Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πέρασαν 64 χρόνια από το θάνατο του Αλ Καπόνε


Όταν ακούει κανείς το όνομα Αλ Καπόνε, αμέσως του έρχονται στο μυαλό εικόνες από γκανγκστερικές ταινίες, παράνομα καταγώγια με κρυμμένα ποτά, πολυβόλα όπλα, μαφιόζικα ''χτυπήματα'' και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, καθώς η ζωή του πιο διαβόητου γκάνγκστερ όλων των εποχών ήταν συνυφασμένη με αυτά.

Σαν σήμερα λοιπόν, συμπληρώνονται 64 χρόνια από το θάνατο του ''βασιλιά του εγκλήματος'', Αλ Καπόνε.
Ο Καπόνε, εκμεταλλεύτηκε την ποτοαπαγόρευση που ίσχυε στις ΗΠΑ και κατάφερε, μέσω του λαθρεμπορίου ποτών, να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του και να αναδειχθεί σε έναν από τους ισχυρότερους κακοποιούς της χώρας.

Από τον έλεγχο δε, των στοιχημάτων, των οίκων ανοχής και από άλλες παράνομες δραστηριότητες, το 1927, η περιουσία του υπολογιζόταν στα 100.000.000 δολάρια.

Ο Καπόνε, γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1899 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ενώ ήταν το τέταρτο από τα εννέα παιδιά των Ιταλών μεταναστών, Γκαμπριέλε Καπόνε και Τερεζίνα Ραΐολα.

Στην ηλικία των 14 ετών ήταν ήδη μέλος 2 συμμοριών, στους ''Μαχαιροβγάλτες'' του Μπρούκλιν και στους ''Σαράντα κλέφτες Τζούνιορς.''

Στη συνέχεια, έγινε μέλος της συμμορίας του Μανχάταν, ''Πέντε σημεία.''

Με τη μετάβασή του στο Σικάγο, έγινε υπαρχηγός της συμμορίας, ενώ πέντε χρόνια μετά, το 1925, έγινε ο αρχηγός της συμμορίας ύστερα από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τότε αρχηγού, Τζόνι Τόριο.

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια στην ιστορία του Καπόνε, είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν να του προσάψουν τίποτα καθώς δεν υπήρχαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία και τελικά, όταν τα κατάφεραν να τον συλλάβουν, οι κατηγορίες που του απέδωσαν ήταν η φοροδιαφυγή και η παράνομη οπλοφορία.

Συνελήφθη το 1929 και καταδικάστηκε σε διετή κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε εννέα μήνες αργότερα λόγω καλής διαγωγής.

Στο μεταξύ είχαν αρχίσει και οι διαδικασίες για την προσαγωγή του σε δίκη με αφορμή την σφαγή του Αγίου Βενέδικτου.

Τελικά, ο Καπόνε απέφυγε την φυλακή, ενώ κλήθηκε να πληρώσει μόνο 5.000 δολάρια.

Η δράση του συνεχίστηκε μέχρι που το 1931, ύστερα από πολύχρονες έρευνες του επιθεωρητή Ουίλσον, ο Καπόνε καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Το 1932 μεταφέρθηκε στις φυλακές της Ατλάντα και στη συνέχεια σε αυτές του Αλκατράζ.

Αποφυλακίστηκε το 1939 και πέθανε στις 25 Ιανουαρίου του 1947, από ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι του στην Φλόριντα.

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin