Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πάνω από 500 δισ. δολ. το ετήσιο κόστος των ΗΠΑ για τον άνθρακα

Πάνω από 500 δισ. δολ. το ετήσιο κόστος των ΗΠΑ για τον άνθρακα 

Το βέβαιο είναι ότι το Harvard Medical School, δεν θα τύχει δωρεών από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, μετά την τελευταία του μελέτη που πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει από το επιστημονικό περιοδικό Annals of the New York Academy of Sciences και έχει συγγράψει ο Δρ Paul Epstein, διευθυντής του Harvard Medical School Center για την Υγεία και το Διεθνές Περιβάλλον μαζί με έντεκα άλλους συντάκτες.

Η ανάλυση αποτυπώνει μια πρώτη πλήρη λογιστική κοστολόγηση της ανάλυσης του κύκλου ζωής του άνθρακα καθώς και τις πολλαπλές επιπτώσεις από την εξόρυξη, τη μεταφορά και την καύση του άνθρακα σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.


Η έκθεση του Χάρβαρντ εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του κύκλου ζωής του άνθρακα και των αποβλήτων που παράγονται κοστίζουν στις ΗΠΑ το ένα τρίτο ή πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Κάθε στάδιο του κύκλου ζωής του άνθρακα από την εξόρυξη, τη μεταφορά, την επεξεργασία και την καύση του δημιουργεί μια ροή αποβλήτων και μεταφέρει πολλαπλούς κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον.


Μισό τρισεκατομμύριο δολάρια είναι ένα μεγάλο ποσό και η μελέτη του Χάρβαρντ δίνει μια συντηρητική εκτίμηση του πραγματικού κόστους του άνθρακα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι επιπτώσεις που διαπιστώθηκαν είναι ζημιές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τη δημόσια υγεία από τις εκπομπές NOx, SO2, PM2.5 και υδραργύρου.


Η μελέτη αυτή θέτει νέα μέτρα σύγκρισης για τη συζήτηση των επιλογών σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο ενέργειας στις ΗΠΑ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin