Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon H Swarovski παρουσιάζει... και η γυναίκα ολοκληρώνεται...


PostHeaderIcon Στα 5 ευρώ το εισιτήριο στα εξωτερικά ιατρεία

 
Αυξημένη κατά 2 ευρώ είναι από σήμερα η αμοιβή που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς που επισκέπτονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.
Με εγκύκλιο που απέστειλε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος καθορίζεται στα 5 ευρώ από 3 ευρώ που ήταν έως σήμερα, το ‘εισιτήριο’.


PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο! Ειδικά όταν είναι ο μοναδικός...

 
Η Ελλάδα όταν συζητάει για αγορές εξοπλισμών ξεχνάει το βασικό δόγμα:ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Και η Ελλάδα στη πιάτσα των εξοπλισμών,δεν είναι όποιος κι όποιος πελάτης! Κιμπάρηδες με τα όλα μας έχουμε αποδειχτεί!Δεν θα ασχοληθούμε πάλι με τις υπερτιμολογήσεις όλων σχεδόν των οπλικών συστημάτων που έχουμε προμηθευτεί. Είναι πλέον...αυταπόδεικτες.
 

PostHeaderIcon Κατηγορούν το mega για τον αποκλεισμό του οροθετικού παίχτη

Μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη που ήρθε στην επιφάνεια για τους ιθύνοντες του mega οι οποίοι υπέβαλαν τους παίχτες του παιχνιδιού σε εξετάσεις για HIV, ο σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος ξεσηκώθηκε και με δελτίο τύπου που εξέδωσε κατηγορεί την τηλεοπτική παραγωγή Studio ATA αλλά και την ιδιωτική κλινική Doctor’ s hospital, όπου διενεργήθηκαν οι εξετάσεις , για παράνομη και ρατσιστικά συμπεριφορά.
Κατηγορούν το mega για τον αποκλεισμό του οροθετικού παίχτη



PostHeaderIcon Η Ιστορία του Σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Η ωρίμανση της σιδηροδρομικής κίνησης - μετακίνησης στη χώρα μας είναι ταυτόσημη με την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Η συστηματική χρησιμοποίηση του ατμού στην τεχνολογία από τις αρχές του 19ου αιώνα είχε σαν αποτέλεσμα την αλματώδη εξέλιξη της βιομηχανίας και των μεταφορικών μέσων.

Η σχεδίαση και η κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορία μας. Η συμβολή των σιδηροδρόμων στην ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της Ελλάδας, από το ξεκίνημά τους στα μέσα του 18ου αιώνα μέχρι και σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.




 



PostHeaderIcon ΑΡΤΕΜΗΣ «Mash-Up Sessions I: Σταμάτης Σπανουδάκης»

 
 
Tο album του Αρτέμη, «Mash-Up Sessions I: Σταμάτης Σπανουδάκης», είναι ο πρώτος μίας σειράς concept δίσκων σε mash-upτεχνοτροπία, ο οποίος καταπιάνεται αποκλειστικά με το έργο του μεγάλου μας συνθέτη, Σταμάτη Σπανουδάκη.


PostHeaderIcon Γιατί γιορτάζουμε τα Θεοφάνια στις 6 Ιανουαρίου;


«Στις 6 Ιανουαρίου κλείνει ένα πλουσιότατο σε λατρευτικά δρώμενα, παραδοσιακά έθιμα και μακραίωνες συνήθειες Δωδεκαήμερο, που συνδέεται με κεντρικά στοιχεία του χριστιανικού Ευαγγελίου: την κατά σάρκα γέννηση, την Περιτομή και τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού, που είναι βασικοί σταθμοί της Ενανθρώπησης του Θεού στον κόσμο. Παράλληλα, την 1η του έτους εορτάζεται και η μνήμη του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας, Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων κάνουν το διάστημα αυτό έναν πόλο εορταστικό και λατρευτικό στην καρδιά του χειμώνα, που συμπληρώνεται από τον αντίστοιχο εαρινό, δηλαδή εκείνον των πασχαλίων εορτών. Πώς προέκυψε όμως ιστορικά το εορταστικό αυτό σύμπλεγμα;

PostHeaderIcon Έκλεισε το περιοδικό Δίφωνο ...

Ακόμα ένα έντυπο πιθανότατα θύμα της οικονομικής κρίσης, γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είχε το κοινό του. Ο Όμιλος Γιαννίκου κλείνει το περιοδικό Δίφωνο και η ανακοίνωση έγινε εχτές το βράδυ. Το αν θα υπάρξει σε ηλεκτρονική μορφή δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν απογοητευτεί πολλοί.

πηγή : 24newslines

PostHeaderIcon H επιστήμη το 2011 σύμφωνα με τις προβλέψεις του Nature

 
To κορυφαίο βρετανικό περιοδικό Nature παρουσιάζει τις εκτιμήσεις του για τις εξελίξεις στην επιστήμη τη χρονιά που μόλις άρχισε.

Βασισμένη στα επιτεύγματα και τις υποσχέσεις του 2010, αλλά και στα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση μεγάλων επιστημονικών προγραμμάτων, η σύνταξη του περιοδικού παραθέτει μια λίστα με 13 πιθανές σημαντικές εξελίξεις:


PostHeaderIcon Συναυλία για πρώτη φορά στο Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις»

 Συναυλία για πρώτη φορά στο Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» 

Το Σάββατο στις 21:00

Στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, συναυλία από την Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου.

PostHeaderIcon Προσεγγίζοντας τα Ελληνικά Eικαστικά Εξώφυλλα Μουσικών Δίσκων (Βινυλίου)

LPJKΗ «ηρωική και πένθιμη εποχή» του 1960, σε ανάλυση δυο δειγμάτων
Με τις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, αναρωτιόμαστε όλοι ποια θα είναι η τύχη των πολιτιστικών μας πραγμάτων και των εικαστικών τεχνών ειδικότερα.

Μια ματιά στο παρελθόν, σε μια εποχή επίσης δύσκολη για τον τόπο, είχαμε μια ακμή, μια χρυσή θα έλεγε κανείς περίοδο στη δημιουργία εικαστικής έκφρασης που μας στέλνει κάποια μηνύματα αισιοδοξίας.
Τα Ελληνικά εικαστικά εξώφυλλα μουσικών δίσκων αφορούν ένα σημαντικό και πλούσιο εικαστικό πεδίο, με αισθητική, επικοινωνιακή και πολιτισμική σημασία αδιαμφισβήτητης εικαστικής έκφρασης, που όμως λειτούργησε και ως εφαρμοσμένο προϊόν στα πλαίσια μιας ευρείας αγοράς, επηρεάστηκε από τις κοινωνικο-πολιτισμικές συνθήκες της εποχής του, αλλά και επηρέασε αισθητά την μαζική κουλτούρα και την επικοινωνία.


PostHeaderIcon 5 λόγοι για να τον απατήσετε...ή όχι...

 
Δεν έχετε καμία πρόθεση να τον απατήσετε, αλλά -και πάλι- πιάνετε τον εαυτό σας να φοράει σέξι στρινγκ αντί για το ντεμοντέ μπεζ σλιπάκι κάθε φορά που έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε εκείνον, τον Άλλον;

Η σκέψη της απιστίας είναι σχεδόν καθολική, αναφέρουν όσοι διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για αυτήν. Άλλωστε το 90% των γυναικών, που έχουν πάρει μέρος σε ανάλογες έρευνες ανά τον κόσμο, παραδέχτηκαν ότι κάνουν -από σπάνια έως συχνά- σκέψεις απιστίας.

PostHeaderIcon Η παχυσαρκία στην Ευρώπη

 
Η αύξηση του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας στον ευρωπαϊκό ενήλικο πληθυσμό είναι άκρως ανησυχητική. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν ξεπεραστεί το όριο του υπέρβαρου των ενηλίκων η θνησιμότητα αυξάνει απότομα. Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά: περισσότεροι από το 50% των ευρωπαίων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι χώρες με τα χαμηλότερα, αλλά συνεχώς αυξανόμενα, ποσοστά είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελβετία.

PostHeaderIcon flashback...Πάτρα


PostHeaderIcon Επίκαιρο κείμενο του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη δημοσιευθέν στην εφημερίδα «Ακρόπολις» προ 114 ετών

 
"Το εκήρυξεν ο θείος Όμηρος προ ετών τρισχιλίων: Εις οιωνός άριστος!...Αλλά τις έβαλεν εις πράξιν την συμβουλήν του θειοτάτου αρχαίου ποιητού; Εκ της παρούσης ημών γενεάς τις ημύνθη περί πάτρης;
Ημύνθησαν περί πάτρης οι άστοργοι πολιτικοί, οι εκ περιτροπής μητρυιοί του ταλαιπώρου ωρφανισμένου Γένους;

PostHeaderIcon Ο ηλεκτρονικός Μεγάλος Αδελφός



-«Όσοι παραχωρούν ελευθερία για να κερδίσουν μια προσωρινή ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε την ελευθερία, ούτε τη ασφάλεια».

Benjamin Franklin (1706 – 1790)

-«Οι Αμερικάνοι που κάποτε έβγαζαν βρυχηθμούς σαν τα λιοντάρια για την ελευθερία, τώρα βελάζουν σαν τα  αρνιά για την ασφάλεια».

Norman Vincent Peale (1898 –1993)


PostHeaderIcon H σύζυγος του Τουτανκχαμών στο στόχαστρο του Zahi Hawass

 
Έναν νέο τάφο της Κοιλάδας των Βασιλέων γνωστό ως ΚV 64 ετοιμάζεται να ανασκάψει ο Zahi Hawass, με την ελπίδα ότι ο χώρος χρησίμευσε ως τελευταία κατοικία της συζύγου του φαραώ Τουτανκχαμών. Η Ανκχεσεναμών, όπως ονομαζόταν, ήταν η τρίτη από τις έξι κόρες του «αιρετικού» φαραώ Ακενατών με τη διάσημη βασίλισσα Νεφερτίτι. Ξεκίνησε τη ζωή της με το όνομα Ανκεσενπαατών, το οποίο άλλαξε με την «επιστροφή» τη ίδιας και του συζύγου της στο παραδοσιακό αιγυπτιακό λατρευτικό σύστημα - το οποίο ο πατέρας της είχε αμφισβητήσει με την εισαγωγή του Ατών (ηλιακού δίσκου) ως υπέρτατης θεότητας. Εξαφανίζεται μυστηριωδώς από την ιστορία μετά το θάνατο του συζύγου της και μέσα σε εικασίες για εμπλοκή της σε διπλωματικό σκάνδαλο με την αντίπαλη για την Αίγυπτο αυτοκρατορία των Χετταίων και πιθανό γάμο της με τον επόμενο φαραώ Άυ.

PostHeaderIcon Προκαλεί εκ νέου η Τουρκία, με οργανωμένη προπαγάνδα


Τον ασκό του Αιόλου αναμένεται να ανοίξει και πάλι η Τουρκία. Ετοιμάζει νέα εκστρατεία δυσφήμισης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη σύσταση Συνδέσμου στις ελεύθερες περιοχές, υπό την επωνυμία Ανώτατο Συμβούλιο Κυπρίων Μουσουλμάνων. Ο Σύνδεσμος αποτελείται από 20 μέλη και διεκδικεί την ακίνητη περιουσία γύρω από το τέμενος Χαλά Σουλτάν. Φέρει ως έμβλημα ένα καράβι με σημαίες της οθωμανικής αυτοκρατορίας, του οθωμανικού ναυτικού και το μανδύα του Χότζα.

PostHeaderIcon Κλείδωμα Κρυπτογράφηση USB flash drive



Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε μονάδες USB flash / και εξωτερικούς Σκληρούς δίσκους για την καθημερινή μας χρήση. Ένα από τα προβλήματα που προκύπτουν με τη χρήση αυτών των δίσκων USB είναι η έλλειψη ασφάλειας που συνδέονται με αυτές τις κινήσεις. Αν οι δίσκοι έχουν απολεσθεί ή κλαπεί, τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε αυτά είναι σε μεγάλο κίνδυνο.

Υπάρχουν μερικά εργαλεία διαθέσιμα για να παρέχουν κάποια ασφάλεια σε αυτές τις κινήσεις. Θα μιλήσω για το ελεύθερο Rohos Mini Drive είναι ένα μεγάλο εργαλείο ασφάλειας για την κρυπτογράφηση / κλείδωμα USB σας. 

PostHeaderIcon Πώς «εκτροχιάστηκε» το μετρό


Αθρόες προσλήψεις παραμονές των εκλογών του 2009 καταγράφει η έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Μόνο σε 23 ημέρες υπεγράφησαν 210 συμβάσεις, εκτινάσσοντας το κόστος μισθοδοσίας της εταιρείας.

PostHeaderIcon “Εντίθ Πιάφ, μια ζωή σε ροζ και μαύρο”

 
Πώς η Εντίθ Γκασιόν έγινε το “Μικρό Σπουργίτι” και στη συνέχεια η “Εντίθ”; Αυτή τη διαδρομή επιχειρεί να φωτίσει η μουσικοθεατρική παράσταση - αφιέρωμα στην Πιάφ, που θα φιλοξενήσει στις 6 Φεβρουαρίου η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
“Εντίθ Πιάφ, Μια ζωή σε ροζ και μαύρο” (Edith Piaf, Une Vie en Rose et Noir). 



PostHeaderIcon 61 ''διαδικτυακές'' αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, το 2010, απέτρεψε 61 ανθρώπους από το να αυτοκτονήσουν, οι οποίοι ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

PostHeaderIcon Σε ισχύ η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

 
Από σήμερα, Τρίτη, ενεργοποιείται η δικαστική διαδικασία για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων καταναλωτών, με την προϋπόθεση ότι προηγήθηκε προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού των δύο πλευρών χωρίς αποτέλεσμα.

PostHeaderIcon Η πολλή δουλειά...τρώει τον εργαζόμενο


Εκείνοι που εργάζονται πολλές ώρες την εβδομάδα υποφέρουν δυσανάλογα από διαταραχές ύπνου, πόνους στη μέση και καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας, το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές μελέτες με αυτό το αντικείμενο.

PostHeaderIcon Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον «φράχτη»

 
Το Βερολίνο αντέδρασε αμέσως στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή ενός «φράχτη» στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με προσοχή» δήλωσε ήδη το βράδυ της Κυριακής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών. «Από τη μια είναι αναγκαία η αποτελεσματική ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την άλλη πρέπει να τηρηθούν όλοι οι σχετικοί ευρωπαϊκοί κανόνες» είπε. Στους κανόνες αυτούς, διευκρίνισε, ανήκουν οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το άσυλο. Ο ίδιος εκπρόσωπος απέφυγε πάντως να απαντήσει στο ερώτημα, αν το Βερολίνο είναι υπέρ, ή κατά της ανέγερσης του φράχτη.

PostHeaderIcon “Κλέφτες” με προτίμηση στις μεγάλες συμφωνίες του Δήμου Αθηναίων…

 
Στόχος κακοποιών έγιναν επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές του δήμου της Αθήνας, που περιείχαν αρχεία για μεγάλες συμβάσεις. Την ώρα της κλοπής απουσίαζε ο φύλακας. Οι περίεργες συμπτώσεις που προβληματίζουν τις αρχές.


PostHeaderIcon Έφυγε ξεχασμένος ο Γιαννάκης του Στέλιου Καζαντζίδη

 
Για μέρες στα «χαμένα» το άψυχο σώμα του αγαπημένου μπουζουξή του Στέλιου Καζαντζίδη.

Από τους βιρτουόζους του μπουζουκιού ο Γιαννάκης ,όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του γιατί βγήκε με κοντά παντελονάκια στο πάλκο, ο Αγγέλου έφυγε από τη ζωή, στο Νιού Τζέρσεϊ όπου κατοικούσε σε ηλικία 74 χρονών.


PostHeaderIcon Ξαναρχίζει η άντληση πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Δεκατρείς πετρελαϊκές εταιρείες που υποχρεώθηκαν να διακόψουν την άντληση πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικού μετά το σοβαρό δυστύχημα και τη διαρροή που προκλήθηκε πέρσι την άνοιξη, θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν τις εργασίες τους χωρίς να χρειαστεί να αναλυθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

PostHeaderIcon Δημιούργησαν βροχή από το πουθενά



Πάνω από 50 τεχνητές καταιγίδες δημιούργησαν μέσα στο 2010 οι επιστήμονες του Αμπού Ντάμπι, προκειμένου να “ξελαφρώσουν” οι κάτοικοι της χώρας από τις ξηρές και αφόρητες ζέστες του καλοκαιριού!

PostHeaderIcon Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

image
Στην Ελλάδα το καζάνι βράζει: Φορείς και παράγοντες του κινηματογραφικού και πολιτικού χώρου παίρνουν μέρος στις ζυμώσεις με στόχο ένα πιο υγιές, εποικοδομητικό και αποτελεσματικό περιβάλλον για την προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου. Την ίδια ώρα, στην Νέα Υόρκη λαμβάνει χώρα το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (NYC Greek Film Festival).


PostHeaderIcon Γιατί ο έρωτας... τυφλώνει


Ο εγκέφαλος ανδρών και γυναικών λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όσον αφορά τον ερωτικό τομέα και προκαλεί απώλεια... κρίσης.

PostHeaderIcon Το Peugeot του προέδρου του Ιράν


 

Στο 1 εκατομμύριο δολάρια βρίσκεται αυτή τη στιγμή η προσφορά για την απόκτηση του αυτοκινήτου του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεντζάντ που έχει τεθεί σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της δημοπρασίας, η προσφορά ήρθε από έναν πλούσιο επιχειρηματία αραβικής χώρας.

Παρ’ όλα αυτά, το Peugeot 504 του Ιρανού προέδρου θα μείνει ανοιχτό για προσφορές για ένα μήνα ακόμη, προκειμένου να μαζευτούν όσα περισσότερα γίνεται, αφού ο σκοπός είναι ιερός.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει πως τα έσοδα από την πώληση του αμαξιού θα διατεθούν για την υποστήριξη των ΑμΕΑ στο Ιράν.

πηγή : news247

PostHeaderIcon Η αρχαιοελληνική διάλεκτος επιβιώνει στον Πόντο

 
Τα μέλη μίας απομονωμένης κοινότητας του Πόντου, κοντά στην Τραπεζούντα, μιλούν μια διάλεκτο με εντυπωσιακές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική, αναφέρεται σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Ιντιπέντεντ. Η διάλεκτος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, ονομάζεται «Ρωμέικα».
 

PostHeaderIcon Ακρίβυνε και η... μήνυση!

 
Ούτε να αντιδικήσεις δεν θα μπορείς πλέον σε αυτή τη χώρα, αφού από τις 23 Γενάρη, το παράβολο για την υποβολή μήνυσης αυξάνεται κατά... 1.000% (!).
Επειδή τις μηνύσεις τις είχαμε καταντήσει πασατέμπος, τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης αποφάσισαν εκμεταλλευόμενα και την οικονομική κρίση να ξαλαφρώσουν λίγο τη Δικαιοσύνη από το βάρος των μηνύσεων. 

PostHeaderIcon Wall Street Journal: 950 φυσικές καταστροφές το 2010



Σχεδόν 300.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν το 2010 ενώ...
 
οι ζημιές κόστισαν 130 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπ΄αριθμόν ένα στον κόσμο αντασφαλιστική εταιρεία Munich Re, υπογραμμίζοντας ότι οι ανθρώπινες απώλειες και οι ζημιές ήταν πολύ μεγαλύτερες από το μέσο όρο των θυμάτων και των ζημιών των τελευταίων 30 ετών.

PostHeaderIcon Μίνι θερμοκήπιο από πλαστικά μπουκάλια





Τα πλαστικά μπουκάλια από νερό και αναψυκτικά μπορούμε να μην τα πετάξουμε, αλλά να τα χρησιμοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο.

PostHeaderIcon Διασυρμός της Ελλάδας στο μετρό του Λονδίνου

 
Οι Βρετανοί καλούν τους πολίτες να ενδιαφέρονται μόνο για τον Τζέιμς Μποντ και όχι για τα ελληνικά ομόλογα (bonds) και φυσικά να συνεχίσουν να “σαμποτάρουν” το ευρώ!


PostHeaderIcon NASA: Οι πιο γελοίες ταινίες sci-fi (vids)





Η Nasa δίνει τη δική της απάντηση στο Hollywood, με το να καταρτίσει μια λίστα με τις πιο 
γελοίες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που έχουν γυριστεί!

Στην κορυφή της κατάταξης έρχεται το 2012, η οποία σύμφωνα με τη Nasa είναι η χειρότερη ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς ο κόσμος δεν πρόκειται να καταστραφεί τη συγκεκριμένη χρονιά, όπως υποστηρίζει η ταινία.

Η ταινία χαρακτηρίζεται ως μια παρωδία της επιστήμης, από τους επιστήμονες της Nasa, ενώ τα γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτήν ως κωμικοτραγικά.

PostHeaderIcon Αιματολογικό τεστ θα εντοπίζει και το παραμικρό καρκινικό κύτταρο

 
Oι ερευνητές πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο αιματολογικό τεστ που εντοπίζει τα καρκινικά κύτταρα στο αίμα θα μπορούσε μια μέρα να αντικαταστήσει εξετάσεις όπως τη μαστογραφία, την κολονοσκόπηση, ακόμη και τη βιοψία.


PostHeaderIcon Σκότωσε την πεθερά και μετά την κληρονόμησε!

Την πεθερά του σκότωσε ένας άνδρας από το στο Λονγκ Άιλαντ ο οποίος ωστόσο θα την κληρονομήσει!


Ο 24χρονος Μπράντον Παλαντίνο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών καθώς παραδέχτηκε ότι το 2008 σκότωσε 59χρονη Νταϊάν Έντουαρντς.

PostHeaderIcon Βρετανία : Υπουργική παρέμβαση για το σπίτι του «Σκαθαριού»

 


Υπουργός της βρετανικής κυβέρνηση παρενέβη για να σταματήσει τα αμφιλεγόμενα σχέδια για την κατεδάφιση του σπιτιού όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ρίνγκο Σταρ, των «Beatles» στο Λίβερπουλ. 


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Κοτόσουπα με λαχανικά!

Υλικά για 4-6 άτομα

1 μικρό κοτόπουλο ολόκληρο
4 κ. σ ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
2 καρότα σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλερι  κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
4-5 κ.σ. τραχανά γλυκό
1 κ. γλ. Πάπρικα
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι, πιπέρι, πιπερόριζα, κόκκοι  κέδρου


PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1884: Ιδρύεται στο Λονδίνο η Φαβιανή Εταιρία (Fabian Society). Πρόκειται για ένα βρετανικό κίνημα διανοουμένων με σοσιαλιστικές αποχρώσεις, που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του Εργατικού Κόμματος.

1885: «Επεισόδιο Νίκολσον». Όργανο της τάξεως χαστουκίζει τον βρετανό επιτετραμμένο στην Αθήνα Νίκολσον και προκαλείται διπλωματικό επεισόδιο.

1887: Ο Παναγής Βαλλιάνος προσφέρει το ποσό των 2.500.000 δραχμών για την ανέγερση της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

1936: Το αμερικανικό μουσικό περιοδικό Billboard δημοσιεύει τους πρώτους καταλόγους επιτυχιών (charts).

1956: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει την ΕΡΕ.

1998: Ένας επιβάτης χάνει τη ζωή του από κρίση άσθματος κατά τη διάρκεια της πτήσης 417 της Ολυμπιακής Αεροπορίας για Νέα Υόρκη, επειδή ο εθνικός μας αερομεταφορέας δεν διέθετε θέσεις μη καπνιζόντων. Η οικογένειά του κερδίζει δικαστικά 1,4 εκ. δολάρια.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 04/01/2011



 Νεφώσεις με βροχές στη Χαλκιδική, τη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη περιμένουμε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 11 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στον Πατραϊκό ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια κυρίως του νομού και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί.

Συννεφιά και ψύχρα περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική ...καθυστερημένη Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin