Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Φιλέτο ψαριού με πράσα

 
Υλικά : 

Για τα πράσα:
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), σε πολύ λεπτές ροδέλες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (με το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού κάρι απαλό (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός


Για το ψάρι:

4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φιλέτα πέρκας ή φέτες σφυρίδας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
1½ κουτ. γλυκού κάρι απαλό (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 κουτ. σούπας αγελαδινό γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας γάλα

Διαδικασία:

Πράσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, πασπαλίζουμε με αλάτι (για να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν αργά χωρίς να ροδίσουν) και τα μαγειρεύουμε για 8 - 9 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρι (αν το βάλουμε), αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τα πράσα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε κατά μέρος, ώσπου να τα χρησιμοποιήσουμε.

Ψάρι: Αλευρώνουμε τις φέτες ψαριού. Επειδή σε κανένα οικειακό τηγάνι δεν χωρούν και οι 4 φέτες ψαριού ταυτόχρονα, τότε ακολουθούμε την ίδια διαδικασία βάζοντας 2 φέτες κάθε φορά και μοιράζοντας τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να μαγειρευτούν σωστά. Ζεσσταίνουμε λοιπόν το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες ψαριού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κάρι (αν βάλουμε), αλάτι, πιπέρι και το νερό, ανακατεύουμε απαλά τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει το ψάρι και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού. Ανακινούμε το τηγάνι για να απλωθεί παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τα πράσα.

Τι πίνουμε:
Η γλύκα του πράσου και η αντίστοιχη γλύκα της πέρκας ή της πεσκανδρίτσας θα μας οδηγήσουν σε ένα καλά οινοποιημένο και μέτρια αρωματικό Sauvignon Blanc, που θα δέσει και με το κάρι αν τελικά το χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin