Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Abdominal massage: Βρες την υγειά σου

Ποια είναι η αντανακλαστική σου κίνηση όταν αισθάνεσαι μικροπονάκια στην κοιλιά; Κάνεις ελαφρύ μασάζ, ακολουθώντας δεξιόστροφη πορεία. Με άλλα λόγια, εφαρμόζεις -άθελά σου- την τεχνική του κοιλιακού μασάζ. Γνώρισέ το και επίσημα!
Η ιατρική επιστήμη γνωρίζει ότι το 85% των ενηλίκων σήμερα υποφέρει από κάποιου είδους προβλήματα των εντέρων. Πολύ πιθανόν να το γνωρίζεις κι εσύ από προσωπική σου εμπειρία. Αν ενστικτωδώς κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου, τότε σίγουρα μπορείς να αναγνωρίσεις και το μέγεθος του προβλήματος, που σου στερεί ακόμα και τις κοινωνικές σχέσεις σου, αφού είναι τέτοια η μορφή του (πόνοι, φουσκώματα, πρηξίματα), που θα το σκεφτείς ακόμη και να βγεις με τους φίλους σου για φαγητό ή ποτό. Το μασάζ κοιλιάς και παχέος εντέρου μπορεί να δώσει τη λύση. 

Τι είναι
Πρόκειται για ένα θεραπευτικό μασάζ το οποίο εστιάζει στην περιοχή της κοιλιακής χώρας. Οι ειδικοί παρομοιάζουν το παχύ έντερο με το μέρος που στέλνουμε ό,τι δεν θέλουμε να υπάρχει στη ζωή μας. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στα τροφικά απόβλητα που μέσω του παχέος εντέρου οδεύουν προς την απομάκρυνση, αλλά και για τα συναισθηματικά απόβλητα, δηλαδή για κάθε συναίσθημα που δημιουργήθηκε μέσα μας, το οποίο δεν αποδεχόμαστε και δεν το θεωρούμε ευπρόσδεκτο στη ζωή μας. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι φόβοι, ο θυμός, η θλίψη που βιώνουμε. Μια τέτοια στάση ζωής, αν συνοδεύεται από έλλειψη σωματικής κίνησης και κακή διατροφή, οδηγεί σταδιακά στην εμφάνιση ασθενειών του παχέος εντέρου, όπως δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μετεωρισμό κ.ά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι το ταχύτερα αυξανόμενο αριθμητικά είδος καρκίνου στη σημερινή κοινωνία.
Πώς λειτουργεί
Η τεχνική που χρησιμοποιείται στο μασάζ κοιλιάς και παχέος εντέρου δρα με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζει τη διαδικασία ξεμπλοκαρίσματος και επανακινητοποίησης του παχέος εντέρου και γενικά της περιοχής της λεκάνης και τους κοιλιάς. Είπαμε, έπειτα από αυτή τη θεραπεία θα νιώσεις ξανά ξεκούραστη και ανάλαφρη, άσε δε που θα έχεις χωρέσει ξανά στα ρούχα σου. Μαζί με την υδροθεραπεία παχέος εντέρου και με την αποτοξινωτική διατροφή θεωρούνται ένα τριπλό εργαλείο ιδιαίτερα κατάλληλο για την αντιμετώπιση των περισσότερων προβλημάτων του εντέρου.
Πού στοχεύει
Στη δραστηριοποίηση του παχέος εντέρου, την αποβολή τοξινών, τη νευρομυϊκή αποφόρτιση της περιοχής, τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων της κοιλιακής χώρας, την αποφόρτιση αρνητικής ενέργειας , την επαναφόρτισή του και -δώσε προσοχή- τη σμίλευση της κοιλιάς.

Τι θεραπεύει
Καθώς τα εσωτερικά όργανα στην περιοχή της κοιλιάς είναι πολλά, πολλά είναι και τα συμπτώματα. Για παράδειγμα, τα συμπτώματα δυσλειτουργίας των εντέρων μπορεί να είναι αλλεργίες, ανορεξία, άσθμα, πονοκέφαλοι, κακοσμία του στόματος, έλλειψη συγκέντρωσης, κατάθλιψη, έκζεμα, κόπωση, τάση για φαγητό, αιμορροΐδες, δυσπεψία, αϋπνίες, ευερεθιστότητα, απώλεια μνήμης, προβλήματα περιόδου, ναυτία, προβλήματα προστάτη, στομαχόπονοι, πρήξιμο, ένταση και προβλήματα βάρους.
Πόσο χρόνο χρειάζεσαι
Σε 40 λεπτά περίπου θα είσαι έτοιμη να (υπο)δεχτείς την πρώτη αίσθηση ανακούφισης, αφού οι κυκλικές και εγκάρσιες κινήσεις των χεριών του ειδικού θα ελευθερώσουν το έντερό σου από ένα «βαρύ» φορτίο. Στη διάρκεια των επόμενων συνεδριών, θα δεις ότι τα συμπτώματα απομακρύνονται και σταδιακά θα νιώσεις άλλος άνθρωπος, ανάλαφρος και ξεκούραστος.


PostHeaderIcon 9 ξεχασμένοι παράδεισοι...

Σας παρουσιάζουμε εννιά κορυφαίους κατά τη γνώμη μας παραδεισένιους προορισμούς, που ευτυχώς ακόμα δείχνουν ξεχασμένοι από τον πολύ κόσμο.

Tristan da Cunha

tristan_da_cunha
Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα ηφαιστιογενών νησιών που έχει πάρει το όνομά του από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Tristaο da Cunha, που τα πρωτοεπισκέφθηκε το 1506.
Επίσημα, είναι το πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου και βρίσκεται στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό. Αποτελούμενο από διάφορα ακατοίκητα νησιά, ένα απρόσιτο νησί και τα νησιά Nightingale, φαίνεται να είναι χαμένο από τον κόσμο.

PostHeaderIcon Διακόσμηση : Πως να μεγαλώσετε τους χώρους σας

 
Εάν ζείτε σε ένα σπίτι με μικρά δωμάτια, συνήθως θα νιώθετε ότι είσαστε περιορισμένη και ότι οι χώροι σας είναι άβολοι. Όμως και γι’ αυτό το πρόβλημα υπάρχουν λύσεις. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τους χώρους αυτούς με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνονται πολύ μεγαλύτεροι.

PostHeaderIcon Γιατί οι άνδρες επιλέγουν τον πληρωμένο έρωτα;


Η ερώτηση μπορεί να ακούγεται απλοϊκή και η απάντηση αυτονόητη, αλλά δεν υπάρχει στην πράξη καμία ουσιαστική έρευνα για το προφίλ των ανδρών και τα κίνητρά τους για το πληρωμένο σεξ.

Πρόσφατη έρευνα στο Λονδίνο, που επιχείρησε να διασαφηνίσει τους λόγους που οδηγούν στην αναζήτηση του πληρωμένου έρωτα σε άνδρες που είχαν τέτοιες εμπειρίες στο παρελθόν, δίνει μια πρώτη εικόνα. Ανάμεσα στους λόγους ήταν η μοναξιά, η επιθυμία για «καθαρό σεξ», ενώ υπήρξαν ερωτηθέντες που δήλωσαν πως «δεν τρέχει τίποτα» ή «είναι σαν να πίνεις μια μπίρα».

Η πορνεία και το πληρωμένο σεξ φαίνεται πως διιστορικά από τις αρχαίες ιέρειες μέχρι τις παραδοσιακές γκέισες, αλλά και τα σύγχρονα πριβέ κλαμπ για τέτοιου είδους υπηρεσίες έλκουν την ανδρική φαντασία και ίσως όλοι οι άνδρες να ήθελαν αυτήν την εμπειρία, ακόμα και αν έχουν ηθικούς φραγμούς και δεν προχωρούν. Οι οίκοι ανοχής στη βιομηχανική κοινωνία και την αστική ηθική συνοδεύουν τη συσσώρευση πληθυσμών στις πόλεις και σχεδόν νομιμοποιούνται στη συνείδηση των αστικών κοινωνιών ως μια απαραίτητη υπηρεσία στην καταπιεσμένη Libido των ανδρών, όπου στο γάμο βλέπουν τη σύζυγο ως ... παιδομηχανή και λιγότερο σαν ερωμένη.

Η μαρξιστική εκδοχή αυτής της συμπεριφοράς είναι πως οι άνδρες πληρώνοντας το σεξ το απολαμβάνουν περισσότερο, γιατί το κάνουν αναγνωρίσιμο και ελεγχόμενο σε σχέση με το σεξ που ιδεολογικοποιείται συναισθηματικά, άρα δεν ελέγχεται. Το πληρωμένο σεξ έχει ίσως αυτή τη μαγεία που ενέχει η κρυφή υπεράξια του χρήματος, που ενώ συμβολικά είναι ένα απλό χαρτί ή ένα φτηνό μέταλλο ή μια πλαστική κάρτα, υποκρύπτει την τεραστία αγοραστική δύναμη που κάνει τους ανθρώπους ασφαλείς, αλλά και άπληστους ταυτόχρονα, σε βαθμό φόνου πολλές φορές.

Η σεξουαλική πράξη και για τα δύο φύλα, εκτός από την ασυνείδητη εντολή που υπάρχει από την εποχή της γένεσης, στηρίζεται και πυροδοτείται από τις σχέσεις εξουσίας και καθυπόταξης του άλλου, που στη πρωτόγονη μορφή και προπολιτισμική ιστορία είναι η μάχη του ισχυρότερου και υγιέστερου, απέναντι στον αδύνατο και ασθενή.

Στα ζώα η μάχη αυτή πολλές φορές είναι και θανατηφόρα, ενώ στους ανθρώπους, αν και λιγότερο επικίνδυνη, έχει και μια τέτοια διάσταση επίσης.

Ο άνδρας στη μάχη των φύλων και του οργασμού θα χάσει πάντα από το θηλυκό που μπορεί να διατηρεί τον οργασμό του απεριόριστα αλλά και αόρατα πολλές φορές, δίνοντάς του τη θέση του υποδεέστερου και αδύναμου σε μια μάχη που τα φαινόμενα απατούν, αφού η ανδρική κυριαρχία είναι καταγεγραμμένη ως δεδομένη και φυσική τάξη, όπου ο άνδρας είναι ενεργητικός και η γυναίκα παθητική και αδύναμη.

Σε αυτή την αγωνία του άνδρα που ενώ κοινωνικά είναι ισχυρός, αλλά στον έρωτα ανίσχυρος, η εξαγορά του οργασμού της γυναίκας στα πορνεία αλλά και σε σχέσεις, όπου η ηδονή έχει αντίτιμο με συμβολισμό οικονομικό, φαίνεται να ανακουφίζει τον άνδρα από την αγωνία του ποιος έχει τον έλεγχο του οργασμού.

Η εξαγορά του οργασμού της γυναίκας ξαναδίνει στον άνδρα μια ξεκάθαρη σχέση υποταγής του κατώτερου θηλυκού από το ανώτερο και δυνατό άρρεν, τροφοδοτώντας τη ζωική εντολή ferum feratum που στη πηγή της ασυνείδητης σεξουαλικής ηδονής μοιάζει να είναι η πιο έντονη, γιατί απλώς είναι αυτή που ακουμπά στις πρωτεϊκές αρχές της ηδονής πριν τις περιγράψουν ο λόγος, η γλώσσα και ο πολιτισμός.

Με απλά λόγια, ο άνδρας με το πρωτόγονο συναίσθημα και ένστικτο, προτιμά συνήθως αυτές τις σεξουαλικές σχέσεις που δεν εμπλέκονται με τις αξίες ηθικού πολιτισμού, όπου η γυναίκα δεν είναι πλέον μια παθητική ερωμένη αλλά και σύντροφος και μητέρα και φίλη.

Ο άνδρας στον οίκο ανοχής εκδικείται τη γυναίκα πόρνη, άπιστη και πολυγαμική, αφού στη καθημερινή του σχέση δεν μπορεί παρά να υποτάσσεται στον ανώτερο βιολογικά και ιδεολογικά οργασμό της γυναίκας, που σωματικά τον υποτάσσει αλλά και τελεολογικά τον καταβαραθρώνει, αφού αυτήν επέλεξε η φύση για το μυστήριο της αναπαραγωγής του είδους, άρα και του ίδιου του άνδρα που κάποια μητέρα τον γέννησε.
Άρα τον εξουσίασε, τον εκπαίδευσε, χωρίς να αποκαλύψει όμως τα μυστικά του οργασμού της.
 

πηγή

PostHeaderIcon Οικιακή κομποστοποίηση


Mια έξυπνη κίνηση που θα μπορούσε να βελτιώσει την καθημερινότητά μας είναι η οικιακή κομποστοποίηση. Τοποθετώντας έναν κομποστοποιητή, όπως ονομάζεται, στον κήπο ή το μπαλκόνι μας μπορούμε να αξιοποιήσουμε υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.
Eτσι λοιπόν, τρόφιμα, κλαδιά και άλλες οργανικές ουσίες δεν χρειάζεται πλέον να κατευθύνονται στη χωματερή, αλλά να χρησιμοποιούνται για την κατασκευή φυσικού λιπάσματος για τα φυτά μας.

PostHeaderIcon Εθισμός των Εφήβων στο Διαδίκτυο...


Είκοσι αγόρια (14-16ετων) με συμπτώματα εξάρτησης από το διαδίκτυο παρακολουθεί η επιστημονική ομάδα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του  Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού». Εξειδικευμένες ομάδες με παιδοψυχολόγους και παιδοψυχίατρους εφαρμόζουν γνωσιακές συμπεριφορηκές θεραπείες και ψυχοθεραπεία.

PostHeaderIcon Σβήνουν κάθε ίχνος Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

 
 
Μετά την Αγιά Σοφιά που την έχουν μετατρέψει σε πασαρέλα για επιδείξεις μόδας, οι Τούρκοι σβήνουν και κάθε ίχνος Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη καταστρέφοντας μνημεία και παραδοσιακά κτίρια ελληνικών ιστορικών οικογενειών και δασκάλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής, στο Φανάρι.

PostHeaderIcon Τα αναμμένα φώτα στο υπνοδωμάτιο διαταράσσουν τον ύπνο

 
Τα αναμμένα φώτα πριν από την ώρα του βραδινού ύπνου μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσουν σε επιδείνωσή του, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Endocrinology and Metabolism’.

H έρευνα υποδεικνύει ότι ο οργανισμός παράγει λιγότερη μελατονίνη, ορμόνη του ύπνου, όταν εκτίθεται στο φως.
Οι συνήθειες ύπνου έχουν συνδεθεί με ορισμένα είδη καρκίνου, αρτηριακή πίεση και διαβήτη.

Οι Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα μελατονίνης σε όσους εργάζονται με βάρδιες.

Ο τρόπος ζωής μπορεί ενδεχομένως να έχει αλλάξει όσον αφορά το ρυθμό ημέρας/νύχτας αλλά φαίνεται πως ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει αλλάξει.
Η μελατονίνη παράγεται από την επίφυση κατά τη διάρκεια της νύχτας και αρχίζει όταν σκοτεινιάζει.

Οι ερευνητές υπέδειξαν ότι το άναμμα των φώτων στο σπίτι καταστέλλει την παραγωγή της ορμόνης. Στην έρευνα, 116 άνθρωποι πέρασαν 5 μέρες σε δωμάτιο όπου ελεγχόταν η ποσότητα φωτός και ύπνου. Παρέμεναν ξύπνιοι 16 ώρες και κοιμόντουσαν 8 ώρες την ημέρα. Αρχικά οι εθελοντές εκτέθηκαν για 16 ώρες σε φως δωματίου τις ώρες που ήταν ξύπνιοι. Στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε 8 ώρες φωτισμού δωματίου το πρωί και 8 ώρες χαμηλού φωτισμού το βράδυ.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το ηλεκτρικό φως μεταξύ της δύσης και της ώρας του βραδινού ύπνου καταστέλλει έντονα τα επίπεδα μελατονίνης. Με χαμηλό φωτισμό παραγόταν μελατονίνη για 90 λεπτά περισσότερα την ημέρα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Joshua Gooley, από το νοσοκομείο Brigham and Women's και το Χάρβαρντ, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει πως η έκθεση στο φωτισμό δωματίου έχει δυνατή κατασταλτική επίδραση στη μελατονίνη. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να έχει επίδραση στην ποιότητα του ύπνου και στην ικανότητα του οργανισμού να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα γλυκόζης.
Τα αναμμένα φώτα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, επίσης μείωναν το επίπεδο παραγωγής της μελατονίνης.

Ο Dr Gooley, δήλωσε ότι δεδομένου ότι έχει προταθεί πως η χρόνια καταστολή μελατονίνης αυπάνει τον σχετικό κίνδυνο για ορισμένα είδη καρκίνου και ότι τα γονίδια υποδοχέων μελατονίνης έχουν συνδεθεί με τον διαβήτη 2, τα ευρήματα μπορεί ενδεχομένως να έχουν σημαντική εφαρμογή στην υγεία των εργαζομένων με βάρδιες.

πηγή : iatronet

PostHeaderIcon Καρκινική γραφή...

 
Ο χαρακτηρισμός "καρκινική επιγραφή" προέρχεται από την κίνηση του "καρκίνου" (κάβουρα), ο οποίος κινείται πλαγίως, και προκειμένου να προχωρήσει μπροστά πηγαίνει δεξιά-αριστερά-δεξιά-αριστερά. Διαβάζοντας μια καρκινική επιγραφή, το βλέμμα μας πηγαίνει από αριστερά προς τα δεξιά και μετά από τα δεξιά προς τα αριστερά, όπως δηλαδή θα κινείτο αν παρακολουθούσε έναν κάβουρα (καρκίνο) να προχωρά. Εξ ου και "καρκινική" επιγραφή.

PostHeaderIcon Ξέρεις να κλέψεις; (τη βασίλισσα της Αγγλίας)

Ξέρεις να κλέψεις; (τη βασίλισσα της Αγγλίας) 
«Ξέρεις να κλέψεις; Κλέψε. Δεν ξέρεις; Κάτσε στ’ αβγά σου», έλεγε η μάνα μου όταν με έπιαναν με σκονάκια στο σχολείο. Η Αγγλία είναι οργανωμένη έτσι ώστε να μην υπάρχουν ευκαιρίες για «παραστρατήματα». Αλλά και να υπήρχαν, οι Άγγλοι δεν τολμούν να παρακούσουν το σύστημά τους. Όχι επειδή δεν μπορούν. Eπειδή δεν θέλουν. Δεν το σκέφτονται. Δεν ξέρουν καν ότι μπορεί να γίνει. Και αφού όλοι μένουν ήσυχοι που ...μένουν ήσυχοι, τώρα που ανέβηκε και το VAT (σ.σ. ΦΠΑ), οι λοιποί φτωχοί πλην τίμιους-δε-μας-λες κομπιναδόροι μελετήσαμε πως: 

PostHeaderIcon Ψάρι με διαφανές...κεφάλι


PostHeaderIcon Θάνατος στις Σέρρες από τον ιό της νέας γρίπης

 
Το πρώτο θύμα του ιού της νέας γρίπης, φέτος, στην Ελλάδα είναι μία 55χρονη γυναίκα, η οποία άφησε το πρωί την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Σερρών, όπου νοσηλευόταν. 

PostHeaderIcon Δωρεάν τεστ ΠΑΠ...για όλες τις γυναίκες , 24-31 Ιανουαρίου

 

Με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, και δεδομένης της σταθερής προσήλωσης του Υπουργείου Υγείας στην ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα δωρεάν πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου. Συγκεκριμένα, από 24 έως 31 Ιανουαρίου 2011 σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, θα διενεργείται, δωρεάν και χωρίς ραντεβού, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προληπτική εξέταση (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες ανακοινώσε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβερδος προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως:

PostHeaderIcon Θεραπεία για το βουητό

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ίσως βρήκαν ένα είδος θεραπείας για το βουητό ή το «κουδούνισμα» που ακούν πολλοί άνθρωποι χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Σε πειράματα που έκαναν, διαπίστωσαν ότι μπορούν να εξαφανίσουν τον ενοχλητικό αυτό ήχο με δύο ταυτόχρονες ενέργειες: διεγείροντας το πνευμονογαστρικό νεύρο και ταυτόχρονα βάζοντας σε μεγάλη ένταση έναν ήχο υψηλών συχνοτήτων.

PostHeaderIcon 4η Έκθεση παιδικού & εφηβικού βιβλίου


Πότε;
28-31 Ιανουαρίου 2011
09:00-20:00
Πού;
Helexpo, Μαρούσι
Eίσοδος;
Δωρεάν!
 
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟΤ) διοργανώνουν, με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού – εφηβικού βιβλίου και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ), την 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι.
 

PostHeaderIcon Χανιά-Σύντομα στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού η βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου

 

Σύντομα θα ανοίξει για το κοινό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής της, η βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία στεγάζεται σε χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Δημήτρη Λειψάκη και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην ίδια σύσκεψη έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα υψηλά επίπεδα τα οποία κινήθηκε η δραστηριότητα των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων κατά το έτος 2010.
Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε, επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων 9.226 αναγνώστες και εγγράφηκαν 815 νέα μέλη.

Οι δανεισμοί εντός κι εκτός Βιβλιοθήκης έφτασαν τους 31.215, από τους οποίους οι 29.697 αφορούν σε έντυπο υλικό και οι 1.518 σε οπτικοακουστικό υλικό.
Χρήση διαδικτύου ( Ίντερνετ) έγινε από 1.331 αναγνώστες.

Στη συλλογή προστέθηκαν 1.398 τόμοι νέων βιβλίων, 30 τόμοι περιοδικών, 50 τόμοι εφημερίδων και 345 τεμάχια οπτικοακουστικού υλικού.

Αντίστοιχα από την Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, δανείστηκαν 18.013 τόμοι βιβλίων με εξωτερικό δανεισμό, εγγράφησαν 506 νέα μέλη και επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη 74 τμήματα σχολείων.
Στη συλλογή της προστέθηκαν με αγορά 540 τόμοι βιβλίων και 30 επιτραπέζια παιχνίδια.


PostHeaderIcon Δύο συναυλίες αφιερωμένες στον Νίκο Γκάτσο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 Ο Νίκος Γκάτσος με τον Μάνο Χατζηδάκι
Δύο συναυλίες αφιερωμένες στον Νίκο Γκάτσο θα δοθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 23 και 24 Ιανουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή και στιχουργού.

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.
 

PostHeaderIcon Aγνωστο είδος αρχαίου δεινοσαύρου

 
Ένα νέο είδος μικρόσωμου αλλά άγριου δεινοσαύρου, που έζησε πριν από περίπου 230 εκατ. χρόνια, στην ύστερη Τριασική περίοδο, μια εποχή που άρχισαν να αναδύονται οι δεινόσαυροι, ανακάλυψαν οι παλαιοντολόγοι. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους δεινοσαύρους που έχουν ποτέ βρεθεί.


PostHeaderIcon Οι 7 θανάσιμες ατάκες



Κουβέντες που δεν πρέπει να ξεστομίσετε στον σύντροφό σας

Τι πρέπει να λέμε στον αγαπημένο μας και τι να κρατάμε για τον εαυτό μας σε μια σχέση; Οι παρακάτω ατάκες μπορεί να προκαλέσουν ρήξη σε μια σχέση, γι’ αυτό προσέξτε να μην τις πείτε στον αγαπημένο σας!

PostHeaderIcon Μάνα και κόρη βασάνιζαν ζώα και ζούσαν ανάμεσα στα πτώματα τους

 
Μητέρα και κόρη συνελήφθησαν αφού βασάνισαν δεκάδες ζώα…και ζούσαν ανάμεσα στα πτώματά τους!

Η 54χρονη Faith Ross και η 23χρονη Francesca Maselli είχαν ένα σπίτι…τρόμου, στο χωριό Rockville που βρίσκεται στην επαρχία Nassau στις ΗΠΑ, όπου ζούσαν παραμελημένα μαζί τους, σκυλιά, γάτες, πουλιά και νυφίτσες, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα adespoto.gr.

PostHeaderIcon Γερμανική μπύρα...4500 ετών

 

Με μια τεράστια εγκατάσταση παρασκευής μπύρας, η οποία θα χρησίμευε για τελετουργικούς σκοπούς, συνδέει ο ερευνητής Hans-Peter Stika (Πανεπιστήμιο Hohenheim, Στουτγάρδη) την αποκάλυψη χιλιάδων ψημένων καρπών κριθαριού στη θέση Eberdingen-Hochdorf της νότιας Γερμανίας. Οι καρποί, που είχαν εντοπιστεί πριν από μια δεκαετία σε έξι ειδικά κατασκευασμένους λάκκους, είχαν προβληματίσει για χρόνια τους επιστήμονες. Μόλις πριν από τρεις ημέρες όμως, και μέσω της ανακοίνωσης του Stika, προέκυψε ότι το σημείο δεν ήταν τίποτε άλλο από μια βιοτεχνική εγκατάσταση παραγωγής βύνης για μια σκούρα, ξινή και κάπως καπνισμένη μπύρα, η οποία μάλιστα εξαγόταν σε διάφορες περιοχές από τους Κέλτες κατοίκους της θέσης.

PostHeaderIcon Η ομορφιά του έρωτα...


PostHeaderIcon «Φάκελος Κύπρου».... Στο «φως» στα τέλη Ιανουαρίου το πόρισμα για την τουρκική εισβολή

 


Τέλος Ιανουαρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για την προδοσία της Κύπρου, από την έρευνα που διεξήγαγε η Κυπριακή Βουλή.

Πρόκειται για τον περίφημο «Φάκελο της Κύπρου», ο οποίος μετά από 36 χρόνια αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αλλά και για το πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τον Ιούλιο του 1974.

PostHeaderIcon Βρήκαν θεραπεία στην αλλεργία του σπέρματος


Ένα σπάνιο σύνδρομο που εμφανίζεται σε άνδρες και προκαλεί συμπτώματα γρίπης αμέσως μετά την εκσπερμάτωση, το Σύνδρομο Μεταοργασμικής Νόσου, ίσως οφείλεται σε αλλεργία που έχει το άτομο στο ίδιο του το σπέρμα και να θεραπεύεται με κοινή μέθοδο υποευαισθητοποίησης που χρησιμοποιούν οι αλλεργιολόγοι.

PostHeaderIcon «Χρυσάφι» κόστισαν οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες δημόσιων οργανισμών

Server-espa
Εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η κατασκευή διαδικτυακών πυλών δημόσιου τομέα, τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς,συντάξεις και περιορίζει τις δημόσιες δαπάνες στην παιδεία, στην υγεία και στην κοινωνική πολιτική.

PostHeaderIcon Jaga V29:κινητό Ειδικά σχεδιασμένο για ηλικιωμένα άτομα και παιδιά.

Το νέο Κινητό τηλέφωνο της JAGA V29 είναι ειδικά σχεδιασμένο για ηλικιωμένα άτομα και παιδιά. Έχει μεγάλα πλήκτρα και ευδιάκριτα γράμματα σε σχέση με τα υπόλοιπα τηλέφωνα της αγοράς.



Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε 2 διαφορετικές κάρτες SIM σε μία συσκευή (Dual SIM standby). Πρόσβαση στο δίκτυο, ώστε να επιτρέπονται οι κλήσεις και τα μηνύματα, θα έχει ένας αριθμός κάθε φορά. 

PostHeaderIcon 15 τρόποι χρήσης της ...οδοντόκρεμας


Οδοντόκρεμα: λευκαίνει, φωτίζει, αποκαθιστά και προστατεύει το σμάλτο των δοντιών... Αλλά οι δυνατότητες καθαρισμού της οδοντόπαστας είναι θαυματουργές για πολλά πράγματα πέρα από τα δόντια μας.
Τα ίδια συστατικά που κάνουν μαργαριταρένια την οδοντοστοιχία μας μπορεί να απαλύνουν και κάποιες κοινές ασθένειες, να κάνουν λαμπερά κάποια αντικείμενα, ή ακόμη και να μας απαλλάξουν από λεκέδες και όξινες μυρωδιές. Δοκιμάστε αυτά τις δεκαπέντε κόλπα με μια λευκή οδοντόκρεμα και θα δείτε ενα σωληνάριο να κάνει θαύματα.

PostHeaderIcon Οδηγήστε οικονομικά


Αν για εσάς οικονομία σημαίνει συντήρηση του αυτοκινήτου σε αραιά χρονικά διαστήματα, το κόστος αυτής της τακτικής θα το πληρώσετε στο... βενζινάδικο, αφού είναι σίγουρο ότι το αυτοκίνητό σας θα παρουσιάσει αυξημένη κατανάλωση καυσίμου. Αντίθετα κινήσεις όπως η αλλαγή λαδιών, μπουζί και φίλτρων αέρα, λαδιού και βενζίνης, η ευθυγράμμιση του μπροστινού συστήματος και η πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος των απαραίτητων σέρβις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης του αυτοκινήτου σας κατά 4% και κατά συνέπεια στον περιορισμό του οικονομικού κεφαλαίου που... απορροφά ο τετράτροχος σύντροφός σας. Πιο συγκεκριμένα τη μεγαλύτερη επίδραση στην κατανάλωση καυσίμου έχουν τα μπουζί και ακολουθούν το φίλτρο αέρα και το μπροστινό σύστημα του αυτοκινήτου, η κακή ρύθμιση του οποίου, με βάση τους υπολογισμούς των κατασκευαστών ελαστικών, μπορεί να επιβαρύνει την κατανάλωση από 1 ως 2%.

PostHeaderIcon Στην Ελλάδα ο άνθρωπος δεν αγοράζεται, ούτε πωλείται...

 
 Αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή εμπορευματοποίησης ανθρωπίνων οργάνων είναι οι έλληνες ειδικοί επιστήμονες. «Το ζήτημα είναι ηθικό.Τα ανθρώπινα όργανα δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο συναλλαγής.

O άνθρωπος δεν αγοράζεται ούτε πωλείται» . Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) καθηγητής κ.Ι.Βλαχογιάννης είναι απόλυτος:«Πέραν της ηθικής πλευράς, μια τέτοια πράξη στην εφαρμογή της δεν εμπεριέχει ίχνος δικαιοσύνης.Αυτοί που το προπαγανδίζουν είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν επιθυμούν να “χτυπήσουν” τη μαύρη αγορά,αλλά να νομιμοποιήσουν την παράνομη πράξη,τη στιγμή μάλιστα που τα κέντρα τα οποία κάνουν μεταμοσχεύσεις παρανόμως ξεφυτρώνουν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας.Ολες αυτές οι προτάσεις είναι εκ του πονηρού...».

Ο κ.Βλαχογιάννης διαβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα παράνομες μεταμοσχεύσεις ανθρωπίνων οργάνων δεν γίνονται.«Μπορεί να είμαστε χαμηλά στη λίστα σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα οργάνων προς μεταμόσχευση,αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι γίνονται στην Ελλάδα μεταμοσχεύσεις χωρίς σύννομες διαδικασίες» επισημαίνει.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΕΟΜ,οι έλληνες υποψήφιοι λήπτες οργάνων για μεταμόσχευση είναι 1.185 (1.080 νεφρού,66 ήπατος,24 καρδιάς,15 πνεύμονα).Κάθε χρόνο εντάσσονται στη λίστα αναμονής 200 νέοι ασθενείς υποψήφιοι λήπτες οργάνων,ενώ περίπου άλλοι 30,οι οποίοι περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μόσχευμα,χάνουν τη ζωή τους.Οι δότες οργάνων προς μεταμόσχευση στην Ελλάδα είναι 63 στα δέκα εκατομμύρια πληθυσμού,τη στιγμή που στην Πορτογαλία είναι περίπου 400.


PostHeaderIcon Δοκιμή: ZTE V9 το φθηνότερο επώνυμο tablet που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά


Το ZTE V9 είναι το φθηνότερο επώνυμο tablet που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Έχει τα καλά του και τα κακά του, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review μας.

PostHeaderIcon Πολύ ώρα στον υπολογιστή κάνει κακό στην καρδιά


Σίγουρα τα παιχνίδια στον υπολογιστή και η τηλεόραση δεν είναι κατά ανάγκη ανθυγιεινά, όπως αναφέρει ο δικός μας Emmanuel Stamatakis, επιδημιολόγος από το University College London στο Health Magazine. Ωστόσο αυξάνεται σχεδόν κατά το διπλάσιο ο κίνδυνος μιας καρδιακής προσβολής από μια καθημερινή χρήση της οθόνη για τέσσερις ώρες σε σχέση με μια χρήση των δύο ωρών ή λιγότερο. Ακόμα και η ενασχόληση με τα σπορ δύσκολα μπορεί να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση.

PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Στέλνει καρτ ποστάλ σε γάτα!


Απίστευτο και όμως αληθινό! Μία αδέσποτη γάτα που έχει βρει καταφύγιο στο αεροδρόμιο του Manchester στη Βρετανία, είναι ο παραλήπτης μιας σειράς καρτ ποστάλ.

Η τελευταία μάλιστα που έλαβε ήταν για τα Χριστούγεννα που είχε αποσταλεί από τη Βενετία. Όπως λέει εκπρόσωπος του αεροδρομίου, η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει πολύ γέλιο αλλά και ερωτήματα για το ποιος είναι ο μυστηριώδης αποστολέας…

Πηγή: newsbomb.gr

PostHeaderIcon “Με είδα να στέκομαι, απέναντι!”


Η Κάρυ Κάιζερ, πάντα αισθανόταν μισή. Η ζωή της έμοιαζε με παζλ που του λείπει ένα κομμάτι. Μία «αόρατη» δύναμη και μια σειρά από συμπτώσεις την έσπρωξαν να αναζητήσει την αλήθεια. Μέχρι που μια μέρα την συνάντησε μπροστά της: στην απέναντι πλευρα του δρόμου στεκόταν... ο εαυτός της!!

PostHeaderIcon «Ροζ» πολιτικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν τον κόσμο

 
Τα πολιτικά σκάνδαλα αποτελούσαν ανέκαθεν την αποκάλυψη της διαφθοράς, το ξεμπρόστιασμα προσωπικοτήτων με ισχύ στην πολιτική ζωή του τόπου και την υποβίβαση της ίδιας της πολιτικής. Τα «ροζ» πολιτικά σκάνδαλα μπορεί να μεταφραστούν ως μία καλή ευκαιρία να πουλήσουν φύλλα οι εφημερίδες, να αμαυρώσουν το όνομα του «άτακτου πολιτικού» και κατ’επέκταση το κόμμα από το οποίο προέρχεται ή ως μία ακόμα προέκταση ενός ουσιαστικότερου πολιτικού σκανδάλου, με σκοπό μάλιστα συχνά να αποπροσανατολίσουν από αυτό.

PostHeaderIcon Πόσιμο νερό σε 2 λεπτά;


Ένα ταξίδι του στη Ζάμπια έδωσε στον ερευνητή Timothy Whitehead μια ιδέα για τη δημιουργία πόσιμου νερού σε μικρό χρονικό διάστημα.

PostHeaderIcon Τεχνολογικές καινοτομίες στην καθημερινότητά μας την επόμενη 5ετία

  • Αναμένεται αντικατάσταση των σημερινών μπαταριών, από άλλες που χρησιμοποιούν τον αέρα που αναπνέουμε, προκειμένου να αντιδράσουν με μέταλλα υψηλής ενεργειακής πυκνότητας. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τους ερευνητές θα είναι μια ελαφριά, ισχυρή και επαναφορτιζόμενη μπαταρία ικανή να τροφοδοτεί οτιδήποτε, από ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι τις καταναλωτικές συσκευές.

PostHeaderIcon Ανοιχτό Πανεπιστήμιο : Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο οι καθηγητές του...

 

 Από τον Οκτώβριο έχουν να πληρωθούν οι διδάσκοντες στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα, γίνονται σκέψεις ακόμα και για να σταματήσει η βαθμολόγηση των εργασιών των φοιτητών.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Γιώργος Θεοδωρίδης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου διδασκόντων Ανοιχτού Πανεπιστημίου, δήλωσε ότι στους εργαζόμενους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου δεν έχει καταβληθεί ούτε το δώρο Χριστουγέννων.

PostHeaderIcon Πρεμιέρα Zeitgeist III : Moving Forward

Σήμερα στις 19:00.το απόγευμα, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν , δωρεάν, το «Zeitgeist: Moving Forward» στο Κινηματοθέατρο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ", (Εθνικής Αμύνης 2 - Απέναντι από τον Λευκό Πύργο),σε μια μοναδική προβολή.

Στην Αλεξανδρούπολη, η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στον Κινηματογράφο "ΗΛΥΣΙΑ", στις 11 το πρωί, με είσοδο ελεύθερη.

PostHeaderIcon Εισβολή σε server νοσοκομείου λόγω... Call of Duty!


Γράφαμε πριν από δύο και πλέον μήνες για μια ένοπλη ληστεία με λεία τέσσερα κιβώτια που περιείχαν αντίτυπα του Call of Duty: Black Ops. Απ' ό,τι φαίνεται, το συγκεκριμένο game σπρώχνει αρκετό κόσμο σεπαράνομες δραστηριότητες. Το νέο κρούσμα έλαβε χώρα στο New Hampshire των ΗΠΑ.

PostHeaderIcon Έτοιμο για διάθεση το Service Pack 1 των Windows 7


Όπως όλα δείχνουν, το Service Pack 1 για τα Windows 7 είναι γεγονός. Στέλεχος της Microsoft Ρωσίας φέρεται να επιβεβαίωσε ότι το πακέτο ανανεώσεων έχει ήδη αποσταλεί στους OEMs (original equipment manufacturers) και απομένει η διάθεσή του στο ευρύ κοινό.

PostHeaderIcon Η 'χρυσή' επένδυση του Bono

 
Χρυσή αποδείχτηκε η σκέψη του διάσημου τραγουδιστή του συγκροτήματος U2 του Βοno να αγοράσει το 1,5% των μετοχών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Η κίνηση της Goldman Sachs να τονώσει τα οικονομικά του facebook εκτίναξε τα κέρδη του τραγουδιστή στο κόκκινο.

PostHeaderIcon Τι θα κάνατε αν έκλεινε το Facebook;


Μάλλον ζω σε άλλο πλανήτη μιας και μόλις τώρα έμαθα ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε βούιξε το ίντερνετ από μια φήμη ότι στις 15 Μαρτίου 2011 θα σταματούσε τη λειτουργία της η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Το Mashable έστειλε email ζητώντας επίσημη ενημέρωση από στελέχη του Facebook και φυσικά έλαβε αρνητική απάντηση.

PostHeaderIcon Διπύρηνα τα νέα iPhone 5 και iPad2;

iPad a4 chip
Σύμφωνα με πληροφορίες του αξιόπιστου AppleInsider τα επόμενα μοντέλα κινητών και tablet της Apple, iPhone 5 και iPad 2 αντίστοιχα, θα ενσωματώνουν διπήρυνο-πολυπήρυνο επεξεργαστή ARM Cortex-A9 μπαίνοντας και αυτά με τη σειρά τους στη μάχη των πυρήνων (ουσία ή marketing;). Πιστεύετε ότι η Apple θα κάνει πάλι τη διαφορά;

Πηγή: techblog.gr

PostHeaderIcon Τα καλά της γυναικείας απιστίας!

Πιστεύαμε πως η πολυανδρία που επιλέγουν ορισμένα θηλυκά ζώα (περιλαμβανομένων των ανθρώπων) δεν προσφέρει κανένα εξελικτικό πλεονέκτημα. Μια νέα έρευνα σε ψάρια έρχεται να αποδείξει το αντίθετο

PostHeaderIcon Νομίζετε ότι ξέρετε τι ζώδιο είστε; Λάθος…

Αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στο χώρο της αστρολογίας … Αστρολόγοι υποστηρίζουν , ότι λόγω του ότι η θέση του ήλιου σε σχέση με συγκεκριμένους αστερισμούς, μετατοπίστηκε , άλλαξαν και οι ημερομηνίες, που καθορίζουν τι ζώδιο είμαστε.

Μάλιστα σύμφωνα με αστρολόγους ,  οι ημερομηνίες που καθορίζουν το ζώδιο και ισχύουν μέχρι σήμερα  είναι λάθος καθώς λόγο της ταλάντωσης του άξονα περιστροφής της Γης, τα άστρα έχουν μετατοπιστεί στον ουρανό από τότε που αναπτύχθηκε η αστρολογία.

Και αυτό σημαίνει ότι οι ημερομηνίες στις οποίες αντιστοιχούν τα ζώδια είναι σχεδόν ένα μήνα λάθος.

«Η αστρολογία μας λέει ότι ο Ήλιος βρίσκεται στην τάδε θέση, ενώ η αστρονομία λέει ότι βρίσκεται σε άλλη θέση» σχολιάζει στο LiveScience o Τζο Ράο, αστρονόμος του Πλανητάριου Χέιντεν της Νέας Υόρκης και συντάκτης του Space.com.

PostHeaderIcon Η εποχή των διπύρηνων κινητών μόλις ξεκίνησε


Τα πρώτα μοντέλα σε λίγο καιρό στα χέρια μας

Αν έχετε παρακολουθήσει τις ανακοινώσεις των προϊόντων της φετινής CES, θα έχετε διαβάσει για τα επερχόμενα διπύρηνα κινητά της LG και της Motorola. Αν νομίζετε όμως ότι θα αργήσουμε να τα δούμε από κοντά κάνετε λάθος.

Εδώ και μερικές ώρες έχουμε στα χέρια μας δύο LG Optimus 2X που χρησιμοποιούν το διπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 2 στο 1GHz με λειτουργικό Android 2.2.1.;Αν και οι δύο συσκευές είναι δείγματα προ-παραγωγής και δεν έχουν τελική έκδοση της ROM, η απόκρισή τους είναι εξαιρετική και η LG φαίνεται πως έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τόσο σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής όσο και επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών.

Πηγή: newsbeast.gr

PostHeaderIcon Παράξενοι νόμοι σε όλο τον κόσμο

 5.0.2
- ΗΠΑ, California, Chico(δημοτικός νόμος):
Η πυροδότηση πυρηνικού όπλου στα όρια του Δήμου τιμωρείται με πρόστιμο $500.
Τόσο αυστηρά; Γιατί δεν τον χτυπάτε με χάρακα στο χέρι;

- ΗΠΑ, California, Los Angeles(δημοτικός νόμος):
Απαγορεύεται στους σκύλους να ζευγαρώνουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από εκκλησίες. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο $500 και φυλάκιση 6 μηνών.
Εκτός κι αν τα σκυλιά έχουν εξομολογηθεί πριν τη πράξη…


PostHeaderIcon Είναι τρελός: Τρισδιάστατη προβολή χωρίς γυαλιά (video)


ΔΕΙΤΕ: Τη συσκευή του Francois Vogel


Το παλικάρι του βίντεο βρήκε ένα τρόπο να βλέπει 3D χωρίς γυαλιά. Η συσκευή του λειτουργεί μονάχα σε οθόνη 120Hz.

PostHeaderIcon H οστεοπόρωση στον ανδρικό πληθυσμό

 
Η ελλιπής ενημέρωση για την οστεοπόρωση και τα σχετιζόμενα με αυτή κατάγματα στον ανδρικό πληθυσμό είναι σήμερα παρόμοια με την ελλιπή ενημέρωση που υπήρχε 50 χρόνια πριν για την ίδια νόσο στο γυναικείο πληθυσμό.Οι άνδρες δεν συνειδητοποιούν ότι η «σιωπηλή επιδημία» της οστεοπόρωσης επηρεάζει και το φύλο τους και ότι τα οστά τους καθίστανται πιο λεπτά, πορώδη και εύθραυστα κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής

PostHeaderIcon flashback...Χαλκίδα


PostHeaderIcon Έκθεση: «Κωνσταντινούπολη 1900- Φωτογραφικό Οδοιπορικό του T. Wild»

 
Τα νερά του Βοσπόρου, οι επιβλητικές γέφυρες, το πολύβουο λιμάνι, οι εντυπωσιακοί δρόμοι και άλλες όψεις της Κωνσταντινούπολης των αρχών του 20ού αιώνα, παρουσιάζονται σε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Κωνσταντινούπολη 1900- Φωτογραφικό Οδοιπορικό του T. Wild».

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin