Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Στους 93 οι νεκροί από τη γρίπη

 
Πέντε νέα θύματα προστέθηκαν το Σαββατοκύριακο και η μακάβρια λίστα περιλαμβάνει πλέον 93 νεκρούς από τον Α (Η1Ν1) 2009.

Το τελευταίο διήμερο, εισήσθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας όλης της χώρας 15 ακόμη ασθενείς - επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης - με το συνολικό αριθμό όσων νοσηλεύονται σε εντατική μονάδα να ανέρχεται σε 126.

Αντι - ιϊκά

Στο μεταξύ, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σανακοινώθηκε ότι το πλαίσιο αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης, η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων σε ασθενείς όπου υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατόν.

Από τη Δευτέρα , τα φαρμακεία όλης της χώρας, που δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα αντι  -ιϊκών φαρμάκων, μπορουν να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων με απλό πρωτόκολλο παραλαβής την απαραίτητη ποσότητα αντι - ιϊκών φαρμάκων προς δωρεάν διάθεση, τηρώντας απλό αρχείο των αντιστοίχων ιατρικών συνταγών.

Υπενθυμίζει ότι για τους ασθενείς που πληρούν τις ενδείξεις θεραπείας, η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων πραγματοποιείται δωρεάν από τα Φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας με απλή ιατρική συνταγή.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin