Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ελληνοτουρκικό φόρουμ με …τουρκική επιχειρηματική ισχύ…

ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 

Περισσότερες από 100 επιχειρήσεις της Τουρκίας δήλωσαν ήδη συμμετοχή ενώ τελευταία στιγμή κάνουν πίσω ελληνικές επιχειρήσεις.
 
Με την τουρκική επιχειρηματικότητα να ακολουθεί μια πολιτική αλληλογνωριμίας και διείσδυσης στην ελληνική αγορά προετοιμάζεται στην Κομοτηνή το δεύτερο ελληνοτουρκικό φόρουμ στις 14 και 15 Ιανουαρίου, για το οποίο η πληροφόρηση είναι συγκρατημένη. 

Περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες της Τουρκίας δήλωσαν ήδη εγγράφως το ενδιαφέρον τους, για να λάβουν μέρος στη δεύτερη διοργάνωση επί ελληνικού εδάφους.
Την ίδια στιγμή ελληνικές επιχειρήσεις υποχωρούν κι αποχωρούν από τη διοργάνωση, παρά την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος, λόγω αλλαγής των θεματικών ενοτήτων που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν στο φόρουμ. Στόχος του 2ου επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας, όπως είχε κοινοποιηθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, είναι να δώσει τη δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, τροφίμων, δομικών υλικών, επίπλων, γεωργικών προϊόντων, μεταφορών και υπηρεσιών να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν επίπεδα συνεργασίας.

Πανελλαδικά οι συμμετοχές είναι πολύ λίγες, όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος, εκφράζοντας βέβαια την αισιοδοξία του ότι τελικά το εγχείρημα θα έχει επιτυχία. Όπως δήλωσε σχετικά στο «Χρόνο», «όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε το δεύτερο ελληνοτουρκικό φόρουμ πιστέψαμε στο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Δυστυχώς φτάσαμε στο παρά πέντε και διαπιστώνουμε ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις αποχωρούν. Από την Τουρκία περισσότερες από 100 επιχειρήσεις δήλωσαν ενδιαφέρον, όμως όχι στις θεματικές ενότητες που θέσαμε προς συζήτηση, δηλαδή τουρισμό, γεωργικά προϊόντα, γεωργικά μηχανήματα, έπιπλα. Υπάρχουν βέβαια και άλλες ενότητες, αλλά αυτές είναι οι βασικές. Πιστεύω όμως ότι θα υπάρχει συμμετοχή. Στο πρώτο ελληνοτουρκικό φόρουμ στην Αδριανούπολη έγιναν μόνο ομιλίες και όχι στρόγγυλα τραπέζια, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν. Εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να κάνουμε στρογγυλά τραπέζια για να προκύψουν και αποτελέσματα».

Κάλεσμα συμμετοχής από Επιμελητήρια της χώρας

Η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας θα βρεθούν στο επίκεντρο του 2ου επιχειρηματικού φόρουμ, που υλοποιείται μεταξύ των δύο χωρών και θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Ιανουαρίου 2011, σε ξενοδοχείο της πόλη μας. Διοργανωτές του φόρουμ με θέμα την «Περιφερειακή οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας & Τουρκίας» είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ένωση Τουρκικών Επιμελητηρίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο της Αδριανούπολης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας.
Ήδη επιμελητήρια ανά τη χώρα απευθύνουν προσκλήσεις συμμετοχής στα μέλη τους, να ενισχύσουν τη διοργάνωση με τη συμμετοχή τους και να αναζητήσουν εμπορικά διέξοδα για τις επιχειρήσεις τους. Πρόσφατα παράδειγμα το Επιμελητήριο Καβάλας, που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τα μέλη του, ότι πραγματοποιείται  στην Κομοτηνή το 2ο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας και Τουρκίας.

Διαβαλκανικό φόρουμ προτείνει ο Αργύρης Αργυρόπουλος

 
Το 2ο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικό για όλες τις επιχειρήσεις, που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματικές σχέσεις με Τούρκους και Έλληνες ομολόγους τους αντίστοιχα. Παρουσιάσεις, συζητήσεις και κυρίως τετ α τετ συναντήσεις θα προωθήσουν το εμπόριο και την ανάπτυξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Επίσης πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων από επιχειρήσεις των δύο χωρών για να διερευνηθούν και να αποτυπωθούν τα πεδία συνεργασίας.

«Τα αποτελέσματα της διοργάνωσης σίγουρα δεν θα βγουν την επόμενη μέρα, θα προκύψουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Όμως εμείς θα επιδιώξουμε και θα συνεχίσουμε και για μελλοντικές διοργανώσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ Αργύρης Αργυρόπουλος, ο οποίος πρότεινε το επόμενο επιχειρηματικό φόρουμ να έχει βαλκανικό και όχι μόνο ελληνοτουρκικό χαρακτήρα

πηγή : ellas2

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin