Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
-
▼
Ιανουαρίου
(
1371
)
-
▼
Ιαν 10
(
59
)
- Πρωταθλητές στο εξωσχολικό διάβασμα οι Έλληνες μαθ...
- Γιατί οι σιδηροδρομικές γραμμές έχουν αυτό το εύρος;
- Πλωτό ξενοδοχείο...«Κιβωτός»
- Οι πλημμύρες απειλούν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο
- Κούκου το αρκουδάκι... :P
- Never a frown…
- Η Εθνική συνείδηση του Πλάτωνα και η αφύπνιση του ...
- Εκπτώσεις Ιανουάριος 2011. Ψωνίζουμε σωστά και έξυ...
- Η απόλαυση της μουσικής και η ντοπαμίνη
- Το ψυγείο που σκέφτεται...
- Κτίρια φαντάσµατα ...
- Πως άλλαξε η Barbie σε μία δεκαετία
- Υπάρχει ζωή στους υπονόμους του Las Vegas...
- Συσκευασία προειδοποιεί για ληγμένα τρόφιμα
- Τι κάνει στο σώμα μας το σεξ!
- Διάλλειμα για διαφημίσεις...
- Ηράκλειο: Θησαυρός αξίας 350.000€ κρυμμένος σε ψυγ...
- Οταν η Ελλάδα μετρούσε τα άστρα...
- ο Καλός καταναλωτής... (video)
- Lidl: Στα 100 εκατ. το ποσό επένδυσης για το 2011
- Εύκολοι τρόποι για να διαπιστώσετε αν τα προιόντα ...
- Ένοχος...
- Αναζητώντας τον Τούρκο μέσα μας ...
- flashback... Kαισαριανή 1924
- Μήπως το Facebook θα είναι η επόμενη dot-com φούσκα;
- Μαμούθ βρέθηκε στη χερσόνησο Γιαμάλ !
- Αντί για USB… βακτήρια!
- Ελληνοτουρκικό φόρουμ με …τουρκική επιχειρηματική ...
- Κινδυνεύει να σβήσει από λιγνίτη ο ΑΗΣ Μελίτης
- Ενεργειακό Πιστοποιητικό Κτιρίων: από σήμερα υποχρ...
- Το πράσινο τσάι ‘ασπίδα’ κατά της νόσου Alzheimer
- Κάντε το σπίτι σας... εστιατόριο!
- Περισσότεροι οι νεκροί σε τροχαία. Τι δείχνουν τα ...
- Ντενίζ Οζγκούν, όπως λέμε... Ο Τούρκος Γκουζγκούν!!!
- Κατά 15 λεπτά το λίτρο ακριβότερα από το Βρετανό π...
- "Τιμήθηκε" το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ...
- Οι 100 μεγαλύτερες προσβολές σε ταινίες...
- Το αδιέξοδο της υπερπληροφόρησης στην εποχή μας...
- Οι αθλοπαιδιές στην Αρχαία Ελλάδα αποτελούν τους π...
- Γ. Μανιάτης: “O ορυκτός πλούτος της χώρας εκτιμάτα...
- Οι Τουρκάλες στην Γερμανία εφαρμόζουν «βία» στους ...
- Η Τουρκία ετοιμάζει την επίβλεψη του Αιγαίου για τ...
- Δημοσκόπηση για τους σημαντικότερους Έλληνες καλλι...
- «Το μέλλον ανήκει στα πλωτά αιολικά πάρκα»
- Μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης σκοτώθηκε στο Νταρφούρ
- Η σεισάχθεια του Σόλωνα και τα σημερινά χρέη
- Άνοδος για το πετρέλαιο μετά το κλείσιμο αγωγού στ...
- Υποχώρηση-σοκ της Λευκωσίας στην Ε.Ε.:Δεν διεκδικε...
- New York Times: Παγκόσμιος must προορισμός η Θεσσα...
- Το τουρκικό σίριαλ που προκαλεί την οργή
- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Θα πληρώνουν πρόστιμο αν συναινούν στ...
- Έκθεση-φωτιά "καίει" τον ΕΟΤ
- Αν ο γερο-Λαδάς είχε ιστοσελίδα...
- Το Κodachrome έσβησε το γκρίζο από τη ζωή μας και ...
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Φιλέτο ψαριού με π...
- Καταστρεπτική Καλημέρα... :P
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 10/01/2011
- Καλή τσαγκαροδευτέρα...
-
▼
Ιαν 10
(
59
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011
Κάντε το σπίτι σας... εστιατόριο!
12:20 μ.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Τι θα λέγατε αν σήμερα πηγαίναμε για φαγητό στο σπίτι ενός αγνώστου; Όχι ακάλεστοι αφού πρώτα θα πρέπει να κάνουμε...κράτηση! Τι εννοούμε;Μπορείς να κάνεις κράτηση όπως σε εστιατόριο, όµως απολαµβάνεις σπιτική ατµόσφαιρα· τρως σε σπίτια ανθρώπων τους οποίους δεν γνωρίζεις και µετά τον καφέ πληρώνεις τον λογαριασµό. Έτσι κάνεις νέες γνωριµίες, όµως µπορείς να δειπνείς εκεί µόνο λίγες βραδιές τον µήνα. Ο λόγος για τα κρυµµένα, τα µυστικά εστιατόρια.
∆εν έχουν φωτεινές επιγραφές και δεν διαφηµίζονται. Οµως αξίζει τον κόπο να τα αναζητήσετε, διαβεβαιώνουν οι θιασώτες τους. Βρίσκετε τη διεύθυνση στο Ιντερνετ ή µέσω φίλων. Στη συνέχεια κάνετε κράτησηµε e-mail, µέσω του facebook ή µ’ ένα τηλεφώνηµα. Και καλωσορίσατε σε ιδιωτικές κατοικίες που σε προκαθορισµένες ηµέρες και ώρες οργανώνουν συµπόσια για φιλοξενουµένους επί πληρωµή.
Πρόκειται για ωραίες, κεντρικές κατοικίες που έχουν κάποια ατµόσφαιρα. Η πληρωµή γίνεται µε µετρητά, όµως ουδείς µιλάει για «λογαριασµό» – δεν είναι κοµψό. Η σωστή λέξη είναι «δωρεές». Οι προσκεκληµένοι καλούνται να ακολουθήσουν ένα ειδικό πρωτόκολλο. Πρέπει να φτάνουν στην ώρα τους, να µην ακυρώνουν την τελευταία στιγµή και να προειδοποιούν αν έχουν αλλεργίες. Για την ιταλική «Ρεπούµπλικα», πρόκειται για αυθεντικά γαστρονοµικά κινήµατα που γεννήθηκαν στην Αµερική και στη Βόρεια Ευρώπη και τώρα ανθούν και στην Ιταλία. Υπάρχει και µια ένωση, η Homefood.it, η οποία συνασπίζει περίπου 500 τέτοια εστιατόρια, από το Πιεµόντε έως τη Σικελία.
«Στα µέλη της ένωσής µας», λέει η ιδρύτριά της Ετζερία ΝτιΝάλο, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στην Μπολόνια, «απολαµβάνει κανείς µια ευχάριστη οικογενειακή ατµόσφαιρα χωρίς τους κλασικούς καβγάδες µεταξύ συγγενών. Ολα τα µέλη µας υποβάλλονται σε τεστ εισόδου, πληρώνουν συνδροµή 35 ευρώ, ενώ οι καλεσµένοι πληρώνουν κι αυτοί ένα ποσό στην ένωση».
Στην Ιταλία, αυτά τα µυστικά εστιατόρια ανήκουν κυρίως σε γυναίκες και χωράνε συνήθως από έξι ώς οκτώ συνδαιτυµόνες. Στο Μιλάνο, το µεγαλύτερο είναι η κατοικία του Ολιβιέρο Λέτι,σκηνογράφου, που έχει φτιάξει το σπίτι του (10 δωµάτια) σαν κινηµατογραφικό σκηνικό και οργανώνει κατά παραγγελία δείπνα και κυριακάτικα «µπραντς».
Στην Ουάσιγκτον, η οργάνωση ονοµάζεται Hush, ήταν ιδέα ενός πρώην µέλους της Παγκόσµιας Τράπεζας και βασίζεται σ’ έναν κατάλογο µε 300 επιλεγµένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Τα δείπνα,που στοιχίζουν από 50 ώς75 δολάρια, δίνονται µόνο σε ιδιωτικές κατοικίες του Τζωρτζτάουν. Μέσα σε 24 ώρες αφότου κυκλοφόρησε το πρώτο mail, είχε πωληθεί το 30% των θέσεων. «Πίστευα ότι θα χρειάζονταν 6 µήνες για να δηµιουργηθεί ένα δίκτυο από θιασώτες, όµως µόλις 10 ηµέρες ήταν αρκετές», λέει στη «Ρεπούµπλικα» ο µάγειρας που επιµελείται τα δείπνα...
Στην Ουάσιγκτον, η οργάνωση ονοµάζεται Hush, ήταν ιδέα ενός πρώην µέλους της Παγκόσµιας Τράπεζας και βασίζεται σ’ έναν κατάλογο µε 300 επιλεγµένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Τα δείπνα,που στοιχίζουν από 50 ώς75 δολάρια, δίνονται µόνο σε ιδιωτικές κατοικίες του Τζωρτζτάουν. Μέσα σε 24 ώρες αφότου κυκλοφόρησε το πρώτο mail, είχε πωληθεί το 30% των θέσεων. «Πίστευα ότι θα χρειάζονταν 6 µήνες για να δηµιουργηθεί ένα δίκτυο από θιασώτες, όµως µόλις 10 ηµέρες ήταν αρκετές», λέει στη «Ρεπούµπλικα» ο µάγειρας που επιµελείται τα δείπνα...
πηγή : newsit
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου