οι άντρες με ομάδα αίματος Ο, εξάλλου, μπορεί υπό ορισμένες συνθήκες να είναι επιρρεπείς στην συσσώρευση περιττών κιλών, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bispebjerg, στην Κοπεγχάγη.
Η μελέτη τους έδειξε πως οι άντρες αυτοί διατρέχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας όταν εργάζονται σε χώρους με έντονη ρύπανση – ίσως διότι η ρύπανση ενεργοποιεί φλεγμονώδεις χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό που τους οδηγούν στην συσσώρευση λίπους.


PostHeaderIcon Τηλεόραση από την Apple;

πορεί η Apple να ξεκίνησε από τους υπολογιστές, όμως με συσκευές όπως το iPod και το iPhone έχει αποδείξει πως μπορεί να κατακτήσει την κορυφή και σε άλλες κατηγορίες ηλεκτρονικών. Μήπως όμως έχει έρθει η ώρα για την Apple να μπει και στην τηλεοπτική αγορά; iTV κανείς;
Να ξεκαθαρίσουμε πως, επισήμως ή ανεπισήμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από την Apple σχετικά. Ο όλος ντόρος ξεκίνησε όταν μέλη του 9to5mac ανακάλυψαν μία αγγελία της Apple, η οποία ομολογουμένως είναι ύποπτη. 

Η αγγελία, ουσιαστικά, ζητούσε για ένα άτομο που θα ενδιαφερόταν να εργαστεί σε «νέους σχεδιασμούς και τεχνολογίες για διαχείριση ενέργειας». Η αγγελία συνεχίζει αναφέροντας πως οι τεχνολογίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν στις "επόμενης γενιάς πλατφόρμες Macintosh, που περιλαμβάνουν notebook computers, desktop computers, server, αυτόνομες οθόνες, και TV". Αυτό το τελευταίο είναι που πυροδότησε όλες τις φήμες.
Βέβαια, η Apple διαθέτει ήδη την υπηρεσία Apple TV, ένα ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη που χρησιμοποιείται για να παίξει στην τηλεόραση περιεχόμενο από το ίντερνετ (από υπηρεσίες που κυμαίνονται από το Youtube και το iTunes μέχρι το Netflix). Αν όμως εννοούσε αυτό στην αγγελία, εφ' όσον δεν έχει αναφερθεί σε τίποτα άλλο ονομαστικά, δεν θα το έλεγε κι αυτό στη γενική του ονομασία «τηλεοπτικός δέκτης»;
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και παρατραβηγμένο για την Apple να κυκλοφορήσει μια τηλεόραση στην αγορά. Τα monitor των υπολογιστών που κατασκευάζει είναι ανάμεσα στα καλύτερα της αγοράς για απαιτητική επαγγελματική χρήση από γραφίστεςς κάθε είδους - και ένα monitor δεν είναι, στην ουσία του, μία τηλεόραση χωρίς δέκτη;
Το μέλλον θα δείξει λοιπόν για το αν η Apple θα επιχειρήσει με άλλον ένα τρόπο να μπει στα σπίτια μας.


PostHeaderIcon Μύθος το... οι άντρες δε μιλούν πολύ

 
Καταρρίπτει το μύθο του «οι άντρες δεν μιλούν πολύ» έρευνα του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο το λόγο καθημερινά, αν και χρησιμοποιούν επανειλημμένως τα ίδια λόγια.

PostHeaderIcon Κλειστά μουσεία λόγω έλλειψης φυλάκων

 

Κλειστή παραμένει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας όλη η έκθεση της Μεταβυζαντινής περιόδου, από τον 15ο αιώνα ως τον 20ό, η οποία εγκαινιάσθηκε μετά από προετοιμασία πολλών ετών,τον περασμένο Μάιο. Το μισό μουσείο δηλαδή. Αιτία,  η έλλειψη φυλάκων. 


PostHeaderIcon Η Monopoly στην ψηφιακή εποχή

Η Monopoly, το πιο διάσηµο επιτραπέζιο παιχνίδι στον κόσµο, είχε µείνει σχεδόν το ίδιο εδώ και περισσότερα από 70 χρόνια. Επινοήθηκε το 1935 στις ΗΠΑ που έβγαιναν από τη µεγάλη ύφεση και δίδαξε τον καπιταλισµό σε εκατοµµύρια παιδιά σε όλες τις ηπείρους. Οµως εδώ και µερικές ηµέρες η νέα εκδοχή της, η Monopoly Live, είναι γεγονός. Παρουσιάστηκε στη Γιορτή των Παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη από την εταιρεία Hasbro, η οποία έχει αγοράσει τη Monopoly από τους ιδιοκτήτες της, την εταιρεία Parker Brothers, και φέρνει το επιτραπέζιο παιχνίδι στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης.

PostHeaderIcon O Willem Dafoe πρωταγωνιστεί στη νέα διαφήμιση του Jim Beam



PostHeaderIcon Την απέλυσε επειδή αρρώστησε!

Στην απόλυσή μιας 25χρονης υπάλληλου προχώρησε η ιδιοκτήτριά ταβέρνας στην Πάτρα με αιτία την 10ημερη απουσία της πρώτης λόγω ασθένειας. Η κοπέλα εξήγησε σε δηλώσεις της σε τοπική εφημερίδα ότι άρχισε να δέχεται πιέσεις να γυρίσει το συντομότερο στην εργασία της, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι εργαζόταν ανασφάλιστη.

PostHeaderIcon Διαδικτυακή απάτη με εικονικές πωλήσεις αυτοκινήτων

 

Στην αναζήτηση ενός δράστη που κατάφερε να εξαπατήσει δυο άτομα για εικονικές πωλήσεις αυτοκινήτων βρίσκεται το Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος δράστης, όπως προέκυψε μετά από έρευνα της αστυνομίας, είχε καταχωρήσει το καλοκαίρι του 2010 αγγελίες πώλησης οχημάτων σε ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου.

Ενδιαφερόμενοι αγοραστές ήρθαν σε επαφή με τον υποτιθέμενο πωλητή, παρήγγειλαν δύο οχήματα, κατέθεσαν την προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό του δράστη αλλά στη συνέχεια δεν παρέλαβαν ποτέ τα αυτοκίνητα. Ο «πωλητής» κατάφερε με αυτό τον τρόπο να αποσπάσει συνολικά 6.905 ευρώ.


PostHeaderIcon Νομοσχέδιο για το κυνήγι

 
Νομοσχέδιο για το κυνήγι μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ενημερώνει ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης, με έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών Φώτη Κουβέλη και Νίκου Τσούκαλη αλλά και σε ερωτήσεις των Ανδρέα Μακρυπίδη (ΠΑΣΟΚ) και Βαϊτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ) για την προστασία του εθνικού πάρκου υγροτόπων Αμβρακικού. 
Όπως διευκρινίζει ο κ. Μωραΐτης, "ο νέος νόμος για το κυνήγι θα ενσωματώνει τις διεθνείς συμβάσεις και τις κοινοτικές οδηγίες και θα αναπροσαρμόζει και θα κωδικοποιεί το ποινολόγιο των παραβάσεων εισάγοντας την επιβολή διοικητικών προστίμων, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στη μείωση της λαθροθηρίας".

PostHeaderIcon καλημέρα!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin