Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δολοφονήθηκαν λύκος και αρκούδα στην Β. Ελλάδα

 Δολοφονήθηκαν λύκος και αρκούδα στην Β. Ελλάδα

Δύο άγρια ζώα βρέθηκαν νεκρά από ανθρώπινο χέρι τις τελευταίες ημέρες στην Βόρεια Ελλάδα, όπως καταγγέλλει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του «Αρκτούρου».

Στον Έβρο, λύκος θανατώθηκε από πυροβολισμό σε περιοχή 2χλμ από το χωριό Μεταξάδες. Τον «Αρκτούρο» ενημέρωσε πολίτης, ενώ την περιοχή επισκέφτηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης για να κάνει αυτοψία και να συλλέξει τα απαραίτητα γενετικά δείγματα.

Επίσης, θανατωμένη αρκούδα βρέθηκε στο Δ.Δ Παλιούρας του Δήμου Δεσκάτης του νομού Γρεβενών. Η Ομάδα του Αρκτούρου που επισκέφτηκε την περιοχή βρήκε το ζώο πρόχειρα θαμμένο στους νότιους πρόποδες του όρους Καμβούνια.

Το ζώο, σύμφωνα με περίοικους και κτηνοτρόφους της περιοχής, θανατώθηκε τουλάχιστον ένα μήνα πριν από πυροβολισμό.  Πρόκειται για ένα ενήλικο και μεγαλόσωμο ζώο το οποίο θάφτηκε στο σημείο που θανατώθηκε από εργαζομένους του Δασαρχείου Δεσκάτης. Η επιφανειακή ταφή του ζώου προκάλεσε αλλοιώσεις που δεν επέτρεψαν αναλυτικότερη νεκροψία.

Οι παράνομοι φόνοι αποτελούν μια από τις σημαντικότερες απειλές για τα απειλούμενα μεγάλα σαρκοφάγα της χώρας μας. Το 2010 επιβεβαιώθηκαν 2 παράνομοι φόνοι αρκούδων και 4 παράνομοι φόνοι λύκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δολοφονία των μεγάλων σαρκοφάγων της χώρας μας, αρκούδας και λύκου, απαγορεύεται σύμφωνα με τη νομοθεσία και οι παραβάτες τιμωρούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Αρκτούρος» έχει καταγράψει με την πολύτιμη βοήθεια πολλών πολιτών περισσότερες από 300 αρκούδες στο Εθνικό Μητρώο της Αρκούδας και 50 στο αντίστοιχο του Λύκου.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin