Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon ΄Ενα θέατρο που πάει όπου το χρειάζοντα​ι

untitled 
Η ιδέα της “κινητής” θεατρικής ομάδας, γέννημα θρέμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, είναι να προσφέρει τη χαρά του θεάτρου σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα ή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
Οι παραστάσεις δίνονται σε διαδρόμους ή σε δωμάτια ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ακόμα κι αν χρειάζεται να παίξουν το έργο για ένα και μόνο παιδί.
Εκτός από τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα, η ομάδα επισκέπτεται και άλλους χώρους όπου μπορεί να βρίσκονται παιδιά που έχουν ανάγκη από μια όμορφη θεατρική παράσταση, από λίγες στιγμές γέλιου, όπως φυλακές, προσφυγικούς καταυλισμούς και ειδικά σχολεία.


Εδώ και 8 χρόνια υπάρχει αυτή η “κινητή μονάδα” θεάτρου.
Είναι ένας μικρός θίασος που γυρίζει κουβαλώντας στην πλάτη τα σκηνικά, τα οποία ξεδιπλώνει στους θαλάμους για να αφηγηθεί παραμύθια σε μικρούς θεατές που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε ως το θέατρο.
Μέχρι σήμερα ο θίασος έχει ξεπεράσει τις 1.400 παραστάσεις. Φέτος, στον 9ο χρόνο της δράσης της, η ομάδα παρουσιάζει το έργο “Το αίνιγμα του Τρουλ”.
Το φετινό έργο όπως και τα έργα των περασμένων χρόνων, γράφτηκε από τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη έτσι ώστε να είναι “ευέλικτο” και να μπορεί να παρουσιαστεί σε μικρούς χώρους, χωρίς πολλά σκηνικά.
Η παράσταση “Το αίνιγμα του Τρουλ” παρουσιάζεται με μειωμένο εισιτήριο και στο θέατρο του Νέου Κόσμου, με σκοπό να καλυφθούν τα έξοδα των δωρεάν πραστάσεων που δίνονται στα νοσοκομεία και τα ιδρύματα.
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης, σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Χανιωτάκη, Νίκος Δεντάκης, Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος, Επιμέλεια Κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου, Παίζουν: Ντίνη Ρέντα, Κατερίνα Μαούτσου, Μάνος Στεφανάκης.
Θέατρο Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα.
Στάση Μετρό – Τραμ “Συγγρού – Φιξ.
τηλέφωνο: 210 92 12 900
Παραστάσεις Κυριακή στις 5 μ.μ.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin