Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon «Επιστράτευση» στη Θεσσαλονίκη για τα σκουπίδια


Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε τη συνδρομή μηχανοκίνητων μέσων του Στρατού, προκειμένου να καταφέρει η πόλη να απαλλαγεί από τους τόνους απορριμμάτων που την έχουν κατακλύσει.


Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης έχει ήδη έρθει σε επαφή και συµφωνία µε την ηγεσία των Ενόπλων ∆υνάµεων προκειµένου να παραχωρηθούν στον ∆ήµο µηχανοκίνητα µέσα που διαθέτει ο Στρατός και να συνδράµουν στο δύσκολο έργο της αποκοµιδής.

Σύμφωνα με τον αντιδήµαρχο Καθαριότητας Στάθη Αβραµίδη, στους δρόµους και ταπεζοδρόµια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται περισσότεροι από 1.000 τόνοι σκουπιδιών, καθώς τα 55 από τα 73 απορριµµατοφόρα του Δήμου παραµένουν καθηλωµένα λόγω βλάβης.

Ο κ. Αβραµίδης εκτιµά ότι εφόσον «επιστρατευτούν» οχήµατα του Στρατού, η πόλη θα καθαρίσει µέσα στην ερχόµενη εβδοµάδα.

Ταυτόχρονα η διοίκηση του ∆ήµου διερευνά και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Ήδη έχει εγκριθεί από την περιφέρεια η απόφαση για συνεργασία µε εξωτερικά συνεργεία, ώστε να επισκευαστούν τουλάχιστον άλλα δέκα απορριµµατοφόρα.

Επιπλέον, εξετάζεται η δυνατότητα να προµηθευτεί ο δήµος ανταλλακτικά, ώστε να µπορέσουν να κάνουν επισκευές τα συνεργεία του δήµου.

Πηγή: tanea.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin