Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Φεβρουαρίου
(
568
)
-
▼
Φεβ 21
(
40
)
- Κανιβαλισμός: ο απαγορευμένος καρπός
- Οι πύλες της κολάσεως: ένα περίεργο φαινόμενο
- Facebook: Oι "αρνητές" του
- Ξηλωθείτε! Κάθε Έλληνας χρωστάει 31.000 ευρώ
- Οι γυναίκες προτιμούν τις λιχουδιές από το σεξ!
- Οικονομική κρίση και αυτοκτονίες στην Ελλάδα
- Φάρμακα από τη φύση
- Περίεργες αλήθειες για τα θαλάσσια ζώα
- Η καθιέρωση του «ΟΚ» στην παγκόσμια γλώσσα!
- Όταν το διάστημα ασχολείται με την μοναδική Ανάφη
- “Solar trackers”… το μέλλον στα φωτοβολταϊκά
- Είμαστε οι 3οι σε όλη την Ευρώπη ...σε βρωμιά
- Eγκυμοσύνη, επιλόχεια κατάθλιψη και η θέση του πατέρα
- Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα: Η "νόσος των υπολογιστών"
- Ψηφιακά φροντιστήρια για τις πανελλαδικές εξετάσεις
- Το μυστήριο του ανθρώπου που έζησε 256 χρόνια!
- Άνοιξε πανηγυρικά το Μουσείο του Καΐρου
- Ο χρόνος στο διαδίκτυο...
- Το πρώτο χορτοφαγικό χασάπικο!
- Το status στο Facebook του έσωσε τη ζωή!
- Φάτε ψάρια για πιο λαμπερό χαμόγελο
- Ελληνικό γιαούρτι «Τσομπάνη» από τούρκικη εταιρεία...
- Πάνω από 500 δισ. δολ. το ετήσιο κόστος των ΗΠΑ γι...
- Ο πεσιμισμός μειώνει την αποτελεσματικότητα των φα...
- Οι κάτοχοι ενός τηλεφωνικού αριθμού, πέθαναν μυστη...
- Ένα τρομακτικό μουσείο στη Ρωσία
- Απο την Αίγυπτο με αγάπη…(Video)
- Τα αναψυκτικά τύπου Cola επικίνδυνα για καρκίνο;
- Φτιάξτε βιβλίο...το Facebook σας...
- Μήνυση Ελληνο αμερικανού κατά Κέβιν Κόστνερ
- Γυναίκα χρειάζεται 1 εκατομμύριο φίλους στο Facebo...
- Space Beer
- Φιλικές αλλαγές για τους gay από το Facebook
- Λίμνη Βιστωνίδα: θανατώνονται δεκάδες σπάνια πτηνά
- Στους 93 οι νεκροί από τη γρίπη
- Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στη Τουρκία
- Γρεβενά: Καταγγελία φρίκης - Σκότωσαν, έψησαν και ...
- ΙΝΔΙΑ: Καταδίκασαν εις θάνατον... τον μοναδικό επι...
- "Χτύπημα" με μολότοφ στη Super League
- Καλημέρα...
-
▼
Φεβ 21
(
40
)
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Φεβρουαρίου
(
568
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
“Solar trackers”… το μέλλον στα φωτοβολταϊκά
5:00 μ.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Ολοένα και πιο ανταγωνιστικό τείνει να γίνει το επενδυτικό περιβάλλον στον τομέα των φωτοβολταϊκών λόγω της αναμενόμενης μείωσης των τιμών απορρόφησης του «πράσινου» ρεύματος ,γεγονός που καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη αναζήτησης της βέλτιστης λύσης από τους επενδυτές, η οποία θα αποφέρει τη μέγιστη δυνατή ενεργειακή και, κατ’ επέκταση, οικονομική απόδοση. Επιλέγοντας σύγχρονους τρόπους εγκατάστασης ο επενδυτής φωτοβολταϊκών μπορεί να έχει μέχρι και 40% παραπάνω απόδοση.
«Τα φωτοβολταϊκά είναι επένδυση»τονίζει ο κος Ιωάννης Πατσόπουλος ,εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Mechatron. «Θα πρέπει ο επενδυτής να έχει ένα μέρος των χρημάτων που θα διαθέσει γι αυτήν και να μη λειτουργεί με τη λογική κόβω κόστος για να βγω χαμηλότερα. Θα πρέπει να αναζητήσει τη βέλτιστη λύση η οποία θα αποφέρει τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Tα συστήματα «ιχνηλάτησης του ήλιου» αναγνωρίζονται πλέον ως ο σύγχρονος τρόπος κατασκευής Φ/Β.» επισημαίνει.
Τα συστήματα «ιχνηλάτησης του ήλιου» είναι γνωστά στην αγορά ως “solar trackers” και παρακολουθούν την τροχιά του ήλιου, έτσι ώστε κάθε στιγμή η θέση του Φ/Β να οδηγεί σε μέγιστη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.
Ακολουθώντας την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η Mechatron ανέπτυξε τη σειρά συστημάτων παρακολούθησης της τροχιάς του ήλιου Atlas Solar.
Ένας ηλιοστάτης αποτελεί μια μηχανολογική διάταξη που παρακολουθεί την πορεία του ήλιου στον ουρανό. Η θέση του ήλιου στον ουρανό ποικίλει ανάλογα με την ώρα της ημέρας, όπως επίσης και με τις εποχές. Η παρακολούθηση της τροχιάς του μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το ποσό της συνολικά παραγόμενης ηλιακής ενέργειας, καθώς και το ποσό της ενέργειας που παράγεται κατά τις κρίσιμες περιόδους ζήτησης του συστήματος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας από σταθερές εγκαταστάσεις είναι πολύ μικρότερη έναντι των ηλιοστατών λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας της μέρας.
Συγκριτικά με τις σταθερές βάσεις, τα συστήματα ιχνηλάτησης παρουσιάζουν μέχρι και 40% μεγαλύτερη απόδοση, κάτι το οποίο καθιστά πλεονεκτική μια τέτοια επένδυση όσον αφορά την οικονομική απόδοση σε βάθος χρόνου. Το παραπάνω ποσοστό βασίζεται σε μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε λειτουργία για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
Οι συσκευές που αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια αποδίδουν καλύτερα όταν είναι κατάλληλα προσανατολισμένες προς τον ήλιο, και συνεπώς οι ηλιοστάτες μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα αυτών των συσκευών έναντι οποιασδήποτε σταθερής εγκατάστασης. Η πολυπλοκότητα του συστήματος βέβαια, ανεβάζει το κόστος της εγκατάστασης, ωστόσο αυτό αντισταθμίζεται από την επιπλέον παραγωγή ηλιακής ενέργειας.
Συνυπολογίζοντας δε,το κόστος κτήσης, το κόστος συντήρησης, και το κόστος λειτουργίας με την ενεργειακή απόδοση, η εγκατάσταση ενός πραγματικά σύγχρονου συστήματος solar tracker είναι κατά πολύ επικερδέστερη της εγκατάστασης ενός συστήματος «παλαιού τύπου», δηλαδή με σταθερή βάση.
«Αν το αρχικό ποσό που καλείται να διαθέσει ο επενδυτής για μια σταθερή εγκατάσταση είναι Χ και το ποσό για ένα σύστημα ιχνηλάτησης είναι Ψ –κατά 60.000 η 70.000 ευρώ περισσότερο-τότε σε μια εικοσαετία θα αποσβέσει 600.000 με 700.000 ευρώ» μας διαβεβαιώνει ο κος Πατσόπουλος.
Η εταιρία Mechatron είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία κατασκευής solar tracker που έχει καταφέρει, αξιοποιώντας το τμήμα επιστημονικής έρευνας που διαθέτει και την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών, να παρουσιάσει στην αγορά προϊόντα που εξασφαλίζουν μέγιστη απόδοση, μηδενική συντήρηση, 20 χρόνια εγγύηση και ταυτόχρονα ανταγωνιστική τιμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα από τα μισά tracker που έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας ανήκουν στη σειρά Atlas της Mechatron.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου