Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κινηματογράφος : Κάθε ψέμα κρύβει μια αλήθεια

 

Ο διακεκριμένος ψυχίατρος Πάβελ Γιόσεκ πρόκειται να τιμηθεί με το «Memory of the Nation» από την κυβέρνηση της Τσεχίας, για το επιστημονικό έργο του και την προσφορά του στην πατρίδα. Τόσο η όμορφη γυναίκα του όσο και η γοητευτική κόρη του είναι πολύ χαρούμενες για αυτό το βραβείο. Όμως ο Λούντεκ, ο γαμπρός του, ο οποίος εργάζεται στην ερευνητική ομάδα που κινηματογραφεί τη ζωή του Πάβελ, ανακαλύπτει ότι ο πεθερός του βρισκόταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας πίσω στα χρόνια της Κομμουνιστικής Τσεχοσλοβακίας.


Ο Πάβελ, παρά την επικείμενη βράβευσή του, δεν είναι και τόσο ηθικά άμεμπτος όσο πολλοί πιστεύουν, καθότι στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες ενώ στη συνέχεια συμπορεύτηκε με το καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Η οικογένεια του Γιόσεκ και οι κοντινοί τους φίλοι προσπαθούν τώρα να δουν πως θα διαχειριστούν αυτά τα θέματα, που θα προκύψουν. Ένα δράμα για την οικογένεια και τις πολιτικές μιας χώρας, για το ρόλο της μνήμης στις σχέσεις, αλλά και γι’ αυτό της ζήλιας, της υπεροψίας, της αγάπης, της πίστης και της προδοσίας.

Η ταινία του Γιαν Χρεμπέκ εξετάζει πώς το παρελθόν δεν ανακόπτει το παρόν κυρίως σε χώρες, όπου τα μυστικά ήταν τρόπος ζωής και η προσωπική και επαγγελματική επιτυχία μπορούσε να εξαρτηθεί από μια καλά δομημένη και ενιαία γραμμή, που είχε καθοριστεί είτε ήταν αληθινή είτε ψεύτικη.

Σκηνοθεσία: Jan Hrebejk
Σενάριο: Petr Jarchovsky
Μουσική: Ales Brezina
Πρωταγωνιστούν: Lenka Vlasakova, Daniela Kolarova, Martin Huba, Milan Mikulcik, Antonin Kratochvil, Petra Hrebickova, Ladislav Chudik, Anna Simonova, Martin Schulz, Isao Onoda


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin