Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Νομοσχέδιο για το κυνήγι

 
Νομοσχέδιο για το κυνήγι μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ενημερώνει ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης, με έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών Φώτη Κουβέλη και Νίκου Τσούκαλη αλλά και σε ερωτήσεις των Ανδρέα Μακρυπίδη (ΠΑΣΟΚ) και Βαϊτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ) για την προστασία του εθνικού πάρκου υγροτόπων Αμβρακικού. 
Όπως διευκρινίζει ο κ. Μωραΐτης, "ο νέος νόμος για το κυνήγι θα ενσωματώνει τις διεθνείς συμβάσεις και τις κοινοτικές οδηγίες και θα αναπροσαρμόζει και θα κωδικοποιεί το ποινολόγιο των παραβάσεων εισάγοντας την επιβολή διοικητικών προστίμων, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στη μείωση της λαθροθηρίας".

Ο υφυπουργός υπενθυμίζει ότι έχει εγκριθεί το έργο "Λειτουργία Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού" στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", συνολικού προϋπολογισμού 3.649.025 ευρώ για την εξαετία 2010-2015.

Με τα χρήματα αυτά εκτός από την ενίσχυση σε προσωπικό και την προμήθεια των απαραίτητων χερσαίων και πλωτών μέσων παρακολούθησης και φύλαξης, θα υλοποιηθεί και πρόγραμμα επιστημονικής παρακολούθησης των τύπων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τον περιορισμό της λαθροθηρίας και της λαθραλιείας και γι΄ αυτό διαθέτει σε καθημερινή βάση όλο το προσωπικό επόπτευσης και φύλαξης ενώ προετοιμάζει και ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin