Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon «Περιβαλλοντικοί Πρόσφυγες Θα φθάσουν τα 50 εκατομμύρια έως το 2020

 

Ενα ανθρώπινο ποτάμι αποτελούμενο από 50 εκατομμύρια «περιβαλλοντικούς πρόσφυγες» θα κατακλύσει τον Βορρά μέχρι το 2020, ως αποτέλεσμα της έλλειψης τροφίμων που θα προκληθεί από την κλιματική αλλαγή, προειδοποίησαν ειδικοί σε επιστημονικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον. 

«Το 2020 θα έχουμε 50 εκατομμύρια πρόσφυγες στις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου» είπε η Κριστίνα Τιράντο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προαγωγή της Επιστήμης. «Όταν οι άνθρωποι ζουν σε μή βιώσιμες συνθήκες, μεταναστεύουν» προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τόσο την ασφάλεια όσο και τη διαθέσιμη ποσότητα των τροφίμων. 


Η νότια Ευρώπη ήδη έχει έρθει αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση του αριθμού των μεταναστών από την Αφρική, πολλοί εκ των οποίων διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να διασχίσουν το Στενό του Γιβραλτάρ από το Μαρόκο προς την Ισπανία ή τη Μεσόγειο με αυτοσχέδιες βάρκες από τη Λιβύη και τη Τυνησία προς την Ιταλία.
«Ήδη πολλοί Αφρικανοί κινούνται προς την Ισπανία, τη Γερμανία και διάφορες χώρες της Μεσογείου, αλλά ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά όταν θα το πρόβλημα των τροφίμων θα επιδεινωθεί» είπε ο Γιούεν Τοντ του πολιτειακού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο οποίος συμμετείχε στο επιστημονικό πάνελ. Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, η ξηρασία, οι πλημμύρες, τα αέρια του θερμοκηπίου και τα χημικά στις καλλιέργειες επηρεάζουν άμεσα την ανθρώπινη τροφική αλυσίδα, είπαν οι επιστήμονες.
Ο Νόρμαν Μάιερς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης είχε χαρακτηρίσει το 2001 τους «περιβαλλοντικούς μετανάστες» ως ένα «νέο φαινόμενο που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή». «Πρόκειται για ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν έναν ασφαλή τρόπο ζωής στις πατρίδες τους, εξαιτίας της ξηρασίας, της διάβρωσης του εδάφους, της ερημοποίησης, της αποψίλωσης των δασών και άλλων περιβαλλοντικών προβλημάτων, σε συνδυασμό με συναφή προβλήματα από την αύξηση του πληθυσμού και της φτώχειας» έγραψε σε επιστημονικό περιοδικό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin