Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Καπνιστές...οι νέοι εχθροί της πατρίδος

 
Οριστικό και αμετάκλητο «όχι» στο κάπνισμα, κατόπιν ρητής πρωθυπουργικής εντολής.

Οι νέοι εχθροί της πατρίδος, οι καπνιστές. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν αποτύχει παταγωδώς στη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, θα πάρουν το αίμα τους πίσω με τον αντικαπνιστικό νόμο. Έτσι δεν πειράζει αν είσαι κλέφτης, λαθρέμπορος, απατεώνας, εκβιαστής, φοροφυγάς, έμπορος ναρκωτικών, αρκεί να μην είσαι καπνιστής. Και ρουφιάνος αν είσαι δεν τρέχει τίποτα. Είσαι χρήσιμος καθώς θα καταδίδεις και κανέναν καπνιστή.
Στη σύσκεψη που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο πρωθυπουργός έκοψε το… τσιγάρο σε όλους τους καπνιστές. Επεσήμανε στον υπουργό του ότι δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης του νόμου ή αναπροσαρμογής του και δεν δέχθηκε καμία άλλη εκδοχή, πλην εκείνης της πλήρους εφαρμογής του νόμου που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, και μάλιστα χωρίς καμία παρέκκλιση.

Ενδεχομένως είναι ο πρώτος νόμος από συστάσεως ελληνικού κράτους, που τυγχάνει της ρητής δέσμευσης ενός πρωθυπουργού για την πλήρη εφαρμογή του. Αναδεικνύεται σε πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, που σχετίζονται με τον αντικαπνιστικό νόμο και την απόλυτη εφαρμογή του, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου.«Τέρμα τα ψέματα. Ότι κάπνισαν τους τελευταίους μήνες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ, κάπνισαν. Ο αντικαπνιστικός νόμος, που προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους χωρίς καμία εξαίρεση, θα εφαρμοστεί ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας.

Βρήκατε την ώρα να το κόψετε. Ενδεχόμενη μείωση της κατανάλωσης θα οδηγήσει σε λιγότερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό και η απαγόρευση του σε μπαρ, εστιατόρια, καφέ θα οδηγήσει σε πτώση του τζίρου των καταστημάτων, σε ανεργία χιλιάδες ανθρώπους καθώς και σε μειωμένα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Ψιλά γράμματα, ο νόμος δεν γίνεται παρά να εφαρμοστεί σε μια τόσο ευνομούμενη πολιτεία.

Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος κατόπιν συζήτησης και κατάθεσης προτάσεων από πολλούς συναρμόδιους υπουργούς, η απόφαση ήταν ξεκάθαρη. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα αυξηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί». Ειδικότερα, πιθανότατα προστίθενται στα κλιμάκια ελέγχου και άλλοι 800 υπάλληλοι της επιθεώρησης εργασίας και 40 στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.Έτσι, «εκτός από το Λιμενικό, τη Δημοτική Αστυνομία και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, η επιτήρηση του νόμου θα γίνεται κεντρικά από το Υπουργείο Υγείας και θα υπάρχουν αναφορές για το ποιος ελέγχει, ποιος δεν ελέγχει, για το ποιος εφαρμόζει και ποιος δεν εφαρμόζει» είπε ο κ. Λοβέρδος. Όπως έγινε επίσης γνωστό, θα ενταθεί ταυτόχρονα και η καμπάνια ενημέρωσης για τη διακοπή του καπνίσματος σε σχολεία, νοσοκομεία, μαιευτήρια και τον στρατό.

Όλες οι δυνάμεις του έθνους έναντι του κινδύνου της νικοτίνης και της πίσσας. Μέχρι και προσλήψεις προβλέπω να γίνονται, καθώς δεν θα επαρκούν οι υπάλληλοι για τον έλεγχο.

Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη.

Θα συζητηθεί και με τους εκπροσώπους της τρόικας και ως πρώτο θέμα στην επόμενη σύνοδο κορυφής. Είμαστε στην άκρη του γκρεμού και τώρα θυμηθήκαμε αφήσαμε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό. Εκτός κι αν όλο το σκηνικό στήνεται για να συνηθίζουμε στις απαγορεύσεις. Σήμερα σου κόβουν το κάπνισμα, αύριο το βήχα, μεθαύριο το μισθό, σε μια βδομάδα κάθε ελπίδα…

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε το κάπνισμα όλοι για να κάνουμε αντίσταση;


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin