Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Φάρμακα από τη φύση

Η λύση για τα διάφορα δερματικά προβλήματα που μας ενοχλούν κατά καιρούς μπορεί να βρεθεί στη φύση. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως γίνεται να απαλλαχτείτε από τον ενοχλητικό κνησμό που συνοδεύει το τσίμπημα του κουνουπιού ή τις οσμές των ποδιών χωρίς να καταφύγετε σε χημικά προϊόντα;
Το χλωρό τριφύλλι
Το χλωρό τριφύλλι είναι η λύση για δερματοπάθειες, τσιμπήματα και αλλεργίες. Περιέχει πολλές βιταμίνες και είναι αποτελεσματικότερο όταν είναι χλωρό. Δε θεωρείται θεραπευτικό αλλά ανακουφιστικό και πολλών χρήσεων. Αν συνδυαστεί σε μείγμα 50% με ανά 25% τσουκνίδα και βασιλικό γίνεται αποτελεσματικότερο ως ρόφημα. Θεωρείται αντιφλεγμονώδες και χρησιμοποιείται ως πρώτη και εύκολη λύση σε τσιμπήματα εντόμων, μέσω της τριβής των χλωρών του φύλλων με το δέρμα.

Ο βασιλικός
Ο βασιλικός δρα εναντίον των κουνουπιών. Αν τρίψετε φύλλα βασιλικού στο σώμα σας, θα έχετε μια πρόσκαιρη απομάκρυνση των κουνουπιών, αλλά και ανακούφιση από τη φαγούρα. Για πιο σίγουρα αποτελέσματα κάντε ένα μίγμα με 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου βασιλικού, 5 σταγόνες λεβάντας και 20 γραμμάρια οινοπνεύματος. Ανακατέψτε καλά και ψεκάστε το στο σώμα σας. Έτσι, θα τονωθεί ο οργανισμός σας και μαζί με τα έντομα θα φύγει το άγχος και η κατάθλιψη.
Το φασκόμηλο (Σάλβια)
Αντιμετωπίζει τον ιδρώτα και τις οσμές των ποδιών και κατ’ επέκταση των παπουτσιών. Γεμίστε μια λεκάνη με άφθονο απόσταγμα φασκόμηλου και λίγο κέδρου, όπως και 5 γραμμάρια πρόπολης. Κάντε ποδόλουτρο για 5 λεπτά και αφού σκουπίσετε καλά τα πόδια σας, κάντε επάλειψη με 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου φασκόμηλου, διαλυμένου σε αμυγδαλέλαιο και οινόπνευμα. Ρίξτε σε όλα τα παπούτσια σας, κατά διαστήματα, από μία σταγόνα αιθέριου ελαίου φασκόμηλου.
Δάφνη και τσουκνίδα
Η δάφνη και η τσουκνίδα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της τριχόπτωσης και των αδύνατων μαλλιών. Θα χρειαστείτε 20 γραμμάρια αιθέριου ελαίου δάφνης το οποίο θα αναμείξετε σε γυάλινο βάζο με 200 γραμμάρια απόσταγμα τσουκνίδας και 100 γραμμάρια αποστάγματος φασκόμηλου. Μετά από το λούσιμο και σκούπισμα των μαλλιών σας απλώστε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια τους κάνοντας κυκλικές εντριβές από τρία μέχρι πέντε λεπτά., δύο φορές την εβδομάδα. Οι έγκυες πρέπει να προσέχουν τα προϊόντα δάφνης ενώ στα παιδιά εφαρμόζονται οι μισές δόσεις.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin