Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ντενίζ Οζγκούν, όπως λέμε... Ο Τούρκος Γκουζγκούν!!!


 
 
Ο νεαρός Τούρκος φοιτητής με το όνομα Ντενίζ Οζγκούν φαίνεται να ζήλεψε τη δόξα του δικού μας Γκουζγκούνη και ξεκίνησε να γυρίζει ταινίες ερωτικού περιεχομένου μέσα στο πανεπιστήμιο του στην Κωνσταντινούπολη. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να απολυθούν τρεις καθηγητές από το πανεπιστήμιο.
 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο πανεπιστήμιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης (το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία της Τουρκίας) στο τμήμα Σκηνοθεσίας και Ταινιών, ο εν λόγω φοιτητής ενημέρωσε ότι η πτυχιακή του θα έχει θέμα μια ταινία σεξ. Οι καθηγητές του μετά από κάποιους αρχικούς δισταγμούς, του έδωσαν το πράσινο φως και ο Οζγκούν, ξεκίνησε να γυρίζει ασύστολα την ταινία. 
 
Πρωταγωνιστούσαν όμορφες αιθέριες υπάρξεις. Κάποιες τουρκάλες συμφοιτήτριες του Οζγκούν και κάποιες δίμετρες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βουλγαρία. Φυσικά και ο ίδιος ο φοιτητής τόσο σαν σκηνοθέτης, όσο και σαν... πρωταγωνιστής, ενώ οι φήμες που θέλουν την πανεπιστημιούπολη να είναι ο χώρος των γυρισμάτων, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

“Σκοπός μου ήταν να βάλω το θεατή στη ψυχολογία του πρωταγωνιστή μιας τέτοιας ταινίας. Δεν είναι απλά μια ταινία σεξ. Είναι μια σύνθετα ψυχολογική ταινία” δήλωσε ο Οζγκούν στην εφημερίδα του πανεπιστημίου και άρχισαν να γελάνε και τα μάρμαρα. Κάπου εκεί όμως το θέμα πήρε διαστάσεις και ξεκίνησε ο πανικός. Οι γονείς κάποιων φοιτητών το έμαθαν και το κατήγγειλαν στην αστυνομία, η οποία ύστερα από εντολή του εισαγγελέα, κατάσχεσε το υλικό του φοιτητή, και έβαλε λουκέτο στο τμήμα του Πανεπιστημίου.
 
Πέρα από τη πλάκα όμως το περιστατικό αυτό έφερε για άλλη μια φορά στο φως, τη σύγκρουση μεταξύ των παραδοσιακών αξιών και του σύγχρονου τρόπου ζωής αλλά και σκέψης στην Τουρκία.
 
Σε μεγάλο μέρος της χώρας εξακολουθούν να τηρούν αυστηρούς ηθικούς κώδικες, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται το αλκοόλ, τα ρούχα πρέπει να είναι προσεγμένα και συντηρητικά και το σεξ είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί ανοιχτά.

Όμως, στην Κωνσταντινούπολη, πολλοί άνθρωποι έχουν φιλελεύθερη στάση απέναντι στο σεξ, το αλκοόλ και τις τέχνες. Μπορεί κάποιος εύκολα να βρει ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις τέχνης εξίσου προκλητικές και πειραματικές, όπως σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο μάλιστα, οι επισκέπτες που συμμετείχαν σε κάποιες εκθέσεις σε τρεις αίθουσες τέχνης στην Πόλη, δέχθηκαν επίθεση από εξοργισμένους φανατικούς, μόνο και μόνο επειδή κατανάλωναν αλκοόλ στο δρόμο, έξω από την έκθεση. Ενώ ένας εκδότης που μετέφραζε ερωτική ευρωπαϊκή λογοτεχνία δικάστηκε πέρυσι και τελικά αθωώθηκε.
 
Το πανεπιστήμιο Bilgi, θεωρείται από τα πιο φιλελεύθερα στη χώρα. Ήταν μάλιστα μεταξύ των πρώτων Πανεπιστημίων που αγνόησαν την απαγόρευση των μουσουλμάνων γυναικών που φορούν μαντίλα στην πανεπιστημιούπολη.

  πηγή : onalert
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin